Ingyenes Doctor Who MMOG készül

Pár napja a BBC egy nyilatkozatában megerősítette a már régebb óta keringő pletykát, miszerint online játék készül a Doctor Who-ból. A játékot a Three Rings fejleszti, akik több kisebb MMOG, mint például a Puzzle Pirates készítőjeként lehetnek ismerősek.

A rendkívül népszerű brit sorozatból készülő játék címe a Doctor Who: Worlds In Time lesz, megjelenésére pedig még idén lehet számítani. Robert Nashak, a BBC Worldwide munkatársának nyilatkozata szerint a Doctor Who: Worlds In Time az univerzum megmentésére invitálja a játékosokat, hogy az eszüket használva oldjanak meg fejtörőket és küzdjenek le kihívásokat. Elhangzott az is, hogy a BBC szerint a Three Rings az ideális fejlesztő a projekthez, az ott dolgozók remek szakemberek és még a sorozat rajongói is.

A Three Rings CEO-ja, Daniel James hozzátette, hogy ők is izgatottak a projekt miatt és megtiszteltetésnek veszik a lehetőséget, hogy online játékot készítsenek egyik kedvenc sorozatukból. "Célunk megragadni a sorozat szellemiségét és mélységét, miközben szórakoztató és könnyen játszható minden korosztály számára." - mondta Daniel. Ebből leginkább arra lehet következtetni, hogy a korábbi Doctor Who játékokhoz hasonlóan a fiatalabb korosztályoknak szánják.

A héten esedékes San Francisco-i Game Developer Conference-n (Játékfejlesztők Konferenciáján) a BBC Worldwide és a Three Rings jelen lesznek, így várhatóan többet is megtudunk majd a játékról, remélhetőleg a megjelenés dátumát is, mely valamikor az év későbbi részében lesz.