Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (Nintendo Switch)

Réges régen, valahol 2002-ben…

Egymás után jöttek ki az olyan nagy mai napig játszott játékok mint például The Elder Scrolls III: Morrowind, Mafia, Warcraft III: Reign of Chaos, Bloodrayne, Splinter Cell, Tony Hawk's Pro Skater 4, GTA: San Andreas és aki akkor már játszott tudja hogy sok cím jelent meg amiből lehetett válogatni, és szépen jöttek folytatások viszont egyik személyes kedvencem ami az id tech 3-as motorral futott és 2019 Szeptember 24.-én visszatért mint 1983-ban a Jedi…
és szerintem ezzel le is lőttem hogy itt most egy most már retronak számító FPS/TPS story based játékról szól amiben a legtöbb órát mégis egymás kaszabolásával töltöttük a multiplayerben…

Dobpergés… kék felirat…
Réges régen egy messzi messzi galaxisban…

center

IGEN! Ezaz! Jedi Knight II: Jedi Outcast!!
És miért vagyok feldobva? Mert Nintendo Switchre jelent meg! Mármint nem csak arra jött ki, de most a hibridkonzolos verzióról írok.

Gyorsan letöltöttem, ment a telepítés mint a karikacsapás, kereken 1 gigát foglal. Álljunk is neki.

Amint elindult jöttek a régi emlékek mint ha a p4-es családi kompjúteren játszanék... (főleg amikor a crack file nem volt jó és a menüig se jutottam el)

New Game… no no no először nézzük meg a beállításokat mert a játék figyelmeztetett, hogy ha lecsatolt joy-conokkal játszunk a csuklópántot rögzítsük és a DooM-ban is bekapcsolva maradt a motion control és igen, ott a mozgásérzékeléses célzás irányítás, a poén kedvéért kipróbáltam de úgy mint más játékokban (kivétel ez alól a logikai játék The Bridge ami direkt ezt a funkcióra épül), nekem irritáló mint segítség úgyhogy inkább kikapcsoltam.

center

Sose játszottam ezt a játékot kontrollerrel de az élmény gyorsan feledtette hogy nem egér-billentyűzet kombóval játszok.
A grafikáról inkább ne essen szó mert nem egy remakeről/remasterről van szó, hanem az eredeti game Switchre és PS4-re való portolásáról. Tehát minden ugyanolyan mint anno régen.

Viszont!
Eszméletlen szórakoztató újra Kyle Katarn bőrébe bújva TK-421-es skinnek nevezett rohamosztagosok tömkelegét, majd mikor már olyan szintre ért a történet fénykarddal aprítani és az Erő segítségével dobálni a Marka Ragnos kultistáit.

center

És most megint jön egy Viszont!
Nem lehet benne bekapcsolni azokat a funkciókat hogy tényleg darabolódjon az ellenség, mert nem tudod lehozni a parancs sort, hogy beírd helpusobi1.
Ez azért van, mert más a motor alatta, másrészt meg ha megvetted a retro érzés miatt miért akarnál csalásokkal hamarabb a végére érni.

Ugyanis itt nem kapunk multiplayer részt csak a sztorit tudjuk négy fokozaton újra és újra játszani, és hát hogy őszintén megmondjam az egyik legjobb (ha nem a legjobb) Star Wars játékért az a 10 dolcsi… instant buy.