Búvárkodásra is alkalmas prémium okosórával bővült a Huawei magyarországi kínálata

Búvárkodásra is alkalmas okosórát hozott a Huawei hazánkba. A luxusórák formavilágát idéző WATCH Ultimate 100 méteres mélységig vízálló, precíz navigációs rendszerrel szerelték fel, és kifejezetten strapabíró anyagokból készült. Az óra átfogó egészségkövető funkciókkal, többek között EKG-méréssel és stresszfigyeléssel is rendelkezik.1 A HUAWEI WATCH Ultimate egyaránt kompatibilis Android és iOS okostelefonokkal.

Magyarországon is kapható a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra, amely elegáns, prémium kialakítással és a legmodernebb funkciók széles választékával mindennapi használatra és extrém sportokra is egyaránt alkalmas. A HUAWEI WATCH Ultimate luxusórákat idéző dizájnjával és gazdag funkcionalitásával idén augusztusban elnyerte az EISA (Európai Kép- és Hangszövetség) 2023-2024 legjobb prémium okosórájának járó díját is. Az óra kompatibilis iOS és Android eszközökkel is.

A WATCH Ultimate a napokban újabb társakat is kapott: a Huawei barcelonai rendezvényén szeptember közepén mutatkozott be a HUAWEI WATCH Ultimate 18 karátos arannyal bevont lünettával és koronával rendelkező változata is. A HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition, és a vele együtt debütáló HUAWEI WATCH GT 4 okosóra-sorozat a Fashion Forward koncepcióval új paradigmát állítanak fel a viselhető okoseszközök esztétikája terén, ötvözve a divatot a csúcstechnológiával.

Egyedülálló esztétikai megjelenés
A HUAWEI WATCH Ultimate innovatív kialakítással rendelkezik: az óra tokja cirkónium-alapú folyékony fémből készült, amely egyedülálló megjelenést és textúrát biztosít. Megalkotása során először alkalmaztak a klasszikus karórákhoz használatos cirkónium-alapú anyagot. Ez az anyag 4,5-ször erősebb és 2,5-ször keményebb, mint a rozsdamentes acél, és ellenáll a magas hőmérséklet okozta deformációnak. Mindemellett a cirkónium-alapú anyag elegáns, fémes fényű, így hétköznapi viseletre is kiváló.

A HUAWEI WATCH Ultimate két változatban érhető el Magyarországon is; a Voyage Blue változat mélykék, nanotechnológiás kerámia kerettel rendelkezik, amely a hatalmas óceánokra emlékeztet, így nagyszerű választás a tengeri sportok kedvelői számára. Az Expedition Black változat könnyű, obszidián órateste nanotech kerámiagyűrűből készült, emellett tachométerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi az átlagsebesség mérését. Mindkét változat különleges óralapokat kínál, melyek a 24 nagyváros idejét jelenítik meg 24 időzónában. A felhasználók a hangulatuknak, a tevékenységüknek vagy az alkalomnak megfelelően választhatnak a prémium megjelenésű óralap-kialakítások és a funkcionális dizájnú óralapok között.

Az okosóra vékony, mégis rugalmas AMOLED kijelzővel rendelkezik, melynek felső borítása nagy szilárdságú zafírüveg. A Voyage Blue változat a rozsdamentes acélnál kétszer tartósabb kemény titánötvözetből készült, így sokkal könnyebb súlyú. Mindkét színváltozathoz egyedülálló, hidrogénezett nitril gumi (HNBR) szíj is elérhető. Azért, hogy még kényelmesebb legyen a használat, az okosórák három gombbal rendelkeznek, amelyek a klasszikus karórák kialakítására emlékeztetnek: egy 3D forgatható koronával, egy funkciógombbal és egy segédgombbal felszereltek, amelyek mindegyike különböző feladatot lát el.

100 méterig vízálló, továbbfejlesztett búvárképességekkel
A HUAWEI WATCH Ultimate a ISO 22810-es szabvány szerint 100 méteres mélységig vízálló2, továbbá megfelel az EN13319-es búváreszközökre vonatkozó szabványnak is3. A WATCH Ultimate a víz alatt is képes továbbítani a hangot, ami egyedülálló teljesítmény az okosórák körében. A termék 16 vízálló szerkezetet magába foglaló kialakításnak köszönhetően az okosóra ellenáll a mélytengeri nyomásnak, és akár 24 órán át bírja a 100 méteres mélységben történő merülést.

A Búvár üzemmódban négy különböző merülési mód – rekreációs- vagy technikai merülés, valamint a szabadtüdős és a mélységmérős merülés – közül választhatnak a felhasználók, valamint megtekinthetik szabadmerülési beállításaikat vagy a gradiens tényező értéküket. Az óra a Bühlmann4 dekompressziós algoritmust használja a merülési adatok folyamatos figyelésére, és a valós környezeti tényezők alapján ad javaslatokat. Emellett több mint húsz emlékeztető állítható be rajta, ami megkönnyíti a merülési tervek összeállítását.

Precíz navigáció, átfogó egészségkövető funkciók
Az óra Expedíciós módja a szabadtéri sportok szerelmeseinek készült. Az eszközt precíziós, kétfrekvenciás, ötrendszerű GNNS helymeghatározási képességekkel szerelték fel, továbbá képes a környezeti információk megjelenítésére. Az okosóra pontosan rögzíti az edzési útvonalat, amelyet jelölőpontokkal is ellát, ezáltal a felhasználók könnyen visszatérhetnek a kiindulási pontra vagy bármely korábbi helyre, ahol jártak.

Az okosóra átfogó egészségügyi menedzsment csomagot kínál a felhasználóknak. Többek között továbbfejlesztett, CE-tanúsítvánnyal rendelkező EKG-mérést biztosít, értesítést küld szabálytalan szívritmus esetén, észleli az érfalmerevséget, valamint egész napos SpO2-figyelést, éjszakai alváskövetést és stresszfigyelést nyújt viselőjének.5

Akár 2 hét használat töltés nélkül
A HUAWEI WATCH Ultimate kiváló akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, a felhasználók akár 2 hétig6 használhatják az okosórát a feltöltést követően. A vezeték nélküli gyorstöltő 60 percen belül teljesen, 10 perc alatt pedig 25 százalékra tölti fel az eszközt.

Az okosórával a felhasználók Bluetooth-hívásokat indíthatnak, gyors válaszokat küldhetnek, zenét játszhatnak le, emlékeztetőket állíthatnak be, valamint az eszköz kompatibilis7 a különböző okostelefonokkal is, beleértve az Android és iOS eszközöket.

Elérhetőség, ár
A HUAWEI WATCH Ultimate a MediaMarkt webáruházában érhető el, az Expedition Black változat ajánlott fogyasztói ára 289.999 Ft, a Voyage Blue változat ajánlott fogyasztói ára 349.999 Ft.

1 A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.
2 Ez a termék megfelel az ISO 22810:2010 szabvány szerinti 10ATM besorolású ellenállási szintnek és az ISO 22810:2010 szabvány szerinti 10ATM-besorolású 100 méteres vízállóságnak, sekély vízi tevékenységekhez, például úszáshoz használható medencékben, illetve sekély vizekben a part mentén.
3 Ez a termék megfelel a búvárfelszerelésekre vonatkozó EN 13319 szabvány követelményeinek, és támogatja a szabadtüdős merülést legfeljebb 100 m mélységig. Nem viselhető forró zuhany alatt, vagy szaunákban (gőzfürdőkben), illetve platformmerülés, nagynyomású öblítés vagy más olyan tevékenység során, amely nagy víznyomással, magas hőmérséklettel, magas páratartalommal vagy gyorsan áramló vízzel jár. Az óra óceánvízben való viselése után lassan öblítse le édesvízzel, áztassa és szárítsa meg. A fémpántokat nem úgy tervezték, hogy ellenálljanak az úszásnak vagy az izzadásnak, ezért más típusú szíjak viselése ajánlott ilyen esetekben. A vízállósággal kapcsolatos további információkért látogasson el a Huawei hivatalos weboldalára. A vízállóság nem állandó, és a védelem a napi kopással csökkenhet.
4 A Bühlmann ZHL-16C dekompressziós modell egy matematika modell, amely az emberi testbe belépő és onnan távozó inert gázok környezeti nyomásának változásait szimulálja.
5 A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.
6 Az adatok a HUAWEI laboratóriumából származnak. A tényleges akkumulátor üzemidő függhet az egyedi termékkülönbségektől, a felhasználói szokásoktól és a környezeti tényezektől. Az akkumulátor 14 napig a következő feltételek mellett bírja: Bluetooth hívás 30 perc/hét, zenelejátszás 30 perc/hét, pulzusmérés folyamatosan bekapcsolva, HUAWEI TruSleep™ alvásfigyelés éjszakánként bekapcsolva, átlagos edzés 90 perc/hét (GPS bekapcsolva), üzenet értesítések bekapcsolva (50 SMS-üzenet, 6 hívás, 3 riasztás/nap) és a képernyőt naponta 200 alkalommal kapcsolják be. Az akkumulátor 8 napig a következő feltételek mellett bírja: Bluetooth hívás 30 perc/hét, zenelejátszás 30 perc/hét, pulzusmérés folyamatosan bekapcsolva, HUAWEI TruSleep™ alvásfigyelés éjszakánként bekapcsolva, stresszfigyelés folyamatosan bekapcsolva, átlagos edzés 180 perc/hét (GPS bekapcsolva), üzenet értesítések bekapcsolva (50 SMS-üzenet, 6 hívás, 3 riasztás/nap) és a képernyőt naponta 30 alkalommal kapcsolják be.
7 Android 6.0 és iOS 9.0, illetve későbbi verziókat futtató eszközökön.