Mostantól a mobilszámlánkra is vásárolhatunk vonaljegyet, bérletet a Telenornál

Február közepétől a Telenor ügyfelei már a mobilszámlájuk terhére is vásárolhatnak jegyet és bérletet a nagyvárosok tömegközlekedési társaságainál – többek között Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Székesfehérváron és Sopronban –, illetve a Volánbusz, valamint a GYSEV járataira. A járványhelyzetben kiemelten fontos érintésmentes vásárlást nem terheli kényelmi díj, sőt, a funkció használatához a bankkártya adatok megadása sem szükséges.

A Telenor Wallet alkalmazásban a mobilos vásárlásoknál egyértelműen a közlekedéssel kapcsolatos tranzakciók (parkolás, autópálya-matricavásárlás) a legnépszerűbbek, az elmúlt 8 évben ezek tették ki a mobilfizetések 80 százalékát. A mostantól elérhető új funkció a tömegközlekedést használók számára kedvez: a Telenor Wallet alkalmazáson keresztül a bankkártyaadatok megadása nélkül, egyszerűen a mobilegyenleg terhére vásárolható jegy vagy bérlet. A nagyvárosok tömegközlekedési társaságainál, ill. a Volánbusz és a GYSEV járataira elérhető jegyek és bérletek részletes listája a Telenor Wallet alkalmazásban a Jegyek és bérletek menüpontban érhető el. Az alkalmazásból a vásárlás online történik, azaz aktív adatkapcsolatra van szükség a jegy megvásárlásához, az érvényesítéshez és az ellenőrzéshez is. A tranzakció során extra SMS díjjal nem kell számolnia a vásárlónak, a szolgáltatást semmilyen kényelmi díj nem terheli.

Egyszerű jegyvásárlás a kor követelményeihez igazodva
Az új funkció esetében szintén kényelmi elemként jelenik meg, hogy a jegyek és bérletek akár előre is megválthatóak, valamint az alkalmazás alapértelmezetten figyelmeztet a bérletek lejártának közeledtével - sőt, a figyelmeztetés időpontja igény szerint személyre szabható. A korábbi vásárlásokra emlékszik a rendszer, így a következő alkalommal már nem kell feltétlenül a hosszú listából kiválasztani a megfelelő tételt, a korábban vásárolt jegytípusok azonnal láthatók.

„A Telenorra már nem csupán mobilszolgáltatóként érdemes gondolni, hiszen digitális termékeink palettája egyre színesebb, a hétköznapi életet megkönnyítő, az ügyfeleink számára releváns megoldásokkal folyamatosan bővítjük azt.  Az érintésmentes jegyvásárlás az alapvető kényelmen túl a koronavírus elleni védekezésben is segít, hiszen a felhasználóknak nem kell automatát nyomkodni vagy jegypénztárban sorban állni, ehelyett egyszerűen, extra költségek nélkül, akár előre is megvásárolhatják jegyüket, bérletüket a mobiliegyenlegük terhére.” – mondta el a fejlesztéssel kapcsolatban Homola Márton, a Telenor digitális termékeiért felelős igazgatója.