Kamarás Iván: „A páncél sokszor érző szívet takar"

Elegáns outfit, jól fésült frizura, kifinomultság és jómodor? Vagy bőrruha, torzonborz külső és elsőre egy kissé nyersnek tűnő stílus? Mitől függ, hogy valaki úriember-e? Mi a helyzet például az országutak száguldó ördögeivel, a "vad motorosokkal"? Igazak a velük kapcsolatos sztereotípiák? Vagy ahogy hazánk egyik legnagyobb motorrajongó híressége, Kamarás Iván mondja, az úriember nem az öltönynél kezdődik?

Sokszor hajlamosak vagyunk kategorizálni, előítéleteket gyártani beidegződések alapján. Pedig a külső nem minden, és időnként akár érhetik meglepetések is az embert. Ahogy egy jó whiskey-nél is az összetevők meghatározók, amelyekből cseppenként áll össze az egész, úgy a „zord álca" mögött is megbújhatnak olyan értékek, amelyekre nem is számítanánk.

„Lehet, furcsán hangzik és sokan pont nem is gondolnák, de mi motorosok olyanok vagyunk, mint a lovagok. Neo lovagok vagyunk, és a protektor egyfajta modern páncél, ami arra predesztinál, hogy úriemberként viselkedjünk, és nem csak a nőkkel szemben" – kezdte Kamarás Iván.

„Motorosként sokszor vagyunk alárendelt helyzetben az utakon, ami alázatra is tanít. Ennek ellenére időnként sajnos épp az ellenkezőjét gondolják rólunk. Egyszer például eltévedtem, és egy autóstól kértem útbaigazítást, aki úgy, hogy még meg sem szólaltam, ordibálni kezdett... Csak a „hülye motorost" látta bennem, akivel mindig baj van... én viszont a szokásos módon higgadtan viselkedtem, amitől még ő érezte magát kellemetlenül. Szerintem az úriember nem az öltönynél kezdődik. Sőt, rengeteg olyan van, aki hétközben komoly, konszolidált üzletember, hétvégén pedig felül a motorra, mert kell neki a szabadság, ez a semmivel sem összehasonlítható életérzés. De attól ő még ugyanaz az ember. Az apró részleteken múlik minden: hogy bánsz másokkal, mennyire vagy higgadt vagy alázatos. Szerintem egy igazi gentleman mindig figyel a részletekre és fontos számára a minőség. Azt vallom, mindenkit meg kell ismerni, hogy meglássuk a felszín alatt rejlő értékeket, nem érdemes elsőre ítélkezni" –  tette hozzá Iván.

A Jack Daniel's az úriemberség kapcsán igazán vad környezetben végzett felmérést, amelyről egy kisvideó is készült Kamarás Iván közreműködésével:
https://www.facebook.com/JackDanielsMagyarorszag/videos/1545455655504646/

A Jack Daniel's a mértékletes alkoholfogyasztás híve.