Ezekkel az újításokkal jön az EMUI 10.1

A Huawei Technologies bejelentette, mely készülékeit frissíti a legújabb EMUI 10.1 felületre. Az EMUI 10.1 a Huawei eszközei közötti még szorosabb együttműködés modelljére épül, több új funkciót hoz, illetve teljesítménybeli javulást is eredményez.

Az EMUI 10.1 a folytonosság élményét hozza el, melyben okostelefonunk és laptopunk egybeforr, egy új, közösen működő rendszert alkotva. Az EMUI 10.1 tehát lehetővé teszi, hogy a felhasználók még könnyebben válthassanak eszközeik között. Az új funkciók egyike a Multi-Window, mely maximálisan kiaknázza a már eddig is meglévő, a különböző képernyők közötti együttműködést biztosító Multi Screen Collaboration-t. A kezelőfelület kialakításában végzett változtatások nemcsak a felhasználói élményt emelik újabb szintre, de javítják a készülékek teljesítményét és biztonságosságát is. A készülékek oldaláról egy suhintással előhívható Multi-Window használatával egyszerre két alkalmazás használható, közöttük egy mozdulattal lehet fájlokat megosztani, áthelyezni.

A Multi-Screen Collaboration továbbfejlesztett verziója lehetővé teszi, hogy a notebookunkon fogadjunk hívásokat, okostelefonon nyissunk meg a laptopunkon található alkalmazásokat, vagy egy kattintással megosszuk telefonunk mobilinternetét a számítógépünkkel.

A korábban már bemutatott Huawei Share pedig már okostelefonok, notebookok, okoshangszórók, tabletek és egyéb eszközök között is remekül működik.

A tűz és a víz ihlette az ujjlenyomat-olvasót
Az EMUI 10.1-gyel mutatkozik be az úgynevezett 3D Rendered Always-on kijelző, mely lenyűgöző, 3D élményt nyújt a felhasználóknak. A különleges megoldás a zárolt képernyőn több rétegben jeleníti meg az órát és az értesítéseket, kiemelve őket a háttérből.

Az EMUI 10.1-ben az ujjlenyomatos feloldás három új animációt kapott, melyek mozgását a föld, a tűz és a víz ihlette.

A görgetés folytonossága érdekében a Huawei új Friction Slide technológiája a fizika törvényei alapján működik. A rendszer érzékeli, ha változik a görgetés sebessége, a kijelzőfrissítést pedig ehhez igazítja, így igazán lágy és folytonos olvasási és böngészési élményt nyújt

A Cross Device Photo Gallery lehetővé teszi, hogy az okostelefonunkon lévő képeinket és a notebookunkon, vagy tabletünkön található fotóinkat mostantól mindkét eszközünkön egyaránt elérjük, amennyiben azok ugyanahhoz a WiFi hálózathoz kapcsolódnak.

A frissítés legegyszerűbben a Beállítások -> Rendszer és Frissítések -> Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető.

A 2020-ban megjelent Huawei P40 készülékeken már az EMUI 10.1 fut, a frissítéssel az alábbi készülékekre lesz elérhető:

Mate 30/Mate 30 Pro/Mate 30 Pro 5G/ Mate Xs/P30/ P30 Pro/ Mate 20/ Mate 20 Pro/ PORSCHE DESIGN Mate 20 RS / Mate 20 X(4G) / Mate 20 X(5G) / HONOR 20 / nova 5T / HONOR 20 PRO/ HONOR View 20 / HUAWEI Y7p / nova 5T / HUAWEI Y7p/ HUAWEI P40 lite E / HONOR View 30 Pro / HUAWEI P40 lite/ HUAWEI nova 7i.

Még több információ és kompatibilitási tájékoztató az alábbi linken érhető el:
https://consumer.huawei.com/hu/support/bulletin/