Ákos új dalokkal tér vissza

Ákos idén már több produkcióval is jelentkezett: tavasszal adta ki a FEL A SZÍVEKKEL-maxit, majd országjáró turnéra indult, amely során több mint százezer lelkes érdeklődőnek zenélt zenekarával. A koncertek mellett forgatókönyvíró-rendezőként leforgatta az első kisjátékfilmjét, amely Záróvonal címmel a tervek szerint 2022 első felében kerül bemutatásra. A film irodalmi alapanyaga Ákos más írásaival együtt a szeptember 29-én megjelent prózakötetében szerepel: az EZT NEM LEHET MEGÚSZNI már a megjelenése másnapján második lett a Libri sikerlistáján, és egészen a bookline „Kortárs” kategóriájának első helyéig jutott.

AZ UTOLSÓ BÉKEÉV című középlemez dalszövegeit ezúttal is Ákos jegyzi. A digitális letöltésként és CD-formátumban is megjelenő kiadvány a FEL A SZÍVEKKEL élő verziójával indít, amelyet a Budapest Parkban rendezett nagykoncerten rögzítettek 2021 nyarán. Ezt három vadonatúj felvétel követi. Az elsőként kiemelt NEM ÉN DÖNTÖK Madarász Gábor zenéje izgalmas gitárokkal és vonósokkal, rafinált vokálokkal. A  TÖBB NEM IS KELL Ákos egykori bonanzás zenésztársa, Menczel Gábor zeneszerzői visszatérése bő negyed évszázadnyi hallgatás után. Az alapvetően szintetizátorhangzásra épülő dalban Ákos fémtestű akusztikus gitáron, valamint szóló- és basszusgitáron is játszik. AZ UTOLSÓ BÉKEÉV Ákos zenéje és hangszerelése filmzenét idéző dobokkal és a VoiSingers kórus közreműködésével. A kiadvány CD változata digipack csomagolásban, gazdag fotóanyaggal jelenik meg.

Azt mondják, egy jó novellába annyi anyagot kell belesűríteni, amennyi egy regényhez is elég. A három új dalban annyi energiánk van, mint egy egész albumban. Minden együtt van ezen a középlemezen, amit szeretünk: szigorú szintihangzás, akusztikus és elektromos gitárok, élő dobfelvétel, kidolgozott vokálok. Külön öröm, hogy Menczel Gabi, aki a Bonanza feloszlása óta nem jelent meg a nagyközönség előtt, most szerzőként és előadóként is ezzel a lemezzel tér vissza – mondta el az énekes-dalszerző.

A megjelenés napján idén is PREMIER ESTet tartott a budapesti Akvárium Klubban – Ákos főtámogatója, a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából. Az esztendőt pedig ezúttal is a Budapest Arénában zárja a zenekar 2021. december 11-én.

„A korábbi évek dupla Arénái után 2021. decemberében csak egyetlen előadást tartunk – igaz, idén ez már a negyedik nagyszabású fővárosi koncertünk lesz a Budapest Park, a Műegyetem rakpart és a Forráspont után. Aki nem akar lemaradni, annak érdemes mihamarabb jegyet váltania” – jelzi az énekes.

Országos megjelenés: 2021. október 20.