Mass Effect PC-re

Az Electronic Arts Inc. tulajdonában lévő, vezető videojáték-fejlesztő BioWare bejelentette, hogy Mass Effect című játékuk, a díjnyertes űrkaland 2008. május 6-án jelenik meg PC-re Észak-Amerikában.

A Mass Effect újratervezett PC-s változatában a játékosok Shepard parancsnok szerepében útra kelnek, hogy megmentsék a galaxist a biztos pusztulástól. Árulás, hősiesség, nehéz döntések, soha nem látott, változatos és egyedi fajokkal benépesített univerzum, ezek összessége képezi a Mass Effect lebilincselő történetét!

A Mass Effect PC-s változatának jellemzői:
  • Vadonatúj osztag irányítás - A játékosok mostantól az osztag egyes tagjainak is adhatnak ki parancsokat, ami új mélységet biztosít a taktikai harcban.
  • Gyorsbillentyű támogatás - A biotikus erők és képességek hozzárendelhetők adott billentyűkhöz, ami lehetővé tesz egy gyorsabb, "fuss és tüzelj" stílusú játékmenetet.
  • Újratervezett Mako irányítás - A játékosok idegen bolygókat fedezhetnek fel és tűzharcba keveredhetnek terepjárójukkal, a Makóval, mindezt pedig egy intuitív irányítási rendszerrel, ahol a kamera szabadon mozgatható.
  • Új Gyorsmentés gomb és megnövelt mentési helyek.
  • Új dekódolási minijáték - Az új dekódolási minijátékban a játékosok próbára tehetik tudásukat, miközben megpróbálják az akadályokat elkerülve a digitális mechanizmus közepére juttatni az ikonjukat.
  • Új leltár képernyőfelület és működés - A továbbfejlesztett leltár rendszer könnyebbé teszi a játékosok számára a különböző fegyverek és páncélok használatát, illetve módosítását.