Folyamatos golyózápor az év minden napján - megjelent a Bulletstorm

Bulletstorm

Készülj a golyózáporra és a határt nem ismerő tombolásra: megjelent a Bulletstorm, a People Can Fly, az Epic Games és az Electronic Arts Inc. rég várt lövöldözős akciójátéka. Gátlástalanul és erőszakosan szórakoztató játékmenetével a Bulletstorm máris meghódította a kritikusokat: 9.25-ös értékelést kapott a világ első számú játékmagazinjától, a Game Informertől, Seth Schiesel, a New York Times szakírója pedig kijelentette: „A címe mindent elárul: nagy flinták, röpködő ólom és megállás nélküli hentelés az egész.”

A Bulletstorm ponyva SciFi-történetbe ágyazott szóló hadjárata és vérbő társas játékmódjai visszacsempészik a mulatságot a belső nézetű akció műfajába. A Bulletstorm Xbox 360 videojáték és szórakoztató rendszer, PlayStation 3 számítógépes szórakoztató rendszer, illetve PC platformra kapható. Korlátozott számban hozzáférhető még a Bulletstorm Epic Edition Xbox 360 kiadás is, mely korai hozzáférést biztosít a játékosok számára a Gears of War 3 bétatesztjéhez*. A játékosok csak az Epic Edition lemezével csatlakozhatnak a Gears of War 3 bétateszthez.

A People Can Fly, az Epic Games és az EA ugyan csak ma bejelenteti a Gun Sonata csomagot, a Bulletstorm első letölthető kiegészítőjét is, mely három új pályát tartalmaz majd a társas Anarchy módhoz. A Stygia bűzhödt csatornarendszerét, a Hotel Elysium lepukkadt belsejét, illetve a Villa nyílt térségét megjelenítő térképek jóvoltából a Gun Sonata birtokosai Anarchy módban még fantasztikusabb csoportos öléseket hozhatnak össze. Az új Anarchy pályák mellett a Gun Sonata két új Echo pályát is tartalmaz: a Crash Site címűt, melyen a Final Echo katonáinak összetört űrhajójukat kell rendbe hozniuk, és a Guns of Stygia címűt, melyen egy elfogott kommandósnak az ellenség rabságából kell kijutnia. A Crash Site és a Guns of Stygia újszerű tartalommal bővíti a Bulletstorm élményt, és új kihívásokat kínál azoknak is, akik a lehető legmagasabb pontszám, illetve helyezés elérésére törekszenek. A csomagban található még két pányvafejlesztés is, a Flamingó és a Pép; ezek a stílusos ölést hivatottak változatosabbá tenni. A Gun Sonata letölthető tartalom tavasztól lesz elérhető a Microsoft Xbox LIVE piactéren, és a PlayStation Network rendszerében.

„A Bulletstorm olyan, mint egy nyári közönségfilm: tele van akcióval és mozis villanásokkal, amelyeket szórakoztató történetbe ágyazva tálal” – mondja Dr. Michael Capps, az Epic Games elnöke. „A People Can Fly a maximumot hozta ki az Unreal Engine 3-ból; a végeredmény fantasztikus kinézetű csatatér lett. A trükközés rendszer is újat hoz a műfajba; az egész roppant stílusos, mozgalmas és szórakoztató. Már alig várjuk, hogy a játékosok rátegyék a kezüket a Bulletstormra, hogy lássuk, mit hoznak ki belőle.”

A Bulletstorm kerettörténete a 26. században játszódik egy Stygia nevű bolygón, mely valaha üdülőparadicsom volt, de mostanra tomboló mutánsok, húsevő növények és felhőkarcoló méretű szörnyek tanyájává züllött. Hősei, Grayson Hunt és Ishi Sato, az elit Dead Echo zsoldoscsapat egykori tagjai egy ideje üldözöttként kóborolnak a galaxisban, és végül Stygián rekednek. Két céljuk van: ép bőrrel elhagyni a bolygót, és bosszút állni a fickón, aki miatt odakerültek. Az Anarchy társas játékmódban a négyfős csapatoknak vérszomjas mutánsok támadásának egymást követő hullámait kell átvészelniük, hogy minél több Skill pontot gyűjtsenek, és átléphessenek a következő szintre. Echo módban a Bulletstorm figyeli és összeveti a játékosok teljesítményét a hadjáratban elérhető helyszíneken. A trükközések rendszere révén a Bulletstorm játékosai stílusos és találékony módokon pusztíthatják el ellenfeleiket, melyben minden idők legkülönlegesebb flintái lesznek a segítségükre, köztük a Csonttörő, ez a komoly átütő erejű, négycsövű rohampuska, és a Fejtörő mesterlövészfegyver, melynek golyóját a játékos a levegőben is vezérelheti.

A Bulletstorm Xbox 360 és PlayStation 3 változata egyszer használatos online azonosító regisztrációs kódot tartalmaz, melynek használatakor a játékosok hat bónusz Echo pályát és exkluzív higanypányvát kapnak. Azok a játékosok, akik nem rendelkeznek kóddal, megvásárolhatják a Bulletstorm online azonosítót az Xbox LIVE Marketplace és a PlayStation Network rendszerében.

A Bulletstorm Xbox 360 videojáték és szórakoztató rendszer, PlayStation 3 számítógépes szórakoztató rendszer és PC platformokra jelenik meg. Korlátozott számban hozzáférhető a Bulletstorm Epic Edition for Xbox 360 kiadás is, mely korai hozzáférést biztosít a játékosok számára a Gears of War 3 bétatesztjéhez, valamint egyéb, játékon belüli bónusz tartalmakhoz. A PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszer és PC platformokon elérhető Bulletstorm Limited Edition szintén kínál további bónusz tartalmakat.