Diablo II. - Lord of Destruction

Senkit se tévesszen meg a cim ugyanis most nem kettö darab leirást irok hanem ez egy olyan cikk lesz ami az eredeti és a kiegészitöt foglalja egybe (tudjátok mint a samponoknál: 2in1).

Hirtelenjében azt se tudom mivel is kezdjek hozzá de azért megteszem és elkezdem. Nézzük röviden a sztorit: Tristramnál van a Világtalan Szem Növéreinek Monostora. Innen származik ez a Diablo. Van ez a Andariel aki szintén fel akar emelkedni a Diabloékhoz. Ö megtámadja a Monostort és ezért Deckard Cainéknak el kell menekülniük, tábort vernek a közelben és (dobpergés) most lépünk be mi is a történetbe. A játékban egyszerüen annyi a föfeladatunk, hogy elpusztitsuk Diablot, Mephistot és Baalt (ez utobbi már a kiegészitöre marad). A fejlödés alapja az öt tulajdonság: Erö (a támadás erejét modositja), Ügyesség (a támadás pontosságát és a védettséget befolyásolja), Életerö (kitartás és HP növelö), Energia (varázslatpontokat modositja). Lássuk akkor a karaktereket. Ebböl öt darab van de nem kell megijedni ugyanis sok irányba tudjuk majd öket fejleszteni: Barbár, Amazon, Varázslonö, Paladin, Nekromanta- és még plusz kettö a kiegészitöböl: Druida, Bérgyilkos-nö. Nézzük meg röviden ezek képességeit.
Barbár: Erö:30, Ügyesség:20, Életerö:25, Energia: 10. Képességcsoportjai: Harci kiáltások, Harci képességek, Fegyveres speckok.
Nekromanta: E:15, Ü:25, É:15, EN:25. Képességcsoportok: Idézések, Csont és méreg varázslatok, Átkok.
Paladin: E:25, Ü:20, É:25, EN:15. Képességcsoportok: Védö aurák, Támado aurák, Harci képességek.
Varázslonö: E:10, Ü:25, É:10, EN:35. Varázslatcsoportok: Tüz, Hideg, Villám.
Amazon: E:20, Ü:25, É:20, EN:15. Képességcsoportok: Passziv és mágia, Lándzsa és dárda, Ij és nyilpuska.
Druida: E:15, Ü:20, É:25, EN:20. Képességcsoportok: Átváltozás, Idézés, Elementáris varázslatok.
Bérgyilkos-nö: E:20, Ü: 20, É: 20, EN:25. Képességcsoportok: Csapdák,Feltöltös támadások-Rúgások, Passzív és harci képességek
Rövid fejezet áttekintést is tartok:
Csavargok tábora: Itt lényegileg az a feladatunk, hogy minden gonosz kreaturát majd a végén magát Andarielt is kardélre hányjuk.
Lut Gholein: Itt már nem csak az öldöklés hanem bizonyos a végsö gyözelmet elösegitö tárgyak felkutatása is cél. Ez a hely teljesen arab beütésü. Itt Tal' Rasha sirhelyét kell felkutatnunk.
Kurast: Tiszta Amazonas. Itt lelhetök fel a mindenki által rühellt kis dzsungeli köpködök. Ezen a szinten kell elpusztitanunk Diablo testvérkéjét Mephistot. Szerintem ezen a szinten lehet a legjobb tárgyakat beszerezni.
Pandemonium eröd: Ez lesz a legrövidebb de általam a legnehezebbnek tartott fejezet. Itt már magát Diablot kell elintéznünk. Ehhez ajánlott valaki olyasfélét felfogadni akinek villám alapu a támadása.
Harrogath (kiegészitö): A barbárok földjén vagyunk. Itt Baalt kell legyaknunk. Azért még elötte le kell rendeznünk az ostromlokat. Ez tipikusan olyan szint ahol csak menni kell elöre és csak ölni. Ezen a szinten található szerintem a játék legötletesebb bár kétségkívül leghaszontalanabb küldetésteljesítésért járó jutalma. Kitalálhattátok hogy ez a Nihlatak megöléséért járó tárgyelnevezés.
Ennyit a fejezetekröl. Érdemes gyüjteni a szettes tárgyakat, mert ezek együtt valmilyen extrát adnak, de azért ne gondoljuk, hogy ezeket "két perc alatt" be fogjuk szerezni. Vannak ugynevezett foglalatos tárgyak amikbe különféle dolgokat tehetünk Ilyenek a drágakövek, ékszerek és runakövek. A runaköveket kombinálhatjuk és ha valamilyen runaszo jön ki akkor még ezeken felül is kaphat valamilyen plusszot a tárgyunk. A kövek "egészségi állapotát" a kegyhelyeknél növelhetjük, de vigyázzunk, mert már ha beletettük a tárgyba akkor már nem vehetjük ki és nem javithatunk állapotán. A játék nehézsége a kiegészitö megjelenésével sokat növekedett ugyanis a lények általában immunisak valamire (hellen már minden szörny immunis valamire). A technikai jellemzökröl csak annyit, hogy csak 800*600-ban játszato és emiatt a gépigénye a mai kor fejlettségének jelentösen alatta van. Értékelésül annyit, hogy aki egy idöállo, gondolkodást nem nagyon igénylö játékkal akar játszani és nincs éppenséggel egy Paksi atomerömüve akkor ez a játék a legtökéletesebb választás és mindig más és más élményt fogy nyujtani a képességek és tárgyak sokrétüsége miatt.