Régi történetek hangzanak el a Republic 30 éves lemezéről

Évadzáró adásához érkezik a Lemezjátszó Classic programsorozat. Az utolsó tavaszi részben minden idők egyik legnépszerűbb pop-rock albuma, a Republic Hoppá-hoppá!!! című lemeze kerül terítékre. Boros Csaba, az együttes basszusgitáros-énekese többek közt arról mesél, hogy sokáig sírás kerülgette a színpadon, amikor a régi dalokat énekelte Cipő helyett.

Kereken 30 évvel ezelőtt jelent meg a Republic második nagylemeze, a Hoppá-hoppá!!!, ami akár egy best of albumnak is tekinthető. Olyan slágerek sorakoznak rajta, mint a Jó reggelt kívánok, a Hazudj még nekem, a Sírás lesz a vége vagy a Szeretni valakit valamiért. Az akkori időszakról, az album készültéről Boros Csaba basszusgitáros/énekes mesél a Lemezjátszó Classic-estsorozat idényzáró részében Horváth Gergelynek, a Klasszik Rádió és a Kultúrfitnesz podcast műsorvezetőjének  A május 24-én debütáló részben visszaemlékezik a zenész: a korábbi kiadójukkal kötött, érvényben lévő szerződésből ki kellett bújniuk ahhoz, hogy a Hoppá-hoppá!!!! megjelenhessen. Ehhez azt a trükköt követték el, hogy a Fekete Lyukban felvett csörömpölést jelentették meg Üsd a kazettát címmel. Arról is mesél, hogy a rendszerváltás a lemezgyárat is elérte, és az irodában hónapokig le voltak szalagozva az albumok, ezért nem jutottak hozzá. Szóba kerül Cipő elvesztése is, Boros Csabát sokáig a sírás kerülgette a színpadon, amikor Cipő helyett énekelte a régi számokat.

A beszélgetés május 24-én 19 órakor kerül ki a B32 Galéria és Kultúrtér YouTube-csatornájára.  A Lemezjátszó Classic adásokat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.

Az adás Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/811418266160119

Fotó: Kátai Artúr