Samsung Galaxy Z Fold2 – Nyiss az új megoldásokra

A Samsung bemutatja a kihajtható kategória meghatározó készülékét, az új Samsung Galaxy Z Fold2 okostelefont. A kifinomult megoldásokkal és egyedi innovációkkal érkező okostelefon megújult kihajtható élményt kínál a legújabb csúcstechnológiát kereső felhasználóknak. A nagyobb Fedlapi kijelzővel és a hatalmas Főképernyővel rendelkező Z Fold2 az egyedülálló kialakításnak és az intuitív funkcióknak köszönhetően sokoldalúan használható a legtöbb helyzetben.

A mobilkészülékek legújabb generációjához vezető utunk tele van jelentős innovációkkal és egyedi megoldásokkal – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Samsung Galaxy Z Fold2 tervezésénél figyelembe vettük a felhasználói visszajelzéseket, így jelentős fejlesztéseket mutathatunk be a hardverben és nagyot léphetünk előre a felhasználói élmény terén is. A Google és a Microsoft csapataival folytatott, iparági szinten is egyedülálló együttműködéseknek köszönhetően új irányokat mutatunk és korábban sosem látott lehetőségeket teremtünk a felhasználók számára.”

Újragondolt dizájn
A Galaxy Z Fold2 esetében a merész formavilág továbbfejlesztett mérnöki megoldásokkal párosul, így a felhasználók nap mint nap biztonsággal használhatják az eszközt.  

  • Magával ragadó tartalom a teljes képernyőn – A 6,2 colos Infinity-O kijelzős Fedlapi kijelző1 teljes értékű felületként használható, így a felhasználók ellenőrizhetik az e-mailjeiket, használhatják a navigációt vagy akár rövidebb videókat is megnézhetnek anélkül, hogy kihajtanák a készüléket. A kihajtva 7,6 colos Főképernyőn a minimálisra csökkentett káváknak, a kijelzőbe belesimuló Előlapi kamerának és a 120 Hz adaptív frissítési rátának köszönhetően különleges élményt jelent a különböző tartalmak közötti böngészés vagy a játék. A kihajtható élményt a Galaxy eszközökön elérhető legjobb dinamikus hangzás teszi teljessé, amely továbbfejlesztett sztereó effektekkel és a dual hangszóróknak köszönhetően tiszta hanggal teszi különlegessé a zenehallgatást.
  • Mesteri tervezés és időtálló kialakítás – A Galaxy Z Fold2 keskeny kialakítással és kifinomult részletekkel érkezik, amelyek egyedi, prémium megjelenést biztosítanak a készüléknek. A Főképernyőn alkalmazott Ultravékony üveg (UTG) letisztult megoldásokat tesz elérhetővé és kellemesebb tapintású felületet eredményez. A formatervezés központi megoldása a Rejtett zsanér, amely tökéletesen illeszkedik a készülékházba, a CAM mechanizmusnak köszönhetően pedig stabilan tartja az eszközt2, így teljesen új megoldásokat tesz lehetővé Hajlított módban. A Galaxy Z Fold2 a Galaxy Z Flip-ben bemutatott seprű technológiával érkezik, amely eltávolítja a port és az apró részecskéket a készülékház és a zsanér közül. A Samsung harmadik generációs, innovatív fejlesztéseinek köszönhetően a Z Fold2 esetében a mechanizmus a korábbinál jóval kisebb helyen fér el, miközben nagyobb védelmet nyújt a készüléknek. A Galaxy Z Fold2 Rejtett zsanérja teljesen új vágási technológiával, módosított rost elrendezéssel és sűrűséggel készül.

Pontos rögzítés és lejátszás
Az innovatív formavilág és az egyedülálló kialakítás egészen egyedi mobilélményt tesz lehetővé. A Galaxy Z Fold2 Hajlított módja3 az Alkalmazásfolytonossággal4 együtt sokoldalú használatot biztosít a Fedlapi és a Főképernyőn egyaránt. A szoftveres megoldásokkal a felhasználók többféle egyedi tartalmat is létrehozhatnak vagy fogyaszthatnak, legyen a telefon kihajtott vagy csukott állapotban.

  • Egy sokoldalú, hatékony csúcskészülék – Hajlított módban minden eddiginél egyszerűbb a különböző tartalmak rögzítése és azok valós idejű visszanézése. A Rögzítés nézet móddal5 a felhasználóknak ehhez a Kamera alkalmazást sem kell elhagyniuk. A Főképernyő alsó felén megjelenik az elkészült fotó vagy videó, vagy a legutóbbi öt felvétel, a felső részen pedig az éppen rögzített anyag előnézete látható. Az Automatikus keretezés6 funkcióval a felhasználók még kreatívabb tartalmakat készíthetnek. Legyen szó akár a legújabb táncos kihívásról vagy egy főzővideóról, a Galaxy Z Fold2 segítségével ezek állvány nélkül rögzíthetők, a készülék pedig fókuszban tartja a szereplőket, akkor is, ha mozognak.   
  • Támogatja a kreativitást – A tartalomgyártás új szintre lép a Z Fold2-vel, amely képes akár a fotós és a modell látásmódját is figyelembe venni a felvétel készítésekor. A Főképernyő és a Fedlapi kijelző egyszerre is használható a Duál előnézet funkcióval, így mindkét fél láthatja, milyen lesz a kész fotó. A Z Fold2 hajlékonyságának köszönhetően kiemelkedő minőségű szelfik is készíthetők a Hátlapi kamerákkal, miközben a Fedlapi kijelzőn beállítható a kompozíció, akár egy tükörrel.   
  • Kiemelkedő kamerafunkciók – A Galaxy Z Fold2 kamerája egy csúcskészülékhez méltó minőséget és kezelhetőséget képvisel. A Professzionális videó mód7, az Okos Felvétel8, a Világos éjjeli mód9 és az Éjszakai mód funkciókkal a Galaxy Z Fold2 lenyűgöző minőségben örökíti meg a fontos pillanatokat.

A lehető legjobb teljesítmény minden pillanatban
A Galaxy Z Fold2 az új, magától értetődő vezérlési lehetőségeknek köszönhetően újgenerációs hatékonyságot biztosít, fejlett multitasking funkciókkal. Galaxy Z Fold2 táblagép méretű Főképernyőjével, amely remekül illeszkedik a mindennapos munkavégzéshez, a felhasználók még többet hozhatnak ki napjukból.

  • Kiemelkedő hatékonyság– A fejlett Többablakos móddal10 egyszerűbben és rugalmasabban kezelhető a képernyő elrendezése. Ugyanabból az alkalmazásból egyszerre több fájl nyitható meg, amelyek akár egymás mellett, egy időben is megtekinthetők, így a produktivitás tovább növelhető11. A továbbfejlesztett Többablakos tálcáról egyszerre több applikáció is megnyitható az Alkalmazáspár és az Edge Panel integrációjával, így azok kényelmesen használhatók párhuzamosan. A drag and drop12 funkcióval azonnal áthelyezhetők a szövegek, képek és egyéb dokumentumok egyik alkalmazásból a másikba. Az alkalmazásokon belül könnyedén készíthető képernyőfelvétel is, amely azonnal, zökkenőmentesen átvihető egy másik felületre az Osztott képernyős rögzítéssel.
  • Optimalizált alkalmazásinterakciók a munkafolyamat támogatásához – A Főképernyőn a felhasználók kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb felhasználói felületet, amely illeszkedik az egyedi igényekhez. A Beállítások között13 gyorsan és egyszerűen változtathatók az elrendezések a nagy képernyős és a hagyományos okostelefonos kiosztás között. 
  • Optimalizált alkalmazásmegjelenítés– A felhasználók a legtöbbet hozhatják ki a mindennapi élet apró pillanataiból a kedvenc alkalmazásaik megújult megjelenésével, legyen az a Gmail, a YouTube vagy a Spotify. A Főképernyőn megjelenő Microsoft 365 Office alkalmazások a táblagépekhez hasonló élményt nyújtanak. A Microsoft Outlook programban rejlő lehetőségeket kihasználva a beérkezett üzenetek a bal oldalon, az aktuális beszélgetésekkel együtt egyszerre tekinthetőek meg. Professzionális Word dokumentumok, Excel táblák vagy PowerPoint bemutatók készíthetők a PC-szintű eszköztárak segítségével. 

Stratégiai együttműködések a kiemelkedő Galaxy teljesítményért
A Samsung a nyitott és együttműködésen alapuló partneri kapcsolatokban hisz. A Google-lel fennálló hosszú távú együttműködésének köszönhetően a Samsung páratlan kihajtható élményt hozhatott létre. Ezzel a partnerséggel a Samsung elősegítette a kihajtható felhasználói élmény további fejlesztését, hogy megalkothassa a tökéletes Z Fold formavilágot. A Microsofttal való partneri kapcsolat lehetővé tette, hogy a Galaxy Z Fold2 fejlett hardverének és a hatalmas képernyőnek köszönhetően a felhasználók hatékonyabbak legyenek a vállalat mobilos ökoszisztémájában, mint korábban bármikor.

A Galaxy Z Fold2-vel a felhasználók a teljeskörű 5G kompatibilitásnak14 köszönhetően ultragyors 5G sebességet érhetnek el, a 4500 mAh kapacitású Intelligens akkumulátor15 és a Szupergyors töltés16 pedig abban segít, hogy több feladatot fejezhessenek be anélkül, hogy aggódni kellene az akkumulátor élettartama miatt. A Galaxy Z Fold2 a Samsung DeX vezeték nélküli kapcsolatával17 a kábelek káosza nélkül kínál hatékony munkavégzést, míg az UWB (ultra szélessávú) 18 technológia integrációjával gyorsan és egyszerűen megoszthatók a fájlok, a fényképek vagy a videók a Közeli Megosztás19 funkció használatával.

Galaxy Z Premier Szolgáltatás
A Galaxy Z Fold2 hozzáférést biztosít a Galaxy Premier Szolgáltatáshoz. A folyamatosan rendelkezésre álló ügyfélszolgálatot a Samsung termékszakértői csapata vezeti20. A felhasználók könnyen egyeztethetnek a szakértőkkel, valamint a szolgáltatáson keresztül felfedezhetik a Galaxy Z Fold2 által biztosított egyedülálló élményeket. A Galaxy Z Fold2 tulajdonosok a vásárlástól számított 1 éven belül kedvezményes kijelzőcserére jogosultak a Galaxy Premier Szolgáltatás keretében21. A Galaxy Z Fold2 felhasználók hosszú ideig élvezhetik az elérhető legjobb mobilos élményeket a három generáción keresztül biztosított Android OS frissítéseknek köszönhetően22.

Elérhetőség
A Galaxy Z Fold2 Magyarországon Misztikus Fekete és Misztikus Bronz árnyalatokban lesz elérhető 2020. szeptember 18-tól. A készülék 2020. szeptember 1-től előrendelhető. Az előrendelési ajánlatokról további információ https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-fold2/buy/ weboldalon érhető el.

A Samsung Galaxy Z Fold2 okostelefonokról további információ a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-fold2/ weboldalon érhető el.

Galaxy Z Fold2 Termékjellemzők

Kijelző

Főképernyő*

- 7,6 colos QXGA+ Dinamikus AMOLED 2X kijelző (22.5:18) Infinity Flex Display, határtalan hajlított kijelző (2208 x 1768), 373ppi

Fedlapi kijelző**

 - 6,2 colos HD+ Super AMOLED kijelző (25:9), 2260 x 816, 386ppi

*Főképernyő: A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület ennél kisebb.     
**Fedlapi kijelző: A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület ennél kisebb.

Méret és tömeg

Összecsukva: 68,0 x 159,2 x 16,8mm (Zsanérnál) ~ 13.8mm (Kijelző végén), 282g
Kihajtva: 128,2 x 159,2 x 6,9mm (Keret) ~ 6.0mm (Kijelző), 282g

Kamera

Külső Kamera

10MP Külső Előlapi Kamera: F2.2, Pixel méret: 1.22μm, FOV: 80˚

Előlapi Kamera 

10MP Belső Előlapi Kamera: F2.2, Pixel méret: 1.22μm, FOV: 80˚

Hátlapi Tripla Kamera

12MP Ultraszéles látószög: F2.2, Pixel méret: 1.12μm, FOV: 123˚

12MP Széleslátószög: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel méret: 1.8μm, FOV: 83˚
12MP Teleobjektív: PDAF, F2.4, OIS, Pixel méret: 1.0μm, FOV: 45˚
Dual OIS, 0.5x távolítás és 2x nagyítású optikai zoom, Akár 10x digitális zoom, HDR10+ videórögzítés, Tracking AF

AP

7㎚ 64-bit nyolcmagos processzor (3.09 GHz + 2.40 GHz + 1.80 GHz)

Memória

 

12GB RAM 256GB belső tárhellyel (UFS3.1)*


* A használható memória kisebb lehet az operációs rendszer és más, az eszközt működtető szoftverek által elfoglalt hely miatt.

Akkumulátor

4500mAh (átlagosan) dual akkumulátor*

* Harmadik fél általi, IEC 61960 standard szerinti laboratóriumi teszten elért átlagos érték. A minimális kapacitás ennél alacsonyabb lehet. Az akkumulátor valós élettartama a hálózattól, használati szokásoktól és egyéb tényezőktől függően változhat. A minimális kapacitás 4365 mAh.

Töltés

Vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltés kompatibilitás *
Vezeték Nélküli Töltésmegosztás **

*A Vezetékes töltés QC2.0 és AFC kompatibilis, a Vezeték nélküli gyorstöltés WPC és PMA technológiákkal kompatibilis.
** A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak Samsung és más gyártók Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel kompatibilis, mint a Galaxy Z Fold2, a Galaxy Note20, a Galaxy Note20 Ultra, a Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE és Note5 telefonok, valamint az olyan viselhető okoseszközök, mint a Galaxy Buds Live, a Galaxy Watch3, a Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, és a Galaxy Buds. A funkció használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.

OS

Android 10

Hálózat

[LTE]*: Továbbfejlesztett 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
- Akár 2Gbps letöltési / Akár 200Mbps feltöltési sebesség

[5G]**: Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 / mmWave
* A valós sebesség az országtól, szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően változhat.

** Optimális 5G kapcsolatot igényel. A valós sebesség az országtól, szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően változhat.

Csatlakoztathatóság

[Wi-Fi] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

[Bluetooth]* Bluetooth® v 5.0 (akár 2Mbps), USB type-C, NFC, Geolokáció (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

[Ultra Wide Band]
 * A Galileo és a BeiDou lefedettség korlátozott lehet. A BeiDou nem minden országban érhető el.

SIM Kártya

Egy eSIM és egy Nano SIM
* A SIM kártya külön megvásárolható. Az elérhetőség országonként és szolgáltatónként eltérő lehet.
* Az eSIM használatához vezeték nélküli hálózati hozzáférés szükséges és a mobilinternethez való csatlakozást nano-SIM nélkül is lehetővé teszi. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat. A szolgáltatóval való egyeztetés szükséges az eSIM támogatottságáról. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Fizetési lehetőségek

(Samsung Pay)

Bankkártya és hitelkártya: MST és/vagy NFC támogatással
Tagsági kártyák, Ajándékkártyák, Utazási kártyák, Pontgyűjtő kártyák

 * A Samsung Pay Magyarországon nem érhető el.

Szenzorok

Kapacitív Ujjlenyomat-olvasó (a készülék oldalán), Gyorsulásmérő, nyomásszenzor, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő, közelség érzékelő, RGB fényérzékelő

Hitelesítés

Képernyőzár-feloldás: elhúzásminta, PIN-kód, jelszó

Biometrikus azonosítás: ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés
*A Galaxy Z Fold2 kapacitív ujjlenyomat-olvasója a készülék oldalán található.

Audio

Sztereó hangszórók

Surround hangzás a Dolby Atmos technológiával (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)
UHQ 32-bit &DSD64/128 támogatás*, PCM: Akár 32 bit, DSD: DSD64/128
Audio playback formátum: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

* A DSD64 és DSD128 lejátszás korlátozott lehet egyes fájlformátumok esetében.

Video

Video playback formátum: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
TV csatlakozás: Vezeték nélkül: Smart View (képernyő tükrözés 1080p, 30fps) / Vezetékes: DisplayPort támogatás USB type-C-vel. Videó kimenet HDMI Adapteres csatlakoztatás esetén. (DisplayPort 4K UHD, 60 fps)

Biztonság

Knox védelem: valós idejű ellenőrzés és védelem.
Vírus és malware megelőzés. (McAfee)
Biztonságos Mappa: egy biztonságos hely a készüléken, ahol az egyes alkalmazásokat, képeket, videókat ujjlenyomatos azonosítás védi.
* A vírus és malware elleni védelem országtól függően változhat.

Színek

 [Alapszín]
Misztikus Fekete, Misztikus Bronz
[Egyedi Zsanér Színe]*

Metál Ezüst, Metál Arany, Metál Vörös, Metál Kék

* A Rejtett zsanér egyedi színezése Magyarországon nem érhető el.

A doboz tartalma

Galaxy Z Fold2, Adatkábel, Travel Adapter, SIM-tű, Quick Start Guide,

Fülhallgató (USB Type-C) AKG hangzással, Galaxy Z Premier Szolgáltatás tájékoztató, Brand Story tájékoztató
* Az egyes elemek, így a fülhallgató elérhetősége is a megvásárolt modelltől és országtól függően változhat. Az egyes tartozékok színe a készülék színétől függően változhat.

*A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.

1 A kijelzőt átlósan, teljes téglalapként mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt ennél kisebb.

2 A Galaxy Z Fold2 képes szabadon állni 75 és 115 fokos szögek között; ennél nagyobb szögben kihajtva is használható lehet a környezettől és a használat körülményeitől függően.

3 A Hajlított mód-kompatibilitás a beépített Samsung alkalmazásoknál (Kamera, Galéria, Videóhívás, Videó lejátszó, Óra, Naptár) és harmadik féltől származó alkalmazásoknál érhető el, mint például a YouTube vagy a Google Duo. A közeljövőben pedig további beépített és harmadik féltől származó alkalmazások számára is elérhető lesz.

4 Az Alkalmazás folytonosság a támogatott alkalmazásokkal használható. A támogatott alkalmazások köre folyamatosan bővül harmadik féltől származó applikációkkal.

5 A Rögzítés nézet mód teljesen kihajtott állapotban is használható. A használat a kamera felület jobb felső részén található Rögzítés Nézet Mód gombbal lehetséges.

6 3 vagy több ember észlelése esetén a rendszer kizoomol. Az Előlapi (széleslátószögű) és Hátlapi (ultraszéles-látószögű) kamerák is elérhetők. A maximális távolság megközelítőleg 1,5-2,5 méter. A gépi tanulásra épülő algoritmus emberi arc érzékelése alapján követi a mozgást.

7 A Galaxy Z Fold2 nem támogatja a 8K videórögzítést (maximum 4K érhető el).

8 Az Okos felvétel 15 egymásodperces időtartam alatt készít videókat és képeket.

9 Csak a széleslátószögű Hátlapi kamerán érhető el.

10 A Többablakos mód a Fedlapi kijelzőn is használható, két ablakkal, vízszintesen elválasztva. A Többablakos mód csak a kiválasztott alkalmazásokkal kompatibilis, a támogatott

11 Jelenleg elérhető három előre telepített alkalmazással, beleértve a Samsung Notes, Internet, Myfiles és az Office applikációk a Microsoft 365-ban. (Jelenleg csak a különböző funkciók között érhető el).

12 A drag and drop funckió a kijelölt applikációkkal érhető el, beleértve az előre telepített Samsung alkalmazásokat, mint a Galéria, Internet, Üzenetek, Myfiles, Samsung Notes és egyes harmadik féltől származó alkalmazásokat, mint az Office alkalmazások a Microsoft 365-ben, a Microsoft OneDrive, a Microsoft Outlook, a Gmail, a Chrome és a Google Maps.

13 Elérhető 11 előretelepített Samsung applikációval, beleértve az Üzenetek, Kontaktok, Telefon, Myfiles, Internet, Naptár, Óra, Videóhívás, Emlékeztető, Számológép, AR Zóna, valamint Google alkalmazások, mint a YouTube, a Gmail, a Google Maps, és a Microsoft alkalmazások, beleértve a Microsoft Outlook és más harmadik féltől származó applikációk, mint például a Spotify.

14 Az 5G sebesség változó lehet, és optimális hálózati kapcsolatot igényel (a tényezők közé tartozik a frekvencia, a sávszélesség, a torlódás); az elérhetőség a szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően változhat.

15 Átlagos felhasználói szokások esetében. Az akkumulátort a független Strategy Analytics vizsgálta az USA-ban és az Egyesült Királyságban 2020 júliusában az SM-N980, SM-N981, SM-N985 és SM-N986 előzetes verziók esetében, LTE és 5G Sub6 hálózatokon (nem tesztelték 5G mmWave hálózaton). Az akkumulátor valós élettartama a hálózattól, használati szokásoktól, a hívások számától és egyéb tényezőktől függően változhat.

16 A Szupergyors töltés a mellékelt töltő és kábel használata esetén elérhető.

17 A Samsung DeX vezeték nélkül a képernyő tükrözést támogató okos TV-ken használható. A Samsung DeX a 2019 után megjelent Samsung Smart TV-ken nyújtja a legjobb felhasználói élményt.

18 Az UWB funkció elérhetősége országtól és jogszabályoktól függően változhat.

19 A Közeli megosztás elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

20 A Galaxy Premier Szolgáltatásról részletes információ a samsung.com oldalon érhető el.

21 A szolgáltatás regisztrációt igényelhet. A lefedettség és az elérhetőség országtól függően változhat. Teljes információ a Galaxy Premier Szolgáltatásról a samsung.com oldalon érhető el.

22 Az Android frissítések elérhetősége országtól és készüléktől függően változhat. A frissítések időzítése az adott verzió összetettségétől, a modelltől és országtól függően változhat.