Kulturcsók - Hagyományok találkozása a zenében

Motiva és Kovács Nóri

Az esemény a csók világnapja alkalmából jön létre, és ünnepli a jelen levőkkel a magyar és a minket körülvevő nemzetek zenei kultúráját. A Cimbaliband zenekar, akik sikeresen képviselték a magyar zenét és kultúrát Japánban pár hete, egy TransBalkan Express koncerttel örvendeztetnek meg. A Motiva zenekar Kovács Nóri énekes hölggyel, aki a Repülj madár... című országimázs dalt is énekelte, újrahangolva hozzák el a saját gyűjtésű dalaikat Erdélyből és más vidékekről. A Matokabinde zenekar, akik Kovács Nóri és Kovács Judit énekes hölgyekkel karöltve idézik a gyökereink dallamait, vonós hangszereikkel nyújtanak talp alá valót ezen a koncerten.

A „Kulturcsók” ötlete:

A Kulturcsók nem csak az egymásnak örülés ünnepe, hanem csemege zenészeknek, zene szeretőknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Olyan élményt szeretnénk szerezni a közönségnek, mely felébreszti bennük az érdeklődést az embertársaik iránt. Az ismerős népi dallamok, és a táncra perdítő muzsika előhozza az emberi lélekből azt az érzést, melyet csak a gyerekek ismernek: az önfeledtséget.

A koncertre minden kedves érdeklődőt várunk! Ez az esemény azok számára készült, akik érdekeltek abban, hogy a kulturális identitás fontosságát és megismertetését, a kultúrabeli különbségek feloldását előre segítsék. Szokták mondani, hogy a zene nemzetközi nyelv, mely mindent áthidal, mindenre megoldást talál, és mindenki feloldódik benne.

Trafik klub:

A Trafik klub: palotavárosi élő zenés szórakozóhely, a Mikszáth Kálmán tér 2. szám alatt található. Koncertek, bulik, klubestek, előadások, zártkörű rendezvények helyszíne. A volt Tilos az Á... helyén nyitott meg 2011. elején. A klubra jellemző, hogy befogadó-helyként nem válogat a műfajok sokszínűségéből. Minden egyeegyes korosztály, minden stíluskövető megtalálja a számára tetsző programot a kínálatból.

Fellépők: 

  • 20.00 Cimbaliband - TransBalkan elektrik koncert
  • 21.00 Motiva és Kovács Nóri - Magyar népi zene újragondolva
  • 22.00 Matokabinde zenekar - Autentikus folk táncoslábúaknak

Helyszín

  • Trafik klub
  • Időpont: 2012. július 5., csütörtök
  • Helyszín címe: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.
  • Pontos kezdés: 20.00

Belépő: 1200 Ft, ebből 200 Ft lefogyasztható kupon