Shadow Man

Végre rolam készitett játék is eljutott hozzám, ezek a szemét kis készitök az én beleegyezésem nélkül készitettek játékot. Pedig ha lecopyrightolom a nevem akkor most kemyényen tejelniük kéne nekem. A játék bevezetö szövege valahogy igy kezdödik, hogy: The Shadow Man has protected the world many years ago.

A jedi eröm által énbennem reinkarnálodott ez a feladat /mármint a világ megmentésének feladat/, már megint valaki kevert a holtakkal és igy természetesen nekem kell megvédenem a világot. Ezt a játékot még anno az Akklaim készitette /tuggyátok az a kis gyikos jelü/. Azt hiszem a játék által kibujtam az ismeretlenségböl és ezáltal már tudhatjátok milyen joképü is vagyok /voltam akkor, most már még inkább az vagyok/.
Amikor az elsö pályát megláttam azt hittem ez valami nyári táborbol /remélem nem a PC Pultosbol/ eltévelyedett emberke valami szép tájon akarna rendet tenni. De a késöbbiekböl kiderült hogy nagyot tévedtem ugyanis ez a két pálya /elsö és utolso/ napos ezek után már csak sötét pályák jönnek. Arra gondoltam mivelhogy van ez a Deadside akkor biztos a Pokolba fogunk menni és tárgyalni Luciferoval. De nem.
Mi ugyanis az Asylum nevü helyre tartunk. A játékon már látszik, hogy régebbi Mert szörnyeinek eléggé alacsony a poligonszáma /néhánynak csak ez alacsony/. A terep eléggé horrorisztikus, ha nem az lenne akkor nem is lenne jo. Nekem esküszöm elöször a Freddy Krueger jutott eszembe a Rémálom az Elm utcábol. Teljesen arra gondoltam, hogy itt meg a halott Freddy rémálmában vagyunk /rémálom a rémálomban/. Különbözö kapukat kell kirobbantanunk ugy hogy én rátenyerelek a use gombra és ha elég lelkünk van akkor ez sikerül is. Mivelhogy nem biztos az, hogy az adott pályán találunk elég "fül" /ilyen az alakja nem tehetek rola/ lelket ezért késöbbi pályákrol bizony néha hosszadalmas és unalmas gyaloglás után visszatérhetünk ide, de ha mázlink van és az adott pályán van valamiféle "szent" hely akkor a macival ideteleportálhatunk. Az oké, hogy a vudumágusok ilyen rongybabákkal átkoznak meg minden de szerintem azért a plüssmacko már tulzás. Az elsö pályán már megkapjuk a fegyverünket ami itt még csak egyszerü pisztoly de a Deadsideon már árnyékfegyver lesz. Aki látta a Tudom mit tettél tavaly nyáront annak ismerösként köszönhet vissza a kampos zöld szörny /a kampo miatt/ de ennek ellenére Hewitt kisasszonyt hiányoltam. Szerzünk majd szerpentint is, ez valami tulvilági lángszoro. Lesz majdan Flambirozottunk is /na jo valami franci által gyártott átokvetö Flambeaunk lesz/. Életerönket ugy tudjuk növelni, hogy a leölt szörnyekböl keletkezö vérlelket begyüjtjük. A nagy mozgo szivekböl kilépö kék lélekkel pedig a vuduban valo jártasságunkat növeli, na ez az ami nekem nem tünt fel. A célzás sajna elég nehézke de átválthatunk mesterlövész modba /igen modernek ezek a tulvilági fegyverek mert mindegyik használhato ilyen modban is/.
Az egyetlen dolog ami talán nehézséget okozhat, hogy a gép megkülönbözteti a két kezünket ezáltal a tárgyakat aszerint kell használnunk, hogy melyik kezünkben van.