Hosszú Katinka és Shane Tusup motivátorként is a sikerre hajt

Háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok kétségtelenül kishazánk egyik legsikeresebb magyar sportembere, nem csupán hazai viszonylatban, de világszinten is az egyik legelismertebb úszónk egyike. A ma csak Iron Lady néven ismert  Hosszú Katinka, aki a valódi erő és kitartás élő mintaképe, hamarosan Magyarországon tart motiváló előadást edző-férjével, Shane Tusuppal a Wake Up! Day-en.

A magyar közönség idén tavasszal személyesen is találkozhat a világ legkeresettebb előadóival a Wake-Up! Day nevű rendezvényen a Papp László Budapest Sportarénában, ahol szinkrontolmács segítségével bárki magyar nyelven is meghallgathatja az inspirációs világsztárokat.

Április elsején több neves motivátor mellett előadást tart Hosszú Katinka és általában a medenceszélen őrjöngve drukkoló vagy éppen bosszankodó férje, Shane Tusup úszóedző is a Wake Up! Day-en. A magyar Iron Lady - aki becenevét még a kínai sajtótól kapta, amikor a 2012-es pekingi rövid pályás Világkupán 400 vegyesen éppen lemaradt a világrekorder Je Si-ven mögött, majd pár perc múlva 200 pillangón legyőzte a szintén olimpiai bajnok Liut - a 2013-as világbajnokság óta sikert sikerre halmozott. Legnagyobb sikerét talán mégis 2016-ban a riói olimpián érte el. 3 arany- és 1 ezüstéremmel az olimpia legeredményesebb úszója volt egyéni számokban. Második olimpiai aranyérmét augusztus 8-án 100 méteres hátúszásban nyerte meg. Harmadik aranyérmét pedig augusztus 9-én olimpiai rekordot úszva a 200 méteres vegyes úszásban szerezte.

Hosszú Katinka  több arannyal is a zsebében a napokban indította el a vizes világbajnokság visszaszámláló óráját. Ám amíg az Erzsébet téren az időmérő visszaszámol a budapesti vizes vb-ig, a világhírű úszónő párjával közösen máris egy exkluzív előadásra készül, melynek során segíteni szeretne másoknak az önbecsülés, az önbizalom, és az akaraterő elérésében. Katinka célja, hogy edző-férjével személyesen is átadhassa a magyar közönségnek saját tapasztalatait, gondolatait.

„Én úgy gondolom ezalatt a fél/egy óra alatt nehéz lesz rengeteg mindent megtanítani, azt szeretném, hogy amikor lejövök a színpadról akkor azt érezzék az emberek, hogy na jó akkor hol is kezdjem?” – mondta Hosszú Katinka, aki természetesen nem hagyja otthon férjét sem.

"Sokszor egy másik ember szemével könnyebb megállapítani, hogy mi hajt valakit. Egy társ, egy barát, sőt akár egy idegen is könnyebbem kiismerhet bennünket, mint mi saját magunkat. Az ember ugyanis nem szívesen vallja be magának, hogy valójában milyen is. Senki se akarja azt mondani magára, hogy ilyen vagy olyan szempontból rossz ember. Ha meg kudarcot vallunk, az nem is kudarc, inkább csak eggyel kevesebb dolog lesz, amivel próbálkozni kell” - mondta Shane Tusup, akitől egyszer egy riporter megkérdezte, hogy nehéz-e neki amerikaiak ellen versenyezni, erre ő azt felelte: "Miről beszél? Én magyar vagyok!"

A Kaliforniában született, majd New Yorkban nevelkedett úszó edző április elsején tartandó előadásában beszélni fog majd a kemény munkáról, kitartásról, az eltökéltségről, na meg a céltudatosságról, miközben természetesen csodás felesége, Katinka életéből is hoz majd példákat. Szó lesz például arról, miken mentek keresztül együtt. „De, hogy pontosan miről is lesz szó, az a közönségen múlik” – tette hozzá Shane Tusup.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara által is ajánlott Wake-Up! Day-en Katinka és Tusup mellett olyan nemzetközileg elismert trénerekkel is találkozhat még az Aréna tízezres közönsége, mint Lisa Nichols, a világ egyik legkeresettebb transzformációs trénere, vagy Jeffrey Allen lifecoach. Mellettük Dr. Kemény Dénes, Litkai Gergely és Pásztor Anna is inspirációs előadással készül április elsejére.