Fontos magyar banki applikációkkal bővült a Huawei AppGallery

Újabb pénzügyi alkalmazásokkal bővül a Huawei AppGallery: immár az egyesült MKB Mobil Appja, valamint az OTP MobilBank is elérhető QuickApp formájában az alkalmazás-áruházból. A vállalat saját appboltjában már szinte az összes fontos magyar banki alkalmazás megtalálható, emellett a közelmúltban számos új hazai applikációval bővült az áruház. A több mint 170 országban, illetve régióban elérhető AppGallery aktív felhasználóinak száma 2021 végére világszerte elérte az 580 milliót, több mint 432 milliárd alkalmazás letöltéssel.

Újabb banki appok és gyorsalkalmazások
A HUAWEI alkalmazás-áruháza, az AppGallery folyamatosan bővíti kínálatát a legnépszerűbb hazai és nemzetközi appokkal. Az elmúlt hónapokban számos új pénzügyi alkalmazással bővült az áruház, a többi között a Revolut és a teljes körű NFC-s mobilfizetési megoldást nyújtó Curve Pay is megjelent a felületen.

Áprilistól ismét új magyar banki applikációkkal bővült az áruház. Már elérhető az AppGalleryben az egyesült MKB Mobil App, amely a korábbi Budapest Bank lakossági ügyfeleit, illetve az egyesült pénzintézet új lakossági ügyfeleit szolgálja ki, valamint az OTP MobilBank, amely úgynevezett QuickApp – gyorsalkalmazás – formájában érhető el.

Utóbbi alkalmazástípusból egyre több található a Huawei saját alkalmazásáruházában. A Quick Appok lényege, hogy nem kell teljesen telepíteni az alkalmazásokat, így sokkal kevesebb tárhelyet, valamint memória-erőforrást igényelnek, ami gyorsabb betöltési időt biztosít. A gyorsalkalmazások a telefon kezdőképernyő ikonjaiként is hozzáadhatók, ami lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel azonnal elérhetők legyenek. A Quick Appok automatikusan frissülnek és az AppGallery külön menüpontjából tölthetők le. A megoldás a fejlesztők számára is gyorsabbá teszi alkalmazásaik integrálását a Huawei áruházába.

Dinamikus bővülés a többi alkalmazás-kategóriában
Az AppGallery-ben a legfontosabb magyar applikációk túlnyomó többsége, összesen több mint 240 hazai alkalmazás érhető el a HMS felhasználói számára. A fejlesztőkkel együttműködésben a Huawei azon dolgozik, hogy a kínálat még tovább növekedjen. Ennek eredményeként nemrégiben olyan új, a hétköznapi életet segítő alkalmazások váltak hozzáférhetővé, mint a MÁV, a Fuvar.hu, a MOL bubi, a Reál, a MySpar és az ecipo.hu applikációk.

Egyre népszerűbb a HMS
A HUAWEI mobil-ökoszisztémája, a HUAWEI Mobile Services (HMS) mára a világ harmadik legelterjedtebb rendszerévé nőtte ki magát. 2021 végére a Huawei eszközök havi aktív felhasználóinak száma világszerte meghaladta a 730 milliót. Ezzel párhuzamosan a HMS több mint 170 országban, illetve régióban elérhető alkalmazás-áruháza, az AppGallery aktív felhasználóinak száma is dinamikusan nőtt, 2021 végére világszerte elérte az 580 milliót, több mint 432 milliárd alkalmazás letöltéssel.

Ezenkívül a HUAWEI Account Kit és a Quick App havi aktív felhasználóinak száma meghaladta a 400 milliót, illetve a 160 milliót. Világszerte több mint 5,4 millió fejlesztő regisztrált, hogy csatlakozzon a Huawei fejlesztői szövetségéhez, és több mint 187 000 alkalmazást integráltak a HMS Core-ba.