Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a Galaxy S23 szériával egyidejűleg bemutatott One UI 5.1 szoftverfrissítést számos korábbi készülékére is kiterjeszti, így a Galaxy S221, S212 és S203 széria, valamint a Galaxy  Z Fold4 és Z Flip4 okostelefonok esetében is elérhetővé válik. A One UI 5.1 frissítésnek köszönhetően a felhasználók egy vizuálisan még vonzóbb kezelőfelülettel és számos új funkcióval találkozhatnak, amelyek több lehetőséget biztosítanak a kreativitás kifejezésére, miközben a kényelmesebb felhasználói élmény érdekében még inkább személyre szabhatóbbá válnak az eszközök.

„A One UI 5.1 a legújabb bizonyítéka a Samsung elkötelezettségének, miszerint a vállalatunk számára fontos, hogy a Galaxy felhasználók a lehető legrövidebb időn belül érhessék el újításokat” – mondta Janghyun Yoon, a Samsung Szoftverekért felelős csapatának vezetője és alelnöke. – Az elmúlt hetekben szorosan együttműködtünk szolgáltatóinkkal és partnereinkkel annak érdekében, hogy a Galaxy S23 széria bemutatását követő néhány héten belül, világszerte elérhető legyen a One UI 5.1 szoftverfrissítés számos Galaxy okostelefonon és tableten.”

Professzionális kameraminőség és egy hangulatosabb Galéria
A One UI 5.1 továbbfejleszti azokat a kamerafunkciókat, amelyeket nemrégiben a Galaxy S23 széria érkezése során jelentett be a Samsung. A Galaxy Kamera alkalmazás részeként elérhető Profi RAW4 funkcióival a felhasználóknak több lehetőségük nyílik professzionális fotók készítésére. A „Több” ikonra kattintva a fényképezés során akár „raw” formátumban is kiváló minőségű képeket készíthetnek. Emellett, a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia alapú Képfeljavító a fényerő korrigálásával automatikusan átdolgozza a kép rossz minőségű részleteit, amelyet az adott képkockák finomításával és színkorrekciókkal hoz helyre akár ellenfényben is. Sőt, a nemkívánatos árnyékok és tükröződések eltávolíthatóvá válnak a tökéletes fotó5 érdekében.

Az új navigációs fejlesztéseknek köszönhetően még könnyebben megtalálhatók a fényképek a Galéria alkalmazásban, és egyszerűbbé válik a megosztható családi albumok6 létrehozása is. A felhasználó a képen szereplő személy arcára koppintva további képeket találhat meg róla eszközén, a Galéria alkalmazás javaslatot tesz a családtagokról készült fényképek hozzáadására a családi fotóalbumokhoz.

Egyedülálló és személyre szabott felhasználói élmény
A One UI 5.1 számos új és izgalmas funkciót kínál, amelyek lehetővé teszik a mobilélmény szinte minden aspektusának finomhangolását - a megjelenéstől kezdve a kommunikáción át egészen a használatig. A Samsung funkciók terén bemutatott újdonságai elemzik a készülék használatát, amelyek alapján tippeket ad felhasználóinak. Az új dinamikus időjárás widget például elemzi az aktuális helyzetet, és az adott időjárási viszonyhoz szabja megjelenését. A különböző Üzemmódok és rutinok egyaránt kibővültek, így az egyéni háttérképekkel, csengőhangokkal, az érintésérzékenység, valamint a betűtípusok beállításával még inkább személyre lehet szabni az egyes tevékenységeket.


Az új dinamikus időjárás widget

A One UI 5.1 továbbfejleszti az „Intelligens javaslatok” widgetet7 is, amely a Spotify8 dalok és lejátszási listák ajánlását hangolja a felhasználók tevékenységeihez, legyen szó utazásról vagy épp pihenésről.

9
Spotify-ba integrált „Intelligens javaslatok” widget

 

Még nagyobb összekapcsolhatóság a Galaxy ökoszisztémában
A Samsung a One UI-jal és funkcióival nagyobb integrációt és kapcsolódási lehetőséget biztosít a  mobil ökoszisztémában. A felhasználók ezt az összekapcsolt élményt mobiltelefonjukon és számítógépükön keresztül is megtapasztalhatják a Galaxy tabletek és az okostelefonok10 között kibővített Multivezérlésnek köszönhetően. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azegeret, billentyűzetet vagy trackpadet ne csak a Galaxy táblagépükkel, hanem mostantól bizonyos Galaxy telefonokkal is megosszák, így zökkenőmentesen másolhatnak és illeszthetnek be szöveget, illetve húzhatnak át képeket egyik készülékről a másikra – csak úgy, mintha mindezt ugyanazon az eszközön végeznék el. Továbbá a Windows-kapcsolat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Samsung Internet segítségével a telefonjukon böngészve számítógépükön11 folytassák a zökkenőmentes internetezést ugyanazokon az oldalakon. Ezeket az weboldalakat akár egyik eszközről a másikra áthelyezve is meg lehet nyitni, ami nagyban megkönnyíti a mindennapi életet.

Kiterjesztett Multivezérlés a Galaxy ökoszisztémában

Elérhetőség
A One UI 5.1 szoftverfrissítés a Samsung Galaxy S22 sorozat1, Z Fold4, Z Flip4, S21 sorozat2 és S20 sorozat3 készülékek számára lesz először elérhető. A további Galaxy készülékekre, köztük a Galaxy Z Fold3-ra és a Z Flip3-ra vonatkozó szoftverfrissítések a következő hetekben lesznek elérhetők.

1 A Galaxy S22 széria készülékei: Galaxy S22, S22+ és az S22 Ultra.
2 A Galaxy S21 széria készülékei: Galaxy S21, S21+, az S21 Ultra, valamint az S21 FE.
3 A Galaxy S20 széria készülékei: Galaxy S20, S20+, az S20 Ultra, S20 FE és az S20 FE 5G.
4 Az Expert RAW alkalmazás a következő készülékeken érhető el: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, Z Fold4, S21 Ultra, Z Fold3, S20 Ultra, Note20 Ultra és Z Fold2. Egyes funkciók elérhetősége a készülékektől függően eltérő lehet.
5 A tárgyeltávolító funkció támogatja az árnyék és tükröződés radír funkciókat, amelyek először One UI 5.1 szoftverfrissítéssel érhetők el a Képfeljavító alkalmazásban.
6 A megosztáshoz Samsung-fiók alapú családi csoport szükséges.
7 Az „Intelligens javaslatok” elérhetősége régiótól vagy készüléktől függően változhat.
8 A felhasználók a Spotify legújabb verziójába bejelentkezve érhetik el.
9 A kép illusztráció. UX/UI változhat. Csak Spotify Premium szolgáltatással érvényes.
10 A multivezérlés csak bizonyos Galaxy telefonokon és Galaxy tableteken érhető el. Működik a One UI 4.1 vagy újabb verziójú táblagépeken, és a One UI 5.1 vagy újabb verziójú telefonokon. A funkciók elérhetősége a készüléktípustól függően változhat. Samsung fiók bejelentkezése szükséges. Wi-Fi kapcsolat és bekapcsolt Bluetooth szükséges.
11 Az "Oldal előzmények" funkció csak akkor érhető el, ha a Samsung Internet alkalmazást a One UI 3.1.1 vagy magasabb verziószámú (Samsung Galaxy S, Note, Z Fold, Z Flip) Samsung Galaxy okostelefonon és Windows 10 20H1 vagy magasabb verziószámú Windows PC-n használja. A Microsoft Phone Link/Windows-kapcsolat/Samsung internet alkalmazás legújabb frissítései szükségesek.