2011-es előretekintő a teljesség igénye nélkül!

Gamer

Dead Space 2

Már megjelent, de mindenképp meg kell említeni 2011 nagy nevei között az EA egyik húzónevét, a jól sikerült első rész folytatása (ami nem produkált nagy számokat mégis kapott folytatást) Isaac barátunkkal.

Batman: Arkham City

A 2009-es Arkham Asylum folytatása ami meglepetésre kiválóan sikerült, ami nem volt éppenséggel elmondható a legtöbb képregény-film adaptációról. A sokak által hiányolt járművek tovább lesznek hiányolva. Játékmenetbeli változások száma alacsony lesz, inkább a felszerelések száma fog növekedni számottevően.

Várható megjelenés: 2011. ősz

Silent Hill: Downpour

Ismételten nem japán fejlesztésű SH-t fogunk kapni, de most nem amerikaiakra bízták a fejlesztést, hanem csehekre. A Homecoming ott lett elbaltázva, hogy karakterünk egy harci talentum volt és így könnyedén bánhatott el a szörnyekkel, ami megölte a klasszikus SH érzést, na itt elvileg vissza fogjuk kapni az azzal védekezünk amivel tudunk vonulatot és így talán a klasszikus SH feelinget.

Várható megjelenés: 2011. tél

Crysis 2

Az első rész megkapta azokat a vádakat, hogy csak egy techdemó (szerintem játék volt és nem techdemó), a 2. rész hivatott arra, hogy eloszlassa ezt a tévhitet, hogy a Crysis nem játék. Új nanoruha, ami még fejleszthető is lesz (elvileg 60 féle fejlesztés lesz). Készüljünk fel New York megtisztítására, mert bizony az idegenek már itt járnak.

Várható megjelenés: 2011. március

Max Payne 3

Max is back. Az utóbbi időben kevés infót kaphattunk egyik kedvenc rendőrünkről, annyit tudunk, hogy átköltözött Dél-Amerikába.

Várható megjelenés: 2011. ősz

Portal 2

Az innovatív Portal folytatása bizony érkezik rohamléptékben. A változások között mindeképp megemlítendő a játék hosszának változása és GLaDOS visszatérése.

Várható megjelenés: 2011. április

Star Wars: The Old Republic

May the Force be with you! Végre az ifjú (és kevésbé ifjú) padawanok megkapják a hőn áhított Star Wars MMORPG-t. Azzal szinte mindent elmondok, hogy a fejlesztő a BioWare, akiktől a rossz játék ritka mint a fehér holló.

Várható megjelenés: 2011. nyár

The Witcher 2: Assassins of Kings

Változások főleg a grafikus motor és a harcrendszer terén várhatóak, de igazából szükségtelen is nagy változtatásokat beleerőltetni egy jól működő játékba. Várhatóan azonnal sok DLC-t fog kapni a megjelenés után.

Várható megjelenés: 2011. május

Tomb Raider

Alapos változásokon megy keresztül egyik nagy kedvencünk, Lara. Életszerűbb harcok, túlélés a cél, nyílt terep (nonlineáris), ja és Lara itt még fiatalka, úgyhogy ne is várjunk nagy domborulatokat még. Reméljük ezeket a változásokat nem sínyli meg Lara (személyes véleményem: Jobban örülnék ha egy klasszikus TR játékot kapnánk, de remélhetőleg ez is megugorja a magasra helyezett lécet.)

Várható megjelenés: 2011 vége

Guild Wars 2

Újra GW, újra ingyen de most már választható fajokkal, és a teljes történetre kiható történések bekövetkezése. Ha az ígért minőségen tudják ezeket hozni, akkor az első résznél is komolyabb vetélytársat fog kapni a WoW.

Várható megjelenés: 2011. ősz

Dragon Age 2

Úgy néz ki, hogy ebben az évben több remek RPG is érkezni fog, bár újdonságra kevésbé számíthatunk, mert leginkább a folytatás kategóriában lesznek, de micsoda folytatások lesznek. Fantasy világ, sok idő telt el az első rész óta, szóval új főszereplőt kapunk.

Várható megjelenés: 2011. március

Duke Nukem Forever

Úgy néz ki mégis Forever lesz és nem never. Aki nem ismeri e nevet az magára vessen. Pörgős játékmenet, menő hős, sok fegyver, más nem is kell nekünk ide.

Várható megjelenés: 2011. tavasz

Mass Effect 3

Elérkezünk az epikus trilógia záróakkordjához, amiből már meg is kaptuk az első ízelítőt. A játék talán 2011 legnagyobb durranása lehet (azért csak talán, mert rengeteg nagy név fog megjelenni idén), ismét átvihető mentések, korábbi döntések kihatása az új történetre. Mi az ami még hiányzik? Igen, a játék a polcunkról.

Várható megjelenés: 2011. tél

Alice: Madness Returns

Újabb elborult játék American McGeetől. Ha csak hozza az első rész szintjét akkor már előre örülhetünk, hogy ismét egy ilyen remekmű fog kerülni a kezünkbe. Itt az idő egy kis őrületre.

Várható megjelenés: 2011. tél

Shift 2: Unleashed

Csak azért kerül fel a listára, mert ez is NFS bár a hagyományoktól eltérően nem árkád hanem szimulátor, szóval a majd meglátjuk mi lesz belőle kategória képviselője.

Várható megjelenés: 2011. március

És amit idén sem fogunk még megkapni pedig nagyon vártuk díj győztese:

Duke Nukem Forever!

A viccet félretéve:

Diablo 3