Dead Space 2: már csak fél év

Az Electronic Arts június 15-én az E3 keretében bejelentette a régóta várt Dead Space 2 megjelenési dátumát.

Mióta nyilvánosságra hozták a sikeres és híres akció-horror játék, a Dead Space folytatását, azóta nagy izgalommal várja mindenki a megjelenést. Most már tudjuk, nem kell sokat várni, 2011. január 28-án érkezik az európai boltok piacaira. 

A Dead Space 2 pörgős és izgalmas, gyakran pedig félelmetes játékot ígér. Isaac Clarke egy sötét, rejtélyes és legalább olyan veszélyes helyen tér magához és máris egy hatalmas nekromorf invázió kellős közepén találja magát. A készítők ígérete szerint a horror műfaj legjobb látványát, hangzásvilágát és akcióit kapjuk majd, csak győzzük kivárni. Szerencsére már nem sokat kell.

A történet szerint főhősünk, Isaac Clarke mérnök a The Sprawl űrállomáson tér agához, amit éppen elözönleni készül az élőhalottá vált legénység. Egy szörnyű idegen fertőzés egyedüli túlélőjeként minden Isaac ellen szól, aki azonban az őrülettel is harcolva veszi fel a kesztyűt és küzd a túlélésért. Fegyverarzenáljának segítségével farabolja, csonkítja és gyilkolja halomra a mindenre elszánt ellenséges nekromorfokat. Hátborozngató élményben lesz részünk az biztos, a harcok élethűbbek, nagyobbak és még félelmetesebbek lesznek, mint eddig bármikor, legalábbis a készítők szerint.

"Isaac, a nekromorfok és az egész Dead Space világ sok felfedeznivalót tartogat még. A Dead Space 2 új dimenzióval gazdagítja ezt az összetett univerzumot és annak lakóit. ... Megtisztelő és lenyűgöző volt a közönség reakciója a Dead Space és a Dead Space Extraction játlkokra, és nagy örömmel adunk hozzá újabb fejezetet a horror műfaj klasszikusaihoz." - nyilatkozta Steve Papoutsis ügyvezető producer.

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy két kiadásban fog megjelenni a játék, az egyik az alapverzió lesz, mely magát a játékot tartalmazza. A másik pedig a Kimited Edition névre keresztelt kiadás, mely FullHD felbontásban láthatjuk az előzményeket is. Ezzel a rajongók alapos betekintést nyerhetnek a fertőzés és az azt követő pusztítás eredetébe, folyamatába. Vagyis annak a sötét, hátborzongató világnak a megszületésébe, melyben főhősünk éli az átlagosnak koránt sem mondható mindennapjait.

A játék Playstation 3-ra, XBOX 360-ra és PC-re fog megjelenni. Támogatni fogja a Playszazion Move rendszert, mely egyedi és utánozhatatlan elményt nyújt majd a játékosnak, fejtette ki Steve Papoutsis.