Star Trek: The Video Game

Filmek játékadaptációja manapság elengedhetetlen, de jobb lenne, ha néha nem erőltetnék. Viszont ezekből is van több fajta: van a nagyon rossz, a rossz, a közepes és a jó. Eddig én nem tudok olyan játékadaptációról, ami nagyon jól sikerült volna. Most viszont nézzük a mai játékunkat, a Star Trek: The Video Game-t. 

Most viszont nem a filmben látottakat játszatjuk végig, hanem egy teljesen más sztorit. A történet az, hogy a vulkániaknak van egy terraformáló gépük, amellyel az Új Vulkánt akarták létrehozni, de jönnek a Gornok és mindent tönkre tesznek, a legfontosabb viszont az, hogy még a gépet is megszerzik. A feladatunk megállítani a gornokat (izgalmas mi?). 

A gornok olyasmi gyíkszerű lények, amelyek a sorozatban is szerepeltek. Viszont a játékban ezek a gyíkok teljesen máshogy néznek ki, a filmhez képest, mert a sorozatban gyíkemberek voltak (persze csak így tudták megoldani, hogy egy ember beöltözik), de akkor legyen a játékban is emberszerű. Ezt szerintem egy kicsit elrontották.

Nézzük a fegyvereinket, van egy pisztoly, egy gépfegyver, egy sniper és még gránátjaink is. A gornoké is hasonló, mert ott is van sniper, gépfegyver, viszont ott shotgun van a pisztoly helyett. Vannak biztonsági műszerek, melyeket könnyedén feltörhetünk vagy megsemmisíthetünk.

A játékmenetről is mondanék pár szót. Az elején és a közepén nagyon tetszett, sőt az elejénél (vagy a közepénél), van egy olyan rossz repülős rész, amely kicsit megtöri ezt a monoton járkálást és lövöldözést, mert a végére, olyan unalmas lesz, hogy egyszerűen azt várod, hogy mikor lesz már vége (persze annyira azért nem hosszú). A hackelés is sajnos unalmas lesz a végére. Mondjuk egy kicsit kevésbé látszik monotonnak a játék, ha valakivel együtt, co-op-ban viszed végig.

A grafikára viszont, nem tudom mit mondjak. Egyszerre szép is, meg egyszerre ronda is, olyan középszerűnek mondanám. A terep szép, de a gornok kinézete egyszerűen borzalmas.

A játék legnagyobb hibája viszont az, hogy nincs eredeti ötletük. Nekem sokszor jutott eszembe a pályákról és a fegyverekről a Mass Effect, pár szörnyről a Gears of War és a Dead Space.

Összegezzük: A játék rövid és monoton. Kevés az eredeti ötlet és a grafika sem valami jó, de rövidtávon viszont élvezetes. Ha egy filmadaptációs játékra, mindenképp szükséged van, én azt mondanám, hogy ezen megéri elgondolkoznod, mivel annyira nem rossz, mint némelyik (de inkább válasz egy normális játékot).