Három új Oppo okostelefon mutatkozik be a magyar piacon

Az Oppo okoseszköz márka Find X5 Pro, Reno7 5G és Reno7 Lite 5G okostelefonjai, valamint az Enco X2 vezeték nélküli fejhallgatója áprilistól Magyarországon is elérhetők a vezető szolgáltatók és kereskedelmi hálózatok kínálatában. A Find X5 Pro és a Reno 7 széria hivatalos megjelenésével a márkának jelenleg 5 okostelefonja1, valamint négy vezeték nélküli fülhallgató modellje kapható a magyar piacon2.

A februárban bejelentett Find X5 Pro okostelefonban az Oppo több iparágvezető képalkotási, valamint energiagazdálkodási innovációja mutatkozott be. A készülék már tartalmazza a svéd Hasselblad kameratechnolgóiáját és az Oppo MariSilicon X neurális processzorát, amely először tesz lehetővé Android okostelefonon 4K Ultra Night Video rögzítést. A készülék támogatja a gyorstöltés új korszakát ígérő SUPERVOOC és Battery Health Engine technológiákat is, amelyek amellett, hogy telefon feltöltéséhez szükséges időt a töredékére csökkentik, az akkumulátor eredeti kapacitását is jelentősen képesek meghosszabbítani.

Az új Reno7 5G és Reno7 Lite 5G a márka fiataloknak szánt ultravékony 5G-s okostelefonjai karakteres dizájnnal, professzionális portréfotózási képességekkel, Netflix HD és Amazon Prime Video HD tanúsítvánnyal minősített kijelzővel rendelkeznek, valamint ugyancsak támogatják a SUPERVOOC gyorstöltési technológiát. A Reno7 5G éjfekete és hullámkék, a Reno7 Lite 5G pezsgő ezüst és kozmikus fekete változatban lesz elérhető Magyarországon.

Az Enco X2 az Oppo Bluetooth fülhallgató kínálatának csúcsmodellje. A hallójárati kialakítású eszközben a természetes és valósághű zenereprodukciót a dán Dynaudio hangszórógyártóval való együttműködésben fejlesztett SuperDBEE akusztikus rendszer, az audió tartalmak nagy felbontású streamelését lehetővé tévő LHDC 4.0 protokoll támogatás és az ultraszéles sávú zajszűrés biztosítja.

A Canalys piackutató adatai szerint 2021-ben 11%-os globális részesedésével az OPPO a negyedik legnagyobb okostelefon beszállító a világon3. Magyarországon az OPPO 3%-os piaci részesedéssel a 4. helyen áll a gyártók között4.  A vállalat felmérései szerint Közép- és Kelet-Európában a fogyasztók elsősorban a megbízhatóságot, az innovációt és az egyszerű használhatóságot középpontba helyező technológia terméket értékelik leginkább.

Az Oppo Prágában tartott nemzetközi sajtóeseményén az új eszközök regionális piaci bevezetése mellett üzleti tevékenységének kibővítését is bejelentette, miszerint a vállalat a közép- és kelet-európai régióban megkezdte működését Görögországban és Horvátországban is.

1 Find X Pro, Reno5 5G, Reno5 Z 5G, A16s, Reno 7 5G, Reno7 Lite 5G
2 Enco Buds, Enco Air, Enco Free2 és a Reno7, Enco X2
3 A OnePlus szerepel az OPPO globális piaci részesedésében.
4 A 2021. harmadik negyedévi adatok alapján.