Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI1 funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

Bevezetésük óta mintegy 8,8 millió Samsung felhasználó töltötte le és használja rendszeresen a Galaxy AI funkciókat. A mesterséges intelligenciát igénybe vevő felhasználók száma folyamatosan növekszik, a vállalat kitűzött célja, hogy 2024 végéig több mint 100 millió felhasználó alkalmazza ezeket a szolgáltatásokat.

Most, hogy egyre több felhasználó tapasztalhatja meg a kommunikációt támogató Galaxy AI funkciók előnyeit, és választhatja ki az új szolgáltatások közül az igényüknek leginkább megfelelőt, máris kirajzolódnak a leginkább népszerű lehetőségek. A bevezetés óta leggyakrabban használt Galaxy AI szolgáltatások, többek között az Élő fordítás2, az Átírósegéd3, a Chatsegéd4 vagy a Bekarikázással keresés a Google-lel5.

A Galaxy Z Fold5 felhasználók közel 75 százaléka, az S23 Ultra felhasználók mintegy 80 százaléka, valamint a Tab S9 felhasználók csaknem 65 százaléka töltötte le Európában a One UI 6.1-es frissítést, így ez a Samsung egyik legnépszerűbb szoftverfrissítése.

A One UI 6.1 szoftverfrissítések első szakasza után, a Samsung bejelenti a szoftverfrissítés kiterjesztésének második körét. Májustól még több Galaxy okostelefonon és tableten válhatnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, így a Galaxy S22 szérián, a Galaxy Z Fold4 és Galaxy Z Flip4 hajlítható okostelefonokon, valamint a Galaxy Tab S8 tableteken is.

További információ érhető el a Samsung weboldalán.

1 A Samsung nem tesz semmilyen ígéretet, és nem vállal garanciát az AI által előállított eredmények pontosságára, teljességére vagy megbízhatóságára vonatkozóan. Bizonyos mesterséges intelligencia-funkciók használatához Samsung-fiókba történő bejelentkezés szükséges.
2 Az Élő fordítás működéséhez szükséges a hálózati kapcsolat és a Samsung fiókba történő bejelentkezés. Az Élő fordítás csak a gyárilag telepített Samsung telefonalkalmazáson érhető el. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A szolgáltatás magyar nyelven nem elérhető.
3 Az Átírósegéd használatához hálózati kapcsolatra és Samsung fiókba való bejelentkezésre van szükség. Az Átírósegéd csak az előre telepített Samsung Hangrögzítő alkalmazásban vagy az előre telepített Samsung telefonalkalmazással rögzített fájlokban érhető el. Előfordulhat, hogy az előre telepített alkalmazás hangrögzítési funkciója egyes országokban nem támogatott. Az audiofájloknak 3 óránál rövidebbnek kell lenniük a feldolgozáshoz. Az Átírósegéd összefoglalási funkciója akkor aktiválható, amikor a karakterek bizonyos számát elérte. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
4 A Chatsegéd fordítási funkciójához Samsung-fiókba történő bejelentkezés szükséges. Előfordulhat, hogy egyes csevegőalkalmazások nem támogatják ezt a funkciót. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. A funkció csak abban az esetben aktiválódik, ha a rendszer fordítható nyelvet észlel. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
5 A Bekarikázással keresés a Google-lel egy olyan Google funkció, amelyet a Galaxy AI funkciók mellett kínálnak. Az eredmények a vizuális egyezések függvényében változhatnak. Internetkapcsolat szükséges hozzá. A termék funkciói az alkalmazás és az eszköz beállításaitól függhetnek. Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem kompatibilisek bizonyos alkalmazásokkal. A szolgáltatás elérhetősége országonként és nyelvenként változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget.