Bekeményített a Bëlga

Újragondolták és bedurvították: itt a Zsolti a béka metálverziója, novemberben pedig egy egész tematikus nagylemez jön a zenekartól Fém of Bëlga címmel, további súlyos átdolgozásokkal.

A keményebb műfajok világában értelmezte újra 16 dalát a Bëlga. A november 23-án megjelenő Fém of Bëlga c. nagylemez beharangozója a most publikált Zsolti a béka, amelyet a Budapest Parkban már zenekarral és torz gitárokkal adtak elő, a végeredményt pedig videóklip formájában is közzétették:

Hasonlóan a Disco c. lemezükhöz, a Fém of Bëlga is tematikus lemez, de ezúttal már létező dalait öltöztette különleges köntösbe a csapat. Ha pedig szigorúan vesszük, akkor verslemezt készített a Bëlga, hiszen Juhász Róbert, a lemez zeneszerzője (korábban Slogan, Wellington, Agnus Dei, stb.) kizárólag a szövegeket használta kiindulási alapként az album megírásakor. Az elkészült dalok a keményebb stílusok legtöbbjét megidézik a klasszikus rocktól a hardcore-on át a funk rockon keresztül a thrash metálig - a Zsolti a béka tehát csupán a jéghegy csúcsa.

A Fém of Bëlga számlistája:
1. Freestyle-hatás / metálba' 2. Gyarmat 
3. Zsolti a Béka 4. Fesztivállapot 
5. Nagyarc / Kisarc 6. M.K.V.G.  
7. Benzinkút 8. Szerelmes Vagyok 
9. Alternatív 10. Hey You 11. Kiáltvány 
12. Tértivevény 13. Szaros Senki 
14. Bebukta 15. Mariann 
16. Mit Paródizálsz?

A Fém of Bëlga koncerteken Juhász Róbert mellett Gerőly Mátyás (Pantera Tribute - dobok), Binges Zsolt (Fish!, Tulpa - basszusgitár) és Pártos Bence (Pantera Tribute - gitár) játszik. A lemezt Takács Zoltán Jappán keverte, a Zsolti a béka klipjét Kálocz Tamás rendezte.
A lemezbemutató koncert december 20-án lesz az Akvárium klubban, amelyre a jegyek értékesítése a lemez megjelenésének másnapján, november 24-én indul majd. Fontos tudni, hogy a Fém of Bëlga különleges projekt, amely a lemezbemutató után csupán korlátozott számban, rendkívüli alkalmakon lesz látható. A Fém of Bëlga repertoárja tehát nem kerül be a Bëlga-koncertek dalai közé, míg a FoB koncerteken kizárólag a metálverziókat hallhatják majd a hallgatók.