Most 30 ezer forintot érhet a régi mobil a Yettelnél

A Yettel tavalyi sikeres kampánya után most ismét arra ösztönöz, hogy a használt mobilokat minél többen vigyék vissza az üzleteibe. A régi mobilért most 30 ezer forintos készülékvásárlási kedvezményt ad új mobil vásárlásához az elektronikai hulladékok tudatos kezelését támogató kampányában.

Értékes anyagok újrahasznosítása
A már nem használható mobiltelefon is lehet értékes: a Yettelnél bárki leadhatja régi mobiltelefonját, hogy azok fenntartható felhasználása biztosított legyen. A javíthatatlan telefonokat darabjaira bontják, és az alkatrészekben található olyan értékes fémeket, mint például az arany, ezüst, réz, alumínium, palládium megfelelő eljárással kinyerik, majd újrahasznosítják. Ezzel ezek az anyagok nem csak visszakerülnek a körforgásba, de azokat nem kell költségesen és környezetszennyező módon kitermelni.

Gyűjteni, újrahasznosítani
A Yettel működésében fontos alapérték a környezettudatos szemlélet. Évek óta kampányokkal és változatos programokkal segíti az elektronikai hulladék körforgásos gazdaságba való visszakerülését.  Több éve támogatója az országos GyűjtsVelem szelektív hulladékgyűjtő versenynek is, amelyben idén az öthetes versenyidőszak alatt a 2014 résztvevő iskola diákjai rekord mennyiségű, összesen közel hétezer mobiltelefont és 38,5 tonna elemet gyűjtöttek vissza, ezzel lehetővé téve ezek újrahasznosítását.

A jövőre nézve pedig a Yettel vállalta, hogy környezeti lábnyomának csökkentése érdekében az idei évtől 2028-ig 22 tonna használt mobilkészüléket gyűjt vissza, és gondoskodik azok újrahasznosításáról.

Idén nyáron extra kedvezményt ér a környezettudatosság
Augusztus 30-ig most 30 ezer forint kedvezményt érhet, ha valaki visszaviszi régi, nem használt mobilját a Yettel üzleteibe, és bármilyen új készüléket vásárol publikus lakossági hangalapú számlás tarifával, 2 év hűséggel. A kedvezménnyel így 0 forintért elvihető például a hosszan tartó üzemidőt nyújtó HONOR X7a, vagy a lenyűgöző fotók készítésére alkalmas, 50 MP felbontású főkamerával rendelkező Samsung Galaxy A23 5G.

További információ: www.yettel.hu/vidd-az-ujat