A Guitar Hero halott, hatalmas leépítés az Activision-nál, 2011 Blizzard játék nélkül

Blizzard

Gyorsan terjedtek a pletykák, miszerint a DJ Hero-t fejlesztő Freestyle Games-t és a Vicarious Visions-t elérte az Activision leépítési hulláma. Kezdetben csak egy BioWare fejlesztő Tweetje szolgáltatta az alapot a pletykákra, miszerint "Sajnálattal hallom, hogy elbocsátották a Vicarious Visions-t azután hogy leállították a Guitar Herot. Úgy hangzik, mintha a Freestyle-nak is mennie kellene."

Nem sokkal ezután az Activision is megerősítette: bezárták a Guitar Hero részleget, leállították a DJ Hero fejlesztését és a True Crime Hong Kong is kukába került.

Az Activision a nagy leállítások mellé tervez "néhány" játékot is kiadni. Ígéretük szerint 2012-ben két Blizzard címet hoznak el nekünk. A két játék feltehetően a Starcraft 2 folytatása, a Heart Of The Swarm lesz, a másik pedig természetesen a Diablo 3 (amit talán csak akkor adnak ki, ha 3 millió követőjük lesz Twitteren, a várakozás már így is nagy…).

Thomas Tippl (Activision COO) elmondta, "Mivel a Blizzard Entertainment nem közölte eddig a következő globális játékkiadását, a mi álláspontunk, hogy nem jelenik meg 2011-ben Blizzard játék."

Érdekes a kapocs a két cég között. Egy határidőkhöz szigorúan kötött Activision, és egy "done when it"s done" hozzállású Blizzard fejlesztői csapat mondhatni paradox módon próbál együtt dolgozni, aminek általában a játékosok isszák meg a levét. A Diablo 3 kiadása is egyre csak távolabbi időpontokra tolódik főleg, hogy ha hozzátesszük: a fejlesztés 2001 óta tart. Ez persze feltehetően WoW bevételeiből bőségesen profitáló cégeket nem zavarja.

"Mivel idén nem láthatunk nagyobb blizzardos nevet megjelenni, 2012-re terveink szerint legalább két címet fogunk elindítani." mondta Tippl.

A Diablo 3-nak azonban a jövő esztendőben sincs még kiadási dátuma. A magyarázat szerint előbb még megvárják a lassan elkövetkező béta játékosainak véleményét. A beígért béta azonban cirka 3 hónap múlva veheti kezdetét.

Ennek fényében úgy tűnik, hogy a Blizzard a 20. születésnapját úgy ünnepli, hogy nem ad ki játékot.