Huawei: Változik az okosórák szerepe

Változik a felhasználói szemlélet az okosóra-vásárlók körében, amelyet a gyártók is egyre inkább lekövetnek. A Huawei korábbi felméréséből kiderült, a válaszadók nagy része nemcsak funkcionális eszközként, hanem stílusos kiegészítőként is tekint az okosórákra. Holdampf Linda stylist szerint egy okosórával is egyedivé tehetjük stílusunkat, főleg, ha ezek az eszközök könnyedén kombinálhatóak más kiegészítőkkel és ruhadarabokkal, hogy saját stílusunkra alakítsuk.

Az okosórák már nem csupán hasznos funkciókat kínálnak, hanem hozzátesznek a személyes stílushoz is. A Huawei 2022-es felméréséből1 kiderült, hogy a válaszadók 40 százaléka már funkcionális eszköz és stílusos kiegészítő ötvözeteként tekint az okosórákra.

Hasonlóan látja ezt Holdampf Linda divat- és stílusszakértő is, aki markáns, meghatározó kiegészítőként tekint az okosórákra, amelyekkel egyedibbé és különlegesebbé tehetjük ruhatárunkat. Fontos azonban, hogy az adott eszköz jól illeszkedjen hozzánk és stílusunkhoz: „Emlékszem még az első okosóra hullámra, amikor mindenkin ugyanaz volt, kortól, nemtől, stílustól függetlenül. Mára ez teljesen megváltozott, az önkifejezés egyik eszköze lett: a vásárlók a saját stílusukra szabhatják az órákat, igényeiknek, életmódjuknak megfelelően, legyen szó baráti kávézásról, edzésről, vagy üzleti találkozóról. Az okosórák totálisan bekúsztak az életünkbe, és most már a gyártók is egyre inkább odafigyelnek arra, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának és pénztárcájának való eszközt” – mondta.

Sokoldalú kiegészítő
A felhasználói szemléletben bekövetkező változásra reagálva a Huawei is újragondolta okoeszközei portfolióját, így a klasszikus dizájnelemek mellett hangsúlyt kap a praktikus kialakítás is, megtartva a fiatalos, lendületes színvilágot. Ezt képviseli a WATCH GT 4 klasszikus órákra emlékeztető óratesttel, de fiatalos, pasztellzöld levélmintázatú pánttal kapható verziója, ami már hazánkban is elérhető. Ugyanígy a Watch FIT 3 is a dinamizmust testesíti meg fiatalos szíjválasztékával, de a klasszikus bőrszíjak kedvelői is megtalálják a hozzájuk illőt, mindezt praktikus nagyméretű négyzetes óratokkal.

Holdampf Linda stílusszakértő szerint az okosórák letisztult formavilágukkal tökéletesen harmonizálnak az idei tavasz és nyár divatjának legmeghatározóbb színeivel, többek között a pasztell árnyalatokkal. Minták terén a pöttyös, csíkos és virágminta a legjellemzőbb, melyek bátran kombinálhatóak viselhető okoseszközökkel. Ráadásul az okosórák lazítottak a divat szabályain, így megállják a helyüket akár más kiegészítők és markánsabb ruhadarabok mellett is: „Nagyon szeretem, amikor egy romantikusabb összeállítás mellé modern anyagú és kialakítású óra virít a karunkon” – mondta el a stílusszakértő. – „Nyugodtan rakhatunk karkötőt mellé, gyűrűt. Még a körömlakkunk színét is figyelembe vehetjük. Egy klasszikus hatású, bőr- vagy fémszíjas okosóra mellé felvehetjük a nagymamától örökölt antik karkötőt. Nem üti egymást a kettő.”

Az okosórák az öngondoskodás jelképei is lehetnek
A stílusszakértő kiemelte: „Az okosórák viselői többnyire egészségtudatos megfontolásból döntenek úgy, hogy hagyományos óráikat lecserélik. Ez egy nagyon jó üzenet önmagunk felé, az önszeretet és az öngondoskodás jegyében.” A Watch Fit 3 például továbbfejlesztett egészségfigyelő-2 és sportfunkciókkal bír; alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült, pontosabb pulzusfigyelést biztosít, számos edzésfigyelő móddal, valamint kalóriamenedzsment alkalmazással is rendelkezik.3  Az egészségi és edzésadatainkat pedig megtekinthetjük a Huawei Egészség4 alkalmazásban, akár iOS és Android platformokon is.

1 A felmérést 2022. májusában online adatfelvételi módszerrel a Magyar Target-Pulzus Média Kutató Kft. készítette. A kutatás életkorra, nemre, iskolai végzettségre és településtípusra reprezentatív.
2 A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.
3 A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.
4 A szoftver nem orvostechnikai eszköz, annak ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.