A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be a barcelonai MWC 2024 kiállításon

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a ma kezdődő 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring1 okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

„Legújabb Galaxy eszközeink és újításaink felszabadítják a mobil AI erejét, így a felhasználók előtt új lehetőségek nyílhatnak meg a mindennapokban – mondta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – Az idei Mobil Világkongresszuson izgatottan mutatjuk be a portfóliónkban – köztük a Galaxy S24 szérián – elérhető Galaxy AI funkciókat. A közönség láthatja majd, hogy ezek az eszközök hatékonyságukkal miképpen teremhetnek egy jobb, intelligensebb és összekapcsoltabb jövőt.”

Bemutatkozik az AI mobilok új korszaka
A Samsung kiállítóterében a látogatók megismerkedhetnek a Galaxy S24 széria AI funkcióival, amelyek a felhasználók kommunikációját és kreativitását támogatják a mindennapokban. Ilyen funkciók közé tartozik az Élő fordítás2, amely a készülékre előre telepített AI segítségével kétirányú, valós idejű fordítást biztosít a telefonbeszélgetések során a nyelvi akadályok áthidalására. A Bekarikázással keresés a Google-lel3 funkcióval a felhasználók gyors, egyszerű és intuitív módon böngészhetnek, egy egyszerű gesztussal fedezhetnek fel új tartalmakat. A Jegyzetsegéddel4 az összetettebb szövegeket egyszerűsíthetik és rendszerezhetik, a Generatív szerkesztéssel5 pedig szabadon átméretezhetik vagy áthelyezhetik az adott fotó tárgyát, a még nagyobb kreatív szabadság érdekében.

A Samsung egy olyan teret is kialakított az eseményen, ahol a látogatók képet kaphatnak a Galaxy S24 széria erőteljes kamerateljesítményéről. A különleges – félhomályos koncertteremre emlékeztető – térben közeli felvételeket készíthetnek a színpadon elhelyezett apró tárgyakról, hogy próbára tehessék a Galaxy S24 széria Nightography, éjszakai felvételek funkciójának egyedülálló képességeit, amely a Galaxy AI-alapú ProVisual motornak6 köszönhetően gyenge fényviszonyok között is még megbízhatóbb végeredményt kínál.

Ezek a Galaxy AI funkciók hamarosan a korábbi Galaxy modelleken7 – köztük a Galaxy Z Fold5, Z Flip5, S23 FE okostelefonokon, valamint a Galaxy S23 és Galaxy Tab S9 szérián – is elérhetővé válnak a későbbiekben. A Samsung standján bemutatott Galaxy készülékek csatlakozási funkcióival a felhasználók zökkenőmentesen válhatnak még hatékonyabbá, például a fényképek és videók egyszerű átvitelével és szerkesztésével a Galaxy S24, és Galaxy Tab S9 készülékek között.

Összekapcsoltabb jólléti élmény az AI jóvoltából
A Samsung az MWC-n mutatja be intelligens egészségügyi termékcsaládját, amely még több eszközön kínál személyre szabottabb és zökkenőmentesebb élményt. Ennek a portfóliónak részeként, először látható a Galaxy Ring, egy olyan új formavilágú egészségügyi eszköz, amely leegyszerűsítheti a jólléti szokások kialakítását. A készülék egy intelligensebb és egészségesebb életmódot támogathat a Samsung Health-en, egy összekapcsoltabb digitális jóllétet szolgáló felületen keresztül.

A vállalat a közeljövőben megjelenő intelligens egészségügyi funkciókat is bemutatja. A My Vitality Score8 számos tényező – köztük az Alvás, az Aktivitás, a Pulzusszám, valamint a Pulzusvariabilitás – mérése alapján kínál személyre szabott egészségügyi betekintést. A Booster Card9 az előre meghatározott célok nyomon követésével és a megvalósítható javaslatokkal egészségesebbé teheti a mindennapokat. A látogatók a Galaxy S24 készülékekkel párosított Galaxy Watch6 okosórákon próbálhatják majd ki ezen funkciók előnyeit, amelyek 2024-ben még több felhasználó számára lesz széles körben elérhetők.

A Samsung bemutatja, miként válhat az otthon az egészségesebb életmód színterévé a SmartThings ökoszisztémájával10. A felhasználó vezérelheti a csatlakoztatott lámpákat, azok automatizált ki- és bekapcsolásával elősegítheti az ideálisabb alvást11, emellett beállíthat emlékeztetőket, amelyek a gyógyszerek bevételére figyelmezteti. A felhasználó a csatlakoztatott tévén lejátszott fitneszvideót nézve valós időben monitorozhatja az edzés során végzett gyakorlatokat, mérheti a pulzusszámát és számolhatja az elégetett kalóriákat.

Az MWC 2024 eseményen a Samsung Galaxy Experience kiállítótér a Fira Barcelona Gran Via 3. csarnokában található.

1 A Galaxy Ring kereskedelmi forgalomban nem kapható, jelenlegi formájában a koncepciót kívánja bemutatni.
2 Az Élő fordítás működéséhez szükséges a hálózati kapcsolat és a Samsung fiókba történő bejelentkezés. Az Élő fordítás csak a gyárilag telepített Samsung telefonalkalmazáson érhető el. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A szolgáltatás magyar nyelven nem elérhető.
3 Az eredmények a vizuális egyezések függvényében változhatnak. Internetkapcsolat szükséges hozzá. Előfordulhat, hogy a felhasználóknak frissíteniük kell az Androidot a legújabb verzióra. A termék funkciói az alkalmazás és az eszköz beállításaitól függhetnek. Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem kompatibilisek bizonyos alkalmazásokkal. A szolgáltatás elérhetősége országonként és nyelvenként változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A frissítés időpontja modelltől függően eltérő lehet.
4 Csak a Samsung Notes alkalmazásban írt szöveghez (200~4000 karakter). A funkció használatához Samsung-fiókba történő bejelentkezés és hálózati kapcsolat szükséges. A szolgáltatás magyar nyelven nem elérhető.
5 A Generatív szerkesztés használatához hálózati kapcsolat megléte és a Samsung fiókba való bejelentkezés szükséges. A Generatív szerkesztés akár 12 MP-re is átméretezheti a fényképeket. Egy látható vízjel kerül a képre a mentéskor, ami jelzi, hogy a képet AI generálta. A generált kép pontosságáért és megbízhatóságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
6 Az AI zoom a digitális zoom hosszok közötti távolságokra vonatkozik. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
7 Elképzelhető, hogy egyes Galaxy S24 szérián elérhető AI funkciók nem érhetők el az előző generációs modelleken.
8 A My Vitality Score a Samsung Health alkalmazásban válik elérhetővé 2024-ben. Elérhetősége piactól, beszállítótól és a viselhető eszköztől függően eltérő lehet. Kizárólag általános jólléti és fitneszcélokat szolgálnak. A mérések csak a felhasználó személyes tájékoztatására szolgálnak. Egészségügyi tanácsért kérjük, forduljon orvoshoz!
9 A Booster Card a Samsung Health alkalmazásban válik elérhetővé 2024-ben. Elérhetősége piactól, készüléktől és a viselhető eszköztől függően eltérő lehet.
10 Kizárólag a SmartThings ökoszisztémában regisztrált okoseszközökön érhető el. Elérhetősége piactól és készüléktől függően eltérő lehet.
11 A Samsung Clock és a SmartThings mobilalkalmazások legújabb verziója szükséges az alvókörnyezet beállításaihoz.