Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók1 március 28-tól2. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria3 felhasználói már kipróbálhattak.

Utazás a Galaxy AI élmények sokszínű világába
A Galaxy AI eszközök tulajdonosait számos funkció támogathatja a mindennapokban és akár utazásaik során is. A felhasználók könnyedén túllendülhetnek a nyelvi akadályokon és személyesen kérhetnek tanácsot a helyiektől a legjobb éttermekről, ha például Párizsba látogatnak az idei nyári olimpiai játékok idején. A Tolmács4 funkció szöveges fordításokat generál az élő társalgásokhoz osztott képernyőn, míg az Élő fordítás5 a telefonbeszélgetések során biztosít azonnali hang- és szöveges fordítást.

A Chatsegéd6 az üzenetek megírásában ad támogatást: 13 különböző nyelvre képes lefordítani azokat, valamint a szöveg hangnemének finomításában is segítséget nyújt, a kontextusnak megfelelően generál javaslatokat – legyen szó egy munkatársnak címzett udvarias e-mailről, vagy éppen egy hangzatos posztról egy közösségi média felületen.

Bárhol is járnak a felhasználók, a Bekarikázás Google-lel funkció7 segítségével pontos képet kaphatnak arról, milyen nevezetességekbe botlottak: ha képernyőn megjelenő épületet vagy tárgyat körkörös mozdulatokkal kijelölik, máris böngészhetnek a Google keresési találatai között. Az utazásuk során készült képeket a Generatív szerkesztés8 segítségével tökéletesíthetik: átméretezhetik vagy átrendezhetik a fénykép tárgyát. Továbbá a Szerkesztési javaslatokkal9 még gyorsabban és egyszerűbben dolgozhatják át elkészült fotóikat. Ráadásul nem maradnak le a kulcspillanatokról sem: Az AI Lassított Felvétel (Instant Slow-mo10) funkció extra képkockákkal jeleníti meg az akciódús momentumokat.

A Samsung Notes Jegyzetsegédje11 mesterséges intelligencia által generált sablonokkal, előre elkészített formátumokkal segíti az élmények rendszerezését. Azok a felhasználók, akik a vakáció alatt sem szeretnének lemaradni a napi hírekről, a Böngészési segéddel12 könnyedén megismerhetik az aktualitásokat, hiszen a funkció átfogó összefoglalót készít a keresett cikkek alapján, így több idő marad élvezni a helyi szépségeket.

A mobil AI új korszakot nyit: változatos funkcióival megkönnyítheti és gazdagabbá teheti nemcsak az utazásokat, de a mindennapokat is. A Samsung rendszeresen biztosít szoftverfrissítéseket, amelyek új funkciókat és nagyobb biztonságot nyújtanak az eszközökön, ezért érdemes frissíteni, hogy a készülékek mindig naprakészek lehessenek. A Galaxy AI funkciók várhatóan még több készülékre megérkeznek az elkövetkező hónapokban, az újdonságokkal kapcsolatos további információk a Samsung weboldalán érhetők el.

1 A Samsung nem tesz semmilyen ígéretet, és nem vállal garanciát az AI által előállított eredmények pontosságára, teljességére vagy megbízhatóságára vonatkozóan. Bizonyos mesterséges intelligencia-funkciók használatához Samsung-fiókba történő bejelentkezés szükséges.
2 A frissítés elérhetősége készülékenként, szolgáltatónként és országonként eltérő lehet. 
3 Elképzelhető, hogy egyes Samsung Galaxy S24 szérián elérhető AI funkciók nem elérhetők az előző generációs modelleken.
4 A funkció elérhetősége országtól és nyelvtől függően eltérő lehet. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
5 Az Élő fordítás működéséhez szükséges a hálózati kapcsolat és a Samsung fiókba történő bejelentkezés. Az Élő fordítás csak a gyárilag telepített Samsung telefonalkalmazáson érhető el. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A szolgáltatás magyar nyelven nem elérhető.
6 A Chatsegéd fordítási funkciójához Samsung-fiókba történő bejelentkezés szükséges. Előfordulhat, hogy egyes csevegőalkalmazások nem támogatják ezt a funkciót. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. A funkció csak abban az esetben aktiválódik, ha a rendszer fordítható nyelvet észlel. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
7 Az eredmények a vizuális egyezések függvényében változhatnak. Internetkapcsolat szükséges hozzá. Előfordulhat, hogy a felhasználóknak frissíteniük kell az Androidot a legújabb verzióra.​ A termék funkciói az alkalmazás és az eszköz beállításaitól függhetnek. Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem kompatibilisek bizonyos alkalmazásokkal. A szolgáltatás elérhetősége országonként és nyelvenként változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A frissítés időpontja modelltől függően eltérő lehet.
8 A Generatív szerkesztés használatához hálózati kapcsolat megléte és a Samsung fiókba való bejelentkezés szükséges. A Generatív szerkesztés akár 12 MP-re is átméretezheti a fényképeket. Egy látható vízjel kerül a képre a mentéskor, ami jelzi, hogy a képet AI generálta. A generált kép pontosságáért és megbízhatóságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
9 A Szerkesztési javaslatok a JPG, PNG, GIF és MP4 formátumokkal kompatibilis. A szerkesztési eredmények és a minőség a fényképezés vagy a filmezés körülményeitől függően változhatnak. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
10 Az Instant Slow-mo funkció a Galaxy S23 szérián, a Z Fold5 és Z Flip5 készülékeken, valamint a Tab S9 szérián érhető el.
11 Csak a Samsung Notes alkalmazásban írt szöveghez. A funkció használatához Samsung-fiókba történő bejelentkezés és hálózati kapcsolat szükséges. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
12 Csak a Samsung Internet alkalmazásban érhető el.