A mobiltelefonok 90 százaléka kijelzőtörés miatt kerül szervizbe

A kijelző sérülése a leggyakoribb probléma, amely miatt a magyar felhasználók szervizhez fordulnak: a piacvezető hazai mobiltelefon szerviz, a TMX Mobile Solution Kft. szerint a térítéses javítások 90 százaléka kifejezetten kijelzőtörésből ered. A leggyakoribb esetek közé tartozik, hogy a felhasználók véletlenül elejtik, leverik a készüléket vagy kicsúszik a zsebükből. A kijelzőtörések megelőzésében megoldást jelenthet a technológia: a HUAWEI P60 Pro speciális eljárásokkal készült Kunlun Glass üvegpanele mintegy tízszeres törésállóságot biztosít a hagyományos üveghez képest.

Véletlenül leejtett, asztalról, polcról levert vagy zsebből kicsúszó okostelefonok adják a térítéses kategóriába tartozó javítások 90 százalékát Magyarországon. A kijelző valamilyen fokú sérülése magasan a leggyakoribb probléma, ami miatt a felhasználók szervizhez fordulnak a mobiltelefonok javításával foglalkozó TMX Mobile Solution Kft. szerint.

A szerviz ajánlása alapján a védőtokok és védőfóliák hozzájárulhatnak a készülékek védelméhez, fontos azonban megérteni, hogy ezek a védelmi eszközök nem nyújtanak teljes garanciát a mobiltelefonok sértetlenségére. Ajánlott óvatosan kezelni a készüléket, és ügyelni arra, hogy ne essen le vagy ütközzön kemény felületekkel. Emellett nem javasolt a mobiltelefonok farzsebben tárolása: ilyenkor a készülék különböző nyomásoknak és mozgásoknak van kitéve, amelyek sérülést okozhatnak, vagy könnyen kicsúszhat, leeshet a telefon. Fontos hangsúlyozni, hogy az óvatosság és a gondoskodás a legjobb módja annak, hogy minimalizálható legyen a sérülések kockázata.

Kunlun Glass: megnövelt törésállóság a hagyományos üvegpanelekhez képest
A kijelzőtörések megelőzésére az okostelefongyártók is folyamatosan keresik a megoldást, egyre nagyobb törésállóságot biztosító kijelzőket fejlesztenek. A Huawei legújabb, saját fejlesztésű okostelefon-üvege, a Kunlun Glass, elsőként a HUAWEI Mate 50 Pro egyik modellverzióján debütált tavaly. A gyártó négy éven keresztül fejlesztette az új megoldást, amely speciális, vegyületionokkal erősített implantációs eljárással készül, majd ezt követik a magas hőmérsékletű, 24 órás nano-kristálynövekedési, valamint 108 kristályos nyersanyag- és panelfeldolgozási folyamatok. Az 1600 fokos platina nemesfém olvasztási technológia milliárdos mennyiségű nanokristályokat hoz létre, amelyek jelentősen javítják az üveg tartósságát és akár tízszeresére növelik az üveg esési ellenállását. A Kunlun Glass az első az iparban, amely a svájci SGS ötcsillagos minősítését megkapta esés-ellenállásban.

A Kunlun Glass nagyszerűen teljesített laboratóriumi körülmények között is: az ún. „drop ball” teszt során egy 65 gramm súlyú acélgolyót ejtettek az üvegre 0,7 méteres magasságból, majd fokozatosan emelték a magasságot egészen 11 méterig. A nyomásteszt során az üvegre körülbelül 32 gramm súlynyomást alkalmaztak anélkül, hogy azon egyetlen karcolás megjelent volna.

A gyártó legújabb, nemrégiben Magyarországon is megjelent HUAWEI P60 Pro prémium kategóriás készülékeit már Kunlun Glass védi, emellett az okostelefon megfelel az IP68-as por- és vízállóság szabványnak is, amely további biztonságérzetet nyújt a felhasználóknak a mindennapi használat során.