A Dead Space lesöpri idén a konkurenciát

Az új, túlélő horror játéksorozat október 31-én jelenik meg Észak-Amerikában és Európában.

Az Electronic Arts Inc. bejelentette, hogy vadonatúj, sci-fi világban játszódó, túlélő horror játéka, a Dead SpaceT október 31-én jelenik meg Észak-Amerikában és Európában PLAYSTATIONR3 számítógépes szórakoztató rendszerre, és Xbox 360T videojáték és szórakoztató rendszerre. A Dead Space garantált rettegést tartogat a játékosoknak idén Halloweenre!

A távoli jövőben játszódó történetben a földiek természeti kincsek iránti vágya fő motivációjává vált a mélyűr felfedezésének. Hatalmas, magánszemélyek által birtokolt és üzemeltett bányászhajók, úgynevezett "bolygótörők" járják a planétákat, hogy kifinomult eszközökkel, városméretű sziklákat bányásszanak ki, melyekből különböző elemeket és nyersércet állítanak elő. Amikor a híres bolygótörővel, az USG Ishimurával megszakad a kapcsolat, Isaac Clarke rendszermérnököt küldik ki a probléma felderítésére. Miután feljut a hajó fedélzetére, Isaac rájön, hogy a személyzet egy ősi, ellenséges idegen fajt bolygatott fel mélyen a bolygó felszíne alatt, akik már fel is jutottak az űrhajóra. Fegyvertelenül, egyedül és rettegve, a magányos mérnök vállát nem csupán az egyszerű túlélés terhe nyomja, vissza kell zárnia az idegen iszonyatot a sötét sziklába!

"A túlélő horror játékok lényege egy félelmetes és mélységesen személyes történet átélése," mondta Glen Schofield, gyártásvezető. "A Dead Space fejlesztése alatt mindvégig egy egyszemélyes thriller létrehozására törekedtünk, ahol az idegen, sötét környezetnek köszönhetően a játékost igazi hidegrázós, klausztrofóbiás érzés fogja el, miközben borzalmas ellenségek követik minden lépését. Halloween a tökéletes időpont arra, hogy az EA megadja mindazt a rettegést és szorongást a horror rajongóknak, ami egész éjjel ébren tartja majd őket."