Michael Phelps Kinect játékot kap

Michael Phelps

Eleddig nyilván elképzelhetetlen volt, hogy átélhető módon versenyezzünk saját nappalinkban a világ legjobbjaival. A Konaminak köszönhetően azonban hamarosan olyan hírességeket hívhatunk párbajra, mint a pekingi olimpiai nyolcszoros aranyérmesét, Micheal Phelps-et.

Már meg is érkeztek az első adatok a Michael Phelps: Push the Limit című játékról, melynek során egy egyszerű úszó bőrébe bújva kell karriert építenünk és teljesítenünk. No és persze ott van a nagy álom, a végső cél, hogy megverjük Phelps-et.

"Örülök, hogy segíthettem létrehozni egy olyan játékot, amely megmutatja az embereknek az elkötelezettséget, amelyet az úszáshoz szükségesnek tartok." mondta Phelps a bejelentéshez kapcsolódó sajtótájékoztatón. "Ez abszolút nem tipikus videojáték. Sokkal inkább hasonlít egy edzésemre a medencében.  A Push the Limit a felkészülésről szól, hogy tökéletesítsük a versenyeinket, kezdve az adrenalinszint megfelelő kordában tartásától a startkövön, egészen addig, hogy hibátlanra fejleszd a célba érkezést. Az én világomban egy egész élet elkötelezettsége kell ahhoz, hogy századmásodperceken nyerjek. Azt hiszem, ez a játék egy különleges utazásra visz mindenkit, amelyben a test mozdulatainak tökéletes összehangolása legalább akkora kihívás, mint a más játékosok elleni küzdelem."

Ami a sajtónak kiadott közlemények mellett mégiscsak fontos, hogy Michael Phelps 16 olimpiai érmet szerzett 2004-2008 között, ebből 14 arany. Ugyan a médiában megjelentek róla kompromittáló képek, például mikor részegen vezetett 2004-ben, vagy amikor egy bong fölött füstölgött 2009-ben. Itt azonban csak a piszkálódó kommenterek vetették föl, hogy legyen "pot-smoking-minigame" is a játékban. Ez azonban természetesen csak rosszmájú vicc. A játék középpontjában kizárólag az úszás áll. A megjelenés júniusra várható.