Hosszú lépést árul DJ Dominique

DJ Dominique

Várkonyi Attila, vagyis Dj Dominique ismét egy merészet gondolt. Lépésről-lépésre halad a célja felé, hogy október 4-én a Körcsarnokban több ezer szempár mosolyoghasson boldogan. Az országos összefogás még csak éppen, hogy elkezdődött, de már most sok százan, civilek és celebek mozdultak meg azért, hogy az ingyenes jótékonysági koncerten együtt ünnepelhessenek Down-szindrómások és egészségesek.

Dj Dominique Erőss Zsolt, Kassai Viktor és Vadon Jani mellett szintén azon szerencsés magyarok között volt, aki futhatott a londoni Olimpia lángjával. A lemezlovas Angliában 520 lépésen át vihette a fáklyát, és most úgy döntött, olyat tesz, amit még senki: minden egyes lépését eladja.

„Már eleve az, hogy ott lehettem, és még ha csak ennyivel is, de hozzájárulhattam a londoni Olimpiához, életem egyik legnagyobb élménye volt – lelkendezik a lemezlovas. – Aztán elkezdtem agyalni, hogyan oszthatnám meg ezt másokkal is, és így jött az ötlet, ami persze nem öncélú. Szinte a kezdetek óta támogatom és dolgozok együtt az idén 20 éves Down Alapítvánnyal, így nekik szánom a lépésekből befolyt összeget.”

Hamar kiderült, hogy ez az ötlet még senkinek nem jutott eszébe, de látva a jótékony célt szolgáló hátteret, a szervezők rögtön jóváhagyták a dolgot. A lépéseknek három kategóriája van: a hosszú lépés százezer, a közepes ötvenezer, a kis lépés pedig ezer forintba kerül. De mindegy, hogy ki, mennyivel segít, a lényeg, hogy az út egy irányba vezet!

„Vettek már lépést nagy cégek, kis családok és persze hírességek is. Jó barátom, Vujity Tvrtko például ragaszkodott hozzá, hogy a 424. lépésemet tudhassa magáénak, tősgyökeres pécsiként ugyanis neki ez a szám ikonikus, hiszen a legendás 424-es gőzmozdony utolsó szerelvénye Pécsre ment” – árulja el Dominique, akitől azt is megtudhattuk, hogy Gálvölgyi János, a Rippel fivérek, Király Linda és Viktor valamint Nagy Feró is egy-egy lépés tulajdonosa már. Az X-Faktor mentora nem okozott meglepetést azzal, hogy a Nyolc óra munka című ikonikus dala kapcsán a nyolcadik lépést vásárolta meg.

Az alapítvány egy külön számlát nyitott a Fáklyafutásból befolyt összegnek. A cél, hogy október 4-én, a Körcsarnokban minél több Down-szindrómás és egészséges ember örülhessen együtt. Napközben családi programokkal, játékokkal, készségfejlesztő lehetőségekkel várják a látogatókat, ezután pedig egy sok fellépős, fergeteges koncert indul, a Várkonyi Attilától megszokott, hibátlan hang- és fénytechnikával.

„Ott lesz velünk még többek között Kozma Orsi, Vastag Csaba és Tomi, az Apollo23, Kováts Vera, Kiki és még sorolhatnám, rengeteg meglepetéssel készülünk. A napot pedig egy afterpartyval zárjuk” – mondja Attila, hozzátéve, hogy a Down-szindrómásokban annyi szeretet van, hogy a világnak vissza kell mosolyognia rájuk!