A Samsung bemutatja a Galaxy Z Flip 5G okostelefont

A Samsung bemutatja a Galaxy Z Flip 5G okostelefont. Az új kategóriát teremtő csúcskészülék már 5G technológiára is képes, így kínál egyedülálló sebességet és különleges felhasználói élményt1. Az 5G hálózatok elterjedésével egyre többen tapasztalhatják meg az új generációs technológia előnyeit, amellyel még hatékonyabb és gyorsabb lehet a munka, a játék és az élmények megosztása.

Új generációs teljesítmény
A Galaxy Z Flip stílusos és kompakt kialakítással erősítette meg a Samsung elkötelezettségét a kihajlítható készülékek mellett. Az új, 5G támogatással érkező Galaxy Z Flip 5G fantasztikus sebességet biztosít egy alig tenyérnyi, kihajtható eszközben, így a családdal, barátokkal vagy a követőkkel való kapcsolattartás minden eddiginél könnyebb lesz.

A Galaxy Z Flip 5G a Samsung Galaxy család első tagja, amely Qualcomm® Snapdragon™ 865 Plus 5G chipkészlettel érkezik. Az új processzor segítségével a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják az 5G-ben rejlő lehetőségeket, így nagyobb teljesítményt és sebességet érhetnek el élesebb képek és részletesebb grafika mellett.

Egyedi kialakítás és stílus
A Galaxy Z Flip 5G az eredeti modellre jellemző kialakítással hozza el az 5G sebességet, ezzel az egyik legstílusosabb és legkompaktabb 5G képes Galaxy eszköz. A Samsung mérnökei az 5G kapcsolathoz szükséges hálózati megoldásokat a Z Flip keskeny, kézbe simuló házába építették be, így a megszokott formavilág változatlan maradt. A Galaxy Z Flip 5G két új, prémium színben, Misztikus Szürke és Misztikus Bronz árnyalatban érhető el, az üveg borítást pedig egy matt réteg egészíti ki, amely kellemes érintést és ujjlenyomatmentes használatot garantál.

Továbbfejlesztett, kihajtható kialakítás
A Galaxy Z Flip februári megjelenése óta a felhasználók már hozzászokhattak a forradalmi kihajtható megoldáshoz, amellyel az önkifejezés új módjait ismerhették meg. A Samsung folyamatosan fejleszti kihajtható technológiáját, hogy azzal még könnyebb legyen a tartalomrögzítés, lejátszás és megosztás. A Galaxy Z Flip-élmény továbbfejlesztett funkciókkal, mostantól 5G-vel is elérhető.

  • Hajlított mód – A Galaxy Z Flip egyedi felhasználói felületén, a különleges kihajtható kialakításnak köszönhetően, egyszerre jeleníthetők meg a látványos tartalmak és a különféle vezérlőeszközök is. Amennyiben az eszköz szabadon áll, a kijelzőn automatikusan két darab 4 colos képernyőfelület jelenik meg, így egyszerre képes a felső részen audiovizuális tartalmakat megjeleníteni, az alsó részen pedig minden vezérlő funkció elérhető2.
    • YouTube Hajlított módban – A YouTube kezelése kifejezetten egyszerű, hiszen a felhasználók egyszerre nézhetnek videókat a képernyő felső részén, míg alul megkereshetik a következő videót, elolvashatják a leírást vagy akár kommentelhetnek is. A Galaxy Z Flip 5G felhasználók négy hónapig díjmentesen próbálhatják ki a YouTube Premiumot, a megszakításmentes élményekért3.
    • Továbbfejlesztett kamera Hajlított módban – Minden eddiginél könnyebb felvételeket készíteni, akár extrém szögből is. Legyen szó egy akciódús, alacsony beállításról vagy egy felülről pásztázó videóról, Hajlított módban a felhasználók két érintéssel válthatnak előnézetben a képernyő alsó és felső része között.
  • Multitasking - A Többablakos mód segítségével egyszerre több applikáció is használható, ehhez elég azokat a Tálcára húzni4.
    • Alkalmazáspár – A Többablakos Tálcán található funkcióval egyszerre két alkalmazás indítható el, így például a képek megosztásánál a Galéria és a választott csevegőapp is elindul és azonnal használható.
    • Többablakos Tálca – A Tálca egy továbbfejlesztett Edge panel része lett, amellyel a felhasználók még kényelmesebben férhetnek hozzá a kedvenc alkalmazásaikhoz.

Elérhetőség
A Galaxy Z Flip 5G Magyarországon augusztus 7-től lesz elérhető Misztikus Szürke és Misztikus Bronz színekben, 579,990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A Samsung legújabb csúcskészülékeiről további információk a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-flip/ weboldalon érhető el.

Termékjellemzők

Galaxy Z Flip 5G

Kijelző

Főképernyő

6,7 colos FHD+ Dinamikus AMOLED Kijelző (21.9:9) Infinity

Flex Display

2636 x 1080

425ppi

*A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat és a kamerát

nem számítva. A tényleges felület kisebb a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt.

Külső

Képernyő

1,1 colos Super AMOLED Kijelző

300 x 112

303ppi

*A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A tényleges felület kisebb a lekerekített sarkok miatt.

Váz

Összecsukva

73,6 x 87,4 x 17,4mm (Zsanérnál) – 15,4mm (Kijelző végén)

Kihajtva

73,6 x 167,3 x 7,2mm – 6,9mm (Kijelző)

*A Galaxy Z Flip vastagsága kihajtva nem tartalmazza a főképernyő keretét.

Súly

183 g

Kamera

Előlapi

10MP Előlapi kamera: F2.4

Pixel méret: 1.22μm

FOV: 80˚

Hátlapi Dual

Kamera

12MP Ultraszéles látószög: F2.2

Pixel méret: 1.12μm

FOV: 123˚

12MP Széleslátószög: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8

Pixel méret: 1.4μm

FOV: 78˚

Optikai képstabilizáció a hátlapi széleslátószögű kamerán (OIS)

Akár 8x digitális zoom

HDR10+ videórögzítés

Tracking AF

 

AP

7㎚ 64-bit nyolcmagos processzor

3.09 GHz (Maximálisan) + 2.40 GHz + 1.80 GHz

Memória

8GB RAM 256GB belső tárhellyel

*A használható memória kisebb, mint a teljes memória az operációs rendszer és más, az eszközt működtető szoftverek által elfoglalt hely miatt.

Akkumulátor

3,300 mAh (átlagosan) dual akkumulátor

* Harmadik fél általi, IEC 61960 standard szerinti laboratóriumi teszten elért átlagos érték. A minimális kapacitás ennél alacsonyabb lehet. Az akkumulátor valós élettartama a hálózattól, használati szokásoktól és egyéb tényezőktől függően változhat. A minimális kapacitás 3200 mAh.

Tötlés

Vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltés kompatibilitás
Vezeték Nélküli Töltésmegosztás

A vezetékes töltés a QC2.0, AFC és technológiákkal kompatibilis, a Vezeték nélküli töltés a WPC technológiával kompatibilis.

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás: A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak a Samsung és más gyártók WPC Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel

kompatibilis és a használatához legalább 30 százalékos akkumulátor-töltöttség szükséges. A töltési sebesség és hatékonyság készüléktől függően változhat. A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás nem minden esetben működik más gyártó kiegészítőivel vagy telefontokjaival. A funkció használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.

OS

Android 10

Hálózat

5G*: 5G Non-Standalone(NSA), 5G Standalone(SA), Sub6, Dynamic Spectrum Sharing(DSS)

LTE**: Továbbfejlesztett 4X4 MIMO, akár 6CA, LTE Cat.20

Akár 2.0Gbps Letöltési / Akár 200Mbps feltöltési sebesség

* 5G hálózati hozzáférés szükséges, amelynek elérhetősége országtól függően változhat. A letöltési és streaming sebesség a tartalomszolgáltatótól, a szervertől és más tényezőktől függően változhat.

** Országtól, szolgáltatótól és felhasználó környezettől függően változhat.

Csatlakoztathatóság

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO,1024QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE akár 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFCLokáció (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

*Galileo és a BeiDou lefedettsége korlátozott lehet. A BeiDou elérhetősége országtól

függően változhat.

SIM Kártya

Egy eSIM és egy Nano SIM

* A SIM kártya külön vásárolható meg és az elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

* Az eSIM használatához vezeték nélküli hálózati hozzáférés szükséges és a mobilinternethez való csatlakozást nano-SIM nélkül is lehetővé teszi. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat. A szolgáltatóval való egyeztetés szükséges az eSIM támogatottságáról. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Fizetési

lehetőségek

Samsung Pay (Link)

Betéti és hitelkártyák: MST és/vagy NFC támogatás, Prepaid kártyák, Globális átutalás, Tranzit, Tagsági- és ajándékkártyák, Jutalmak

* A Samsung Pay Magyarországon nem érhető el.

Szenzorok

Kapacitív Ujjlenyomat-olvasó (a készülék oldalán), gyorsulásmérő, nyomásmérő, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő (digitális és analóg), közelségérzékelő,

RGB fényérzékelő 

Hitelesítés

Képernyőzár-feloldás: elhúzásminta, PIN-kód, jelszó

Biometrikus azonosítás: Ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés

* Az arcfelismerés csak kihajtott állapotban elérhető az előlapi kamerával.

Audio

Mono hangszóró

Surround hangzás Bluetooth-on és fülhallgatókon Dolby

Atmos technológiával (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)

UHQ 32-bit &DSD64/128 támogatás

PCM: Akár 32 bit, DSD*: DSD64/128

 

Audio playback formátum: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGAWAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMYRTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

 

Bluetooth

Dual Audio: két Bluetooth eszköz csatlakoztatható a Galaxy ZFlip-hez, amelyeken párhuzamos lejátszásra van lehetőség

 

Scalable Codec: Továbbfejlesztett Bluetooth kapcsolat

környezeti rádiófrekvenciával.

 

Rögzítés

A Rögzítés minőségét a High AOP mikrofon javítja, amely

minimalizálja a torzítást hangos környezetben.

* A DSD64 és DSD128 lejátszás korlátozott lehet egyes fájl formátumok esetében.

* A két csatlakoztatott eszköz hangzása eltérhet.

* Csak egyes, a Samsung és AKG által gyártott kiegészítőknél érhető el.

* AOP: Acoustic Overload Point

Video

Video playback formátum:

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

TV csatlakozás

Vezeték nélkül: Smart View (képernyő tükrözés 1080p, 30fps)

Biztonság

Knox védelem: valós idejű ellenőrzés és védelem

Vírus és malware megelőzés. (McAfee)
Biztonságos Mappa: egy biztonságos hely a készüléken, ahol az egyes alkalmazásokat, képeket, videókat ujjlenyomatos

azonosítás védi.

* A Vírus és malware elleni védelem országtól függően változhat.

A doboz

tartalma

Galaxy Z Flip, Adatkábel, Travel Adapter, SIM-tű, Quick Start Guide, Fülhallgató (USB Type-C) AKG Hangzással

*Az egyes elemek, így a fülhallgató elérhetősége is a megvásárolt modelltől és országtól

függően változhat. A tartozékok színe a készülék színétől függően változhat.

 

1 Az 5G sebességhez 5G hálózatra és kapcsolatra van szükség, amelyeknek az elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

2 A Hajlított mód 75- és 115 fokos szögtartományban működik, az ennél nagyobb szögekben a működés a környezettől és a használat körülményeitől függ.

3 A feltételeknek megfelelő készülékeken. Csak új felhasználók számára érhető el (korábban nem próbálta ki a YouTube Premium, YouTube Music Premium, YouTube Red vagy Google Play Music szolgáltatásokat). A YouTube alkalmazásban váltható be az erre alkalmas készülékeken 2020. február 14. és 2021 április 5. között. Az elérhetőség országonként változhat. A feltételek a https://www.youtube.com/premium/restrictions weboldalon érhetők el.

4 A Többablakos mód csak kiválasztott alkalmazásokkal kompatibilis.