Diablo III - újabb infók

A ma kezdődött Blizzcon rengeteg információval fog szolgáltatni a Blizzard készülő és már megjelent játékairól, kezdve a jelenleg talán legjobban várttal, a Diablo 3-mal.

Végre bemutatták az ötödik, utolsó kasztot, a Demon Huntert. Ezek fanatikus harcosok, akiknek egyetlen céljuk van, a pokol teremtményeinek elpusztítása. Egyelőre specifikációkat sokat nem árultak el, leginkább csak egyfajta kedvcsináló szöveget tettek elérhetővé, és videóban megmutattak néhány képességet. Abból, amit eddig láttam úgy gondolom, hogy elég erős harcosok lesznek, különösen démonok, túlvilági teremtmények ellen. Elsődleges fegyverük nyílpuska lesz, ebből akár egyszerre kettőt is használhatnak, melyekkel biztos távolból lesznek képesek a legkeményebb ellenfelekkel is harcolni. A Blizzard oldalán bővebben is lehet róla olvasni, és 5 képességről is láthatunk ízelítőt.

Másik jelentős felfedés a PvP rendszerrel kapcsolatos, azaz a játékos-játékos elleni küzdelemről. A Diabloban elég jelentős múltra tekint vissza a többjátékos mód, a fejlesztők célja az volt, hogy az új játék ezt vigye tovább, ugyanakkor át is alakították azt, itt-ott. Akik játszottak a Diablo 2-vel többjátékos módban azoknak a következő rész kevés újat fog adni. A PvP meccsek arénákban fognak játszódni, melyek mindegyike különbözik a másiktól, és nem csak kinézetben. A karakterek az egyjátékos módban összeszedett felszerelésüket fogják használni és PvP-ben újat nem szerezhetnek majd. A jutalom értük a győzelem öröme és pontok, amik teljesítményünket tükrözik. Lehetőségünk lesz egyedül és csapatban is harcolni, ahogy az várható is volt. A játék természetesen a Battle.net rendszert fogja használni, biztosítva a zökkenőmentes játékot. A megvalósításra szerintem nem lesz majd panasz, a Blizzardnak vitathatatlan tapasztalata van az online játékok terén.

Lassan már mindent tudni fogunk a játékról (a Blizzcon hátralevő részén várhatók még infók), már csak a messiásként várt megjelenési dátum marad titok, de azt hiszem megéri várni.