Jonathan Toews az NHL 11 új arca

NHL 11A Chicago Blackhawks huszonkét esztendős játékosa, Jonathan Toews lesz az EA Sports NHL játékának legújabb, 11. részének hivatalos arca. Tavaly szintén egy Blackhawks játékos, Patrick Kane szerepelt a borítón. Ezzel a döntéssel az NHL az első olyan játék az EA Sports történetében, mely egy már korábban exponált csapatból választott arcot egy termékhez. A játék megjelenése egyben a 20. születésnapja is a sorozatnak, melyet az elmúlt három évben huszonkét alkalommal nyilvánítottak az év játékának.

Idén több újdonsággal is készültek a fejlesztők: az áttervezett letámadási rendszer mellett törik majd az ütőnk, valamint a kanadai bajnokság is helyet kapott a játékban. Ezzel a lépéssel a valaha volt legteljesebb jégkorong-szimulációvá lépett elő az NHL 11.

Toews-t az NHL mezőnyének egyik legtechnikásabb centereként jegyzik. A 2010-es téli olimpián a kanadai válogatottal aranyérmet szerzett, a rájátszások legjobbjaként a Conn Smythe díjat is, valamint 1961 után újra hozzásegítette csapatát a Stanley Kupához. Az NHL legfiatalabb csapatkapitányaként mindkét eddigi idényében 65-65 pontot teljesített.

A játék szeptemberben jelenik meg Európában, Xbox 360 valamint Playstation 3 rendszerekre.