3D-ben is játszható a Batman játék

Arkham AsylumA 2009-ben megjelent Batman: Arkham Asylum-ban Joker csapdába ejti a Sötét Lovagot Arkham szigetén, ahol nekünk kell a különböző alvilági ellenségek hadával megküzdenünk, hogy elkapjuk a gazfickót. Rengeteg, a Batman rajzfilmekből, képregényekből megismert arc köszön vissza.

Idén megjelent a Game of The Year kiadása, melyben új Challenge Mapokat, valamint 3D szemüveget adtak, a játékélmény további fokozására.

Tavaly én magam is kipróbáltam a játékot, és bevallom, tetszett. Jól ki voltak dolgozva a részletek, bár a mellékküldetések között akadt egy-kettő, aminek a teljesítése közben a hajamat téptem. Nem azért, mert nehezek voltak, egyszerűen lehetetlen módon kellett beállni, hogy egy scannelést el tudjak végezni. Volt, hogy 10 percig mozogtam 1-2 centiket jobbra-balra, csak hogy Riddle kérdőjelét végre egésznek lássa a játék. De ezektől az apró, de igen idegesítő dolgoktól eltekintve nagyon is élvezetes játék volt. Természetesen ezek nem szükségesek a fő történet végigjátszásához, csupán próbáltam mindent megcsinálni. Később időhiány, valamint szimpla elunás miatt félúton abbahagytam, nyáron terveztem még egyszer nekiesni.

A játék során használt technológia neve TriOviz 3D, mely ellentétben a legtöbb hasonló technológiával, két dimenziós játékmód során is látható képet ad. Színes lencsék segítségével valósítják meg a hatást, azonban a környezet és a tárgyak eredeti színei megmaradnak. A játék nem igényel speciális 3D kijelzőt, nyugodtan játszhatjuk a jól megszokott monitoron.

Persze csodát nem kell várni tőle, nincsenek képernyőből kirepülő Batrangok, vagy egyéb specialitások. Sokszor elmosódnak a karakterek, tárgyak körvonalai, valamint gyakran kell pihentetni a szemet is. Az extra tartalommal érkező térképek esetén természetesen tökéletesn működik a dolog, hiszen direkt a 3D hatáshoz készítették őket. Egyébként az "eredeti" játéknál érdemes a megszokott, 2D-s megoldásnál maradni.