Bevetés indul!

Medal of HonorAz Electronic Arts Inc. örömmel jelenti, hogy Medal of Honor játéka a mai nap kerül a boltok polcaira. Az EA Danger Close Los Angeles-i és a DICE stockholmi stúdiójában egyidejűleg fejlesztett Medal of Honor az EA történetközpontú lövöldözős sorozatának nagy visszatérése, mely díjnyertes társas játékmódot és döbbenetesen valósághű szóló küldetéseket kínál.

A napjaink háborújában játszódó, valódi afganisztáni bevetések ihlette Medal of Honor fejlesztésében példátlanul jelentős szerepet vállalt az Egyesült Államok hadserege, és az első lépcsős csapásmérők nem egy veteránja is. Az élethűség és az interaktivitás új csúcsait ostromló játékot, mely Afganisztánt megjárt katonák beszámolói alapján készült, a NY Times Magazine „hátborzongatóan valószerűnek” nevezi.

A Medal of Honor világszerte elkápráztatta a kritikusokat és a rajongókat valósághű pályáival, csodás grafikájával és aprólékosan kidolgozott játékmenetével. A mai nap megjelenő Medal of Honortól lendületes kezdés várható. Néhány az okok közül:

  • A legnagyobb számú előrendelés a Medal of Honor sorozat 11 éves történetében
  • A Medal of Honor társas játékmódját a PlayStation 3, Xbox 360 és PC platformokon futó bétatesztek során több mint 1 millió ember próbálta ki; a játékélmény a gyakorlatban is jelesre vizsgázott
  • A PC társas játékmód bétatesztjének legtöbb egyidejű felhasználó száma 41 százalékkal túltett az előző EA rekorder, a Battlefield: Bad Company 2 teljesítményén
  • Az EA becslése szerint a Medal of Honor 2010 októberének legerősebb indító hetét produkálja majd, túltéve az olyan filmeken, mint a „The Social Network” (46 millió dollár), a „Secretariat” (12,6 millió dollár) és a „Life as We Know It” (14,6 millió dollár). A bevételi összegekre vonatkozó becslés forrása a Boxofficemojo.com
  • A Linkin Park „Catalyst” című dala a slágerlista élére került; klipje Medal of Honor jeleneteket tartalmaz; 6,5 millióan látták világszerte, augusztus 1-én és 2-án a YouTube legnézettebb videója volt

A Medal of Honor tizenegy éves történetében először hagyja maga mögött a 2. világháború hadszíntereit, hogy a csatatérré vált Afganisztánban, képzelt szereplők maroknyi csapata szemszögéből mutassa be napjaink újfajta háborúját. A Medal of Honor játékosai első lépcsős csapásmérőket alakítanak – az Egyesült Államok haderejének viszonylag kevéssé ismert elitkatonáit, akik a Nemzetvédelmi Parancsnokság égisze alatt működnek, és mások számára megoldhatatlan, kivételesen veszélyes és különleges küldetéseket visznek sikerre.

A Medal of Honor szóló hadjáratának élet- és valósághűségét kiegészítő társas mód, melyet a GameSpy a 2010-es E3 során a „Legjobb társas játékmód” címmel jutalmazott, s mely dedikált szervereken, a DICE fejlesztette eszközök teljes tárházát felvonultatva fut, az év legzökkenőmentesebb online élményének ígérkezik.

A Medal of Honor Xbox 360 videojáték és szórakoztató rendszerre, PlayStation3 számítógépes szórakoztató rendszerre és PC platformokra jelenik meg.