Készül a Gran Turismo 6

A Gran Turismo 5 még meg sem jelent, sőt az eredeti megjelenési dátumot már el is hagytuk, Kazunori Yamauchi tegnap már a következő részről beszélt.

Az AutoWeek-nek adott interjújában elmondta, hogy már dolgoznak a játékon, ennél többet azonban nem árult el.

"2000 napig tartott a GT5-be beépített ötletek összeszedése. Egyszerűen túl korai még a GT 6-ról beszélni." - nyilatkozta Yamauchi. Egy éve még jóval nyíltabb és bizakodóbb volt a 6. epizóddal kapcsolatban, akkor azt mondta, hogy sokkal kevesebbet kell majd rá várni, mint az ötre. Akkori elmondása szerint úgy kell elképzelni a dolgot, mint egy operációs rendszert és arra egy alkalmazást. A Gran Turismo 5-tel kifejlesztették az egész oprendszert és a 6 olyan lesz, mintha programokat telepítenénk rá. Magyarán a játék az 5 motorját fogja használni, néhány fejlesztéssel újdonsággal. Legalábbis a 2009-es állapotok ezek voltak, most semmit nem mondott róla, csupán megerősítette, hogy neki álltak, tavaly erről még nem volt szó.

Ha a játék valóban így fog készülni, akkor lehet számítani a gyorsabb megjelenésre, viszont a mostani nyilatkozata nem támasztja ezt alá. De valljuk be, amíg a Gran Turismo 5 nincs a boltokban, addig kár is a 6-ról beszélni. Már pedig új megjelenési dátumot a Sony nem adott.