Jedi Knight 2: Jedi Outcast

Ujbol velem van az erö! Most én szolok hozzátok ti egyszerü földi halandok, én a magyar Jedi. Kiprobáltam hogyan tudják megformázni egy Jedi tevékenységét játék képében. Most jol figyeljetek. Ismét itt van egy Star Wars játék amit a LucasArts a Raven Softwarerel (Soldier Of Fortune) és az Activisionsal csináltatott meg.
A föbb szereplök neveit csak a rend kedvéért irom le: Lando Calrissian, Luke Skywalker, Mon Mothma, Reelo, Tavion, Galak Fyyar, Desann (a föellenség), Jan Ors (a mi társunk egy ideig), Kyle Katarn (a föszereplö, akit irányitunk és akivel az erö van).
A játék grafikája nagyon szép (még szép, hogy szép, hiszen a Quake III Arena motorját használja) minden olyan Star Wars-os. Az ellenfelek, akik szerepeltek a filmben megtévesztésig hasonlitanak magukra bár ezt nem lehet elmondani teljesen mindegyiknél (pl.: Luke Skywalker). A területek, ahol kalandozunk azok is szépek, de még mennyire, hogy szépek, szinte azt lehet hinni, hogy magát az eredeti filmet nézzük csak vegyük észre, hogy semmi sem mozdul és azért, hogy mozduljon nekünk kéne tennünk vmit. A zene hát ettöl is olyan mintha a filmben lennénk, mert ugyanis az eredeti filmben lévö dallamok szolalnak meg. Ez a John Williams micsoda jo kis dallamokat tud komponálni. A hangok is nagyon élethüek: a madarak csicsergése, fénykard bugása és még hosszan sorolhatnám.
A kamerakezelés jol van megoldva, ugyanis ha a fénykardot választjuk fegyvernek, akkor külsönézetböl (3rd Person) mutat mindent, ha pedig bármely egyéb fegyvert választjuk, akkor mindent belsönézetböl (1st Person) láthatunk. Most pedig bemutatnám a fegyvereket: Sokkolo: Alapfegyver a fénykard megszerzéséig. Csak közelröl és csak sok ,,találat" után hal meg a kiszemelt ellenség. Nincs másodlagos funkcioja.
Bryar Blaster Pistol: Kyle kedvelt fegyvere. Elég gyenge hatásfok de viszont halálpontos.
Másodlagos funkcio: Tuningolhathuk és igy jocskán nagyobbat fog sebezni ami halálos is lehet.
E-11 Blaster Rifle: A filmböl megismert birodalmi löfegyver. Jobban fog sebezni az elözönél de viszont kétszer egymás után nem fogunk ugyanoda löni ezzel.
Másodlagos funkcio: Gyorstüzelés.
Wookie Bowcaster: Ilyenje volt (van?) Chewienak a filmben. Akár 5 plazmalövedéket is ki tud bocsátani.
Másodlagos funkcio: Falrol lepattano lövedék kilövése.
Tenloss Disruptor Rifle: A mesterlövészpuska. Gyors, gyenge lézerek.
Másodlagos funkcio: Mesterlövész üzemmod, tuningal és igen erös lövedékkel.
Heavy Reapeter with Concussion Launcher: Közelre hato kis lézergolyok.
Másodlagos funkcio: Nagy és erös lézergömböcske.
Golan Arms FC-1: Erös robbanogolyokat lö ki.
Másodlagos funkcio: Még erösebbek.
Destructive Electro-Magnetic Pulse 2 Gun: Erös és gyors energialövedékeket köpköd ami bénitolag tud hatni az elektromos dolgokra.
Másodlagos funkcio: Egy nagy koncentrált erejü energiabogyot dob ki magábol amit tuningolni lehet de akkor aztán távol álljunk töle mert az energiacsápok minket is sebezhetnek.
Merr-Sonn PLX-2M Portable Missile System: Rakétavetö még a legtöbb fegyverünknek ellenállo AT-ST lépegetöre is hat.
Másodlagos funkcio: Hökövetös üzemmod.
Thermal Detonator: A leggyengébb dobhato, robbano fegyver. Nem igazán ajánlott csak ha nincs más de akkor is inkább a futás.
Det Pack: Távirányitásos robbanotöltet. Nem lehet mozgatni de távolrol is fel lehet robbantani.
Laser Trip Mine: Lézernyaláb a szemköztes falra. Ha beleérnek robban.
Lightsaber: Szerintem csak ennek kéne a játékban lennie, mert hát a Jedinek nem kell más ezen és az erön kivül. Egy csapással elintéz egy rohamosztagost.
Másodlagos funkcio: Eldobhato de vissza is tér a kezünkbe.
Nézzük akkor a használhato Eröket:
Force Pull = Eröhuzás
Force Push = Erölökés
Force Grip = Megragadás
Force Jump = Eröugrás
Force Speed = Gyorsitás
Force Lighting = Villámlás
Force Heal = Erögyogyitás
Mind Trick = Elmetrükk. ,,Odavezetsz Jabbához"
Hát igen, az Erö használata. A fénykard mellett ez adja meg még a játék igazi filingjét. Igy legalább nem kell mindig lennie nálunk bactának (gyogyitás), nem kell pazarolnunk a löszert (szakadékba lökés, villámlás), sietös a dolgunk. Az ellenfelek elég okosak, mert ha a fénykard van a kezünkben akkor nem igazán akarnak a közelünkben lenni de hát erre meg itt a fénykard eldobása. A párbajok a játékban nagyon jok.
A multiplayerben még több féle Erö használhato (pl.: Látás, Védelem). Többféle multilehetöség is van pl.: Free For All (mindenki mindenki ellen), Duel (párbaj), Capture the Flag/Ysamilari (Szerezd meg a zászlot/Ysamilarit és vidd a csapat bázisára).
Remélem mindenkinek tetszett a játék de ha eddig nem tetszett remélem kedvet kaptál az én kis leirásomtol, mert hát egy Jedi tud csak erröl teljesen igazat irni és hitelest persze. Az Erö legyen veletek is.