A Vodafone bemutatta Majka és Agárdi Szilvi közös dalának videóklipjét

Hajnali fény címmel mutatta be az elmúlt hetekben a Vodafone Majka és Agárdi Szilvi közös dalát, mostanra pedig a számhoz készült videóklip is elkészült. A közös dal különlegessége, hogy azt Szilvi dala inspirálta, mellyel a Vodafone Red reklámfilmjében tavasszal már találkozhattak a tévénézők. A dal a korlátok ledöntéséről szól, mindez pedig a videóklipben is visszaköszön.

Agárdi Szilvi látássérült énekesnő és hazánk egyik leghíresebb rappere, Majka látszólag két nagyon különböző karakter, azonban most a zene és a technológia összehozta őket. A közös munkából egy, a jelenlegi helyzetre is reflektáló, felemelő és inspiráló dal született. A két zenész egymásra találásában, közös munkájukban nagyon fontos szerepet töltött be a technológia, amely egyrészt lehetővé tette, hogy a közösségi médián keresztül megismerjék egymás munkásságát, másrészt pedig azt, hogy egymástól fizikailag távol is tudjanak gyakorolni, dalt szerezni.

A dalhoz készült klip története két szálon fut, az egyiknek Majka és Szilvi a főszereplője, míg a másik szálon egy tűzoltó és annak családja van a középpontban. A klip kapcsán Nagy Bence rendező úgy fogalmazott: „Majka és Szilvi dala a küzdésről, a félelmeinkkel való vívódásról, valamint korlátjaink ledöntéséről szól. A korlátokat a tűz metaforával, míg a korlátok ledöntését, illetve a kihívásokkal szembenálló létet a tűzoltók elhivatottságával, problémamegoldó attitűdjével igyekeztük szimbolizálni és bemutatni. A dal szövege egyébként zseniálisan fokozza és oldja a feszültséget, ezt a két párhuzamosan futó szál képi váltakozásával mi is jól le tudtuk követni, a végeredmény pedig egy felemelő és látványos klip.”

A dal eredeti változata a Vodafone RED tavaszi reklámfilmjéhez készült, melynek főszereplője Agárdi Szilvi volt. A szolgáltató azért éppen Szilvit választotta a reklámszerepre, mert az volt a célja, hogy igazi emberek valós történetein keresztül mutassa be azt, hogy a digitalizáció, például a korlátlan adat, hogyan tudja segíteni az emberi tehetséget a kibontakozásban, hogyan bontja le a technológia a korlátokat a legnehezebb élethelyzetekben is.

„Szolgáltatóként fantasztikus látni, hogy valami, amit elindítunk, organikus fejlődésnek indul és önálló életre kel. Eleinte csak egy fülbemászó reklámdalt szerettünk volna készíteni a Vodafone Red reklámfilmhez, de aztán jött Szilvi, aki a hangjával és a sugárzó személyiségével igazi élettel töltötte meg a dalt, és amikor a reklám adásba került, annyi pozitív visszajelzést kaptunk, hogy már tudtuk, hogy ebben a dalban sokkal több van. Így született meg a dal és a klip gondolata.” – mondta Juhász Péter Tibor, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója. „Szilvi javaslatára kerestük meg Majkát, aki azonnal igent mondott a közös munkára. Nagyszerű volt látni azt az energiát és profizmust, amivel a két művész belevetette magát a munkába.”

„Nagyon élveztem mind a forgatást, mind pedig a Majkával közös munkát, nagyon örülök, hogy ez a projekt megvalósult – ezúton is köszönöm a Vodafone csapatának és Majkának! Ilyenkor egy kicsit azt kívánom, hogy bárcsak én is láthatnám a végeredményt” – osztotta meg Agárdi Szilvi a dal születése és a klip forgatása alatt szerzett tapasztalatait.

„Nagyon örültem a Vodafone felkérésének, mert nekem is feltűnt Szilvi dala és a hangja a reklámban, és inspirálónak tartom a témát is. Szerintem a videóklip is látványosra sikerült, a dal mondanivalóját is tükrözi, különösképpen úgy, hogy az elmúlt időszakban annyi korlátot láttunk magunk körül. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy próbáljunk a lehetőségekre és a saját képességeinkre fókuszálni, ebben pedig Szilvi igazi példakép, és persze nem utolsó sorban rendkívül tehetséges énekes – nagyon szerettem vele a közös munkát!” – nyilatkozta Majka a klip megjelenése kapcsán.

A Hajnali fény videóklipje itt tekinthető meg.