Zombimód a DiRT 3-ban

A Codemasters május 24-én megjelenő rally-s játéka, a DiRT 3 egy érdekes többjátékos móddal fog érkezni, jelentették be a fejlesztők. Korábban már felfedték a leplet egy másik játékmódról, a Gymkhana-ról, ahol pontokért különböző mutatáványokat kell majd végrehajtani. Most pedig egy zombis játékot lepleztek le.

 Ebben a játékmódban kétféle játékos játszik majd egymás ellen, de akár nyolc játékos is játszhatja majd egyszerre. Az egyik játékos lesz a zombi, akinek célja megfertőzni a többieket. A többieknek pedig ezt kell majd elkerülni. A fertőzést a szélvédőn megjelenő zöld trutyi fogja jelezni. A készítők szerették volna az utat is megtölteni elüthető zombikkal, az autógyártók ezt viszont ellenezték, így nem fog bekerülni a játékba.

Ettől a módtól eltekintve a játékot még realisztikusabbra próbálják megcsinálni, mint az előzőeket. Például a gumik viselkedésén is sokat fejlesztettek, azok nyomása, mintázata jelentős hatással lesz a kocsi viselkedésére.

Igazából nem tudom mit mondjak, nem értem miért van erre a módra szükség, azt sem mitől lesz jó vagy izgalmas. Vezetsz és megpróbálod elkerülni az ütközést a zombiautóval, mint azt tennéd a többi módban is. Az viszont biztos, hogy a játékfejlesztők újabban nagyon rákattantak a zombikra, ott van például a Black Ops is. Én már kíváncsian várom melyik játékba kerülnek be legközelebb.