Leállították a Mirror's Edge 2 fejlesztését

Az Electronic Arts a napokban leállította a 2008-as FPA, a Mirror's Edge folytatásának a fejlesztését. Erre az eredeti játék kis sikere miatt került sor, mondják a fejlesztők.

 A DICE nyilatkozata szerint a játék fejlesztése teljesen leállt, akik rajta dolgoztak, most más projektekkel foglalkoznak. Arról azonban még nem esett szó, hogy folytatódhat-e valaha. Egyelőre csak a fejlesztést állították le, a játékot nem törölték. Elmondásuk szerint az első rész nem szerepelt olyan rosszul, több millió példány fogyott, ha az össze platformot tekintjük és az értékeléseken sem szerepelt rosszul, így inkább arról van szó, hogy az EA elvárásainak nem felelt meg. Tavaly decemberben a folytatás prototípusát is megmutatták nekik, mely szintén nem nyerte el a tetszésüket, így visszautasították azt. Emiatt dönthettek úgy, hogy határozatlan időre leállítják a Mirror's Edge 2-t.

A DICE erőforrásait jelenleg a Battlefield 3 köti le, ha folytatják is a Mirror's Edge-t, az nem a közeljövőben lesz. Hogy teljesen őszinték legyünk, nagyon is kétséges a folytatás jövője, jó eséllyel sosem fog megjelenni.