A Samsung a SmartThings megoldásaival teremt kapcsolatot emberek és eszközök között a 2023-as IFA kiállításon

A Samsung az IFA 2023 kiállításon mutatja be az összekapcsolt otthonokra irányuló újításait és SmartThings megoldásaira vonatkozó elképzeléseit. Az új lehetőségekkel a felhasználók Európa-szerte olyan témákra helyezhetnek még nagyobb hangsúlyt, mint az energiafelhasználás, a fokozott biztonság, a szórakozáshoz való hozzáférés vagy a hatékonyabb mindennapi élet elősegítésének kérdése. A folyamatosan bővülő SmartThings ökoszisztéma már 285 millió felhasználót támogat egyetlen olyan alkalmazással, amellyel több készüléket összekapcsolva, zökkenőmentesen és személyre szabottan irányíthatják otthonukat. A vállalat a rendezvényen a legújabb, otthoni technológiákkal és felhasználói igényekkel kapcsolatos regionális kutatását1 is bemutatta.

„A Samsungnál arra törekszünk, hogy felhasználóinkat a számukra legfontosabb emberekkel, helyekkel és időtöltéssel kapcsoljuk össze – mondta Benjamin Braun, a Samsung európai központjának marketingigazgatója. – Technológiai újításainknak köszönhetően a SmartThings ökoszisztéma egyszerre bővül és fejlődik, a felhasználók így még több fontos kapcsolatot teremthetnek."

Még több otthoni lehetőség
A SmartThings alkalmazással a felhasználók szinte bárhonnan irányíthatják otthonukat, így egyszerre érezhetik magukat biztonságban, miközben zavartalanul kikapcsolódhatnak. A Samsung legújabb kutatásából kiderül, hogy az európai felhasználók életében az otthon egyre több területen játszik fontos szerepet, legyen szó munkáról, pihenésről vagy szórakozásról. Tízből hét válaszadó (71%) szerint a technológia pozitívan hat mindennapi életükre, mivel megkönnyíti és színesíti a családtagokkal, barátokkal való kapcsolattartás, a házimunka vagy a kikapcsolódás¹ lehetőségét.

A Samsung Food alkalmazás segítségével a gasztronómia iránt érdeklődők mostantól digitálisan is bekapcsolódhatnak a főzés és étkezés örömébe. Az új, átfogó alkalmazásnak köszönhetően a felhasználók egyaránt keresgélhetnek különféle receptek között, majd elmenthetik vagy akár meg is oszthatják azokat, valamint megtervezhetik étrendjüket és akár az élelmiszervásárlást is. A sajtótájékoztatón bejelentett applikáció 104 országban, nyolc nyelven érhető el. Az alkalmazás hatalmas tudásanyagot ad a felhasználók kezébe az élelmiszerekről, hogy következetesebben dönthessenek a hozzávalók, az alapanyagok és további, a főzéssel és az egészséggel kapcsolatos kérdésekben is. Emellett összekapcsolódik a konyhai berendezésekkel, és az étel kiválasztását követően azonnal informálja a Samsung okossütőt az optimális sütési időről és hőmérsékletről. Az applikációban tárolt 160 ezer különböző recept hosszú távon látja el ötletekkel a felhasználókat.

2023 végére a Samsung Food a Food MI megoldás használatával a felhasználók egyéni étrendjéhez igazított, személyre szabott recepteket kínál majd, a leírások például néhány érintéssel vegán változatban is elérhetővé válnak. A tervek szerint a későbbiekben az alkalmazás a Samsung Health szolgáltatással is összekapcsolódhat, így a személyre szabott étrend igazodhat majd az egyéni szokásokhoz és igényekhez. 2024-ben pedig az új, Vision MI technológiát alkalmazó Samsung Food az élelmiszerekről készült fényképek alapján ellenőrzi majd a tápértékadatokat, és a hozzávalók felismerésével a legjobb recepteket kínálja azok felhasználásához.

A tévépiacon 17 éve2 élvonalban járó vállalat a minőségi szórakoztatás elkötelezett híve. A Samsung az idén bemutatott 98 colos Neo QLED 8K és 4K felbontású Q80C készülékkel bővítette a vállalat magas minőségű televízióinak sorát. A Samsung a hordozható, sokoldalú, nagyképernyős Freestyle projektor második generációját is bejelentette. A Samsung webáruházából Magyarországon is megrendelhető készülék a vetítési felülettől függetlenül lenyűgöző nagyképernyős élményt nyújt. A felhasználók akár a mennyezetre is vetíthetnek vele. A Smart Edge Blending funkció fekvő- és álló elrendezést kínál, így két második generációs Freestyle projektor egymás mellé vetítve vízszintesen 160 col, függőlegesen pedig 120 col átmérőjű képet eredményez.

Fokozatos lépések a bolygó érdekében
A Samsung elkötelezett az olyan termékek és szolgáltatások fejlesztése mellett, amelyek egyaránt segítenek a háztartási költségek csökkentésében és a bolygó megóvásában. Ezek az ügyek a felhasználók számára is fontosak. A vállalat új kutatása szerint a válaszadók több mint háromnegyede (77%) energiatakarékos műszaki cikkeket keres. A megkérdezettek kétharmada (67%) fontosnak tartja, hogy a következő készüléküket olyan alkalmazásokkal társíthassák, amelyeken nyomon követhetik energiafogyasztásukat, és amelyek elősegítik annak csökkentését.

Az energiaárak európai3 szintű emelkedése kapcsán a megkérdezettek 72%-a aggodalmát fejezte ki az otthoni4 háztartási készülékek üzemeltetési költségei miatt. A tudatosabb energiafelhasználáshoz nyújthat segítséget a SmartThings Energy, amely a felhasználói igények alapján optimalizálja a készülékek energiafelhasználását, ennek köszönhetően csökkenhet a fogyasztás mértéke. A SmartThings MI energia mód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy figyelemmel kísérjék és akár 70%-kal5 csökkentsék a mosógép energiafelhasználását. Ennek érdekében az eszköz az EcoBubble funkciót alkalmazva a mosás során a meleg helyett hideg vizet használ.

A Samsung az Ocean Wise nemzetközi óceánvédelmi szervezettel és a Patagonia ruhamárkával fogott össze, hogy megoldást találjon a mikroszálak leválásának problémájára. A Less Microfiber™ külső mosógépszűrő6 a mosás során7 felszabaduló mikroműanyagok akár 98%-át képes kiszűrni. Az IFA kiállításon Charlie Cox, az Ocean Wise mikroműanyag-megoldásokért felelős vezetője elmondta: „Az Ocean Wise-nál büszkék vagyunk arra, hogy a Samsunggal és a Patagoniával való együttműködésünk során megmutathatjuk a teljes iparágnak, hogyan segíthetjük az óceánba kerülő mikroszálak megfékezését. A Less Microfiber™ szűrőhöz hasonló újításokkal a felhasználók is csökkenthetik otthoni mikroszálas lábnyomukat. Ez egy olyan egyszerű, mindennapi megoldás, amely pozitív hatással lehet az óceánok jövőjét illetően."

A Samsung folyamatosan fejleszt az olyan egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fűtési technológiák terén is, mint a hőszivattyúk. A vállalat által forgalmazott okos léghőszivattyúk eladása 97%-kal nőtt 2022 óta8. Ezek a készülékek melegvíz-tartályokkal és a Samsung ClimateHub rendszerével működnek együtt, és egész évben, időjárástól függetlenül járulnak hozzá az otthon kényelméhez. A hőszivattyúk a SmartThings ökoszisztémával is társíthatók, így a felhasználók nyomon követhetik és egyéni környezetükhöz9 igazíthatják energiafelhasználásukat. A legújabb, magas hőmérsékletű monoblokk hőszivattyús megoldások között debütál szeptemberben az EHS Mono R290.

A Samsung továbbra is olyan technológiákat fejleszt, amelyekkel a felhasználók a környezetre gyakorolt hatást csökkentve hozhatják ki a lehető legtöbbet a mindennapokból. A Galaxy Z Flip510 és Fold511 okostelefonok és a Galaxy Tab S9 tabletek12 többek között újrahasznosított alumíniumból, üvegből, műanyagból és az óceánba vetett halászhálókból, vizes hordókból és PET-palackból származó anyagokat is tartalmaznak. A Galaxy Watch6 okosórákba is beépítettek felhasználás utáni műanyagokból készült elemeket. Továbbá ezek a Galaxy készülékek mind újrahasznosított papíranyagokból13 készült dobozcsomagolásban érkeznek.

Előnyben az otthon biztonsága
A Samsung kiemelten fontosnak tartja, hogy a különböző generációk biztonsággal és egyszerűen használhassák a különböző okostechnológiákat. Az elvégzett kutatás egyik leghangsúlyosabb kérdése is a biztonságra irányul. Az okostechnológia14 nyújtotta legfontosabb előnyöknek köszönhetően a megkérdezettek 54%-a megfigyeli otthonát távolléte alatt, 39%-a nagyobb biztonságban érzi magát, amikor egyedül van otthon, 39%-a pedig biztonságban tudja családját, amikor nincs otthon.

A SmartThings ökoszisztéma számos olyan partner eszközével összehangolható, amely támogatja a felhasználók és az otthonok biztonságát. A vállalat partnerséget kötött az otthon biztonságában élvonalbeli szerepet játszó Yale vállalattal, ezért a Yale Linus® Smart Lock kulcs nélküli ajtózár és az új Smart Opener for Gate & Garage kapunyitó is kompatibilis az alkalmazással. A felhasználók így távolról is zárhatják az otthoni ajtókat és kapukat, gondoskodva családtagjaik biztonságáról.

Az okostechnológia a jövő lehetőségeit teremti meg
A Samsung a jövő vállalataként hisz a technológia által teremtett lehetőségekben. A vállalat egyik célja, hogy egyre nagyobb teret biztosítson az okosotthon-technológiáknak. A kutatás eredményei alapján az európaiak egynegyede kulcsfontosságúnak tartja az okostechnológia beépítését következő otthonukba, és a válaszadók több mint háromnegyede (77%)14 számára kívánatos egy teljesen működőképes okosotthon.

1 A felmérés az Opiniummal közösen készült 2500 felnőtt körében az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban. A terepmunka 2023. július 28. és 2023. augusztus 1. között zajlott.
2 Az Omdia felmérése szerint a Samsung volt a legtöbb televíziót értékesítő márka az elmúlt 17 évben.
3 GreenMatch. További információ: https://www.greenmatch.co.uk/blog/energy-prices-europe
4 A felmérés az Opiniummal közösen készült 2500 felnőtt körében az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban. A terepmunka 2023. július 28. és 2023. augusztus 1. között zajlott.
5 A WW11BB944AGB modellen végzett belső tesztek alapján, 40 Celsius fokon történő pamutmosás, Energia MI üzemmód használata mellett, csökkentett hőmérsékleten mért eredmény, az Energia MI üzemmód használatán kívüli állapothoz képest. Az Energia MI üzemmód csak 40 Celsius fok hőmérséklet alatt működik.
6 A Less Microfiber szűrő jelenleg nem elérhető Magyarországon.
7 Körülbelül 89-98%-os hatékonyságot biztosít; laboratóriumi tesztelés 2 kg szintetikus anyaggal a WW90T734DWH, WF24A9500KW mosógépen tesztelve.
8 A 2022. január és augusztus közötti eladásokhoz képest viszonyítva.
9 A SmartThings alkalmazás Android és iOS eszközökön is elérhető. Az alkalmazás használatához Wi-Fi kapcsolat és Samsung-fiók szükséges. Egyes eszközök külön Wi-Fi hálózatot igényelnek az alkalmazáshoz való csatlakozáshoz.
10 A Galaxy Z Flip5 15 alkatrésze legalább 10%-ban felhasználás utáni újrahasznosított műanyagot, legalább 28 %-ban pedig felhasználás előtti újrahasznosított alumíniumot vagy Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 üveget, átlagban 22%-ban felhasználás előtti üveggel tartalmaz. Ezek az alkatrészek a következők: hangerőszabályozó-konzol, hangszórómodul (felső és alsó), hátsó felső rész, kijelzőcsatlakozó fedele, FPCB RF kábeltartó (hátsó, középső), tok előlap (fő), tok előlap (al), hangerőgomb, billentyű ujjérzékelőinek a tartója, vevőkészülék, csatlakozó a csatlakozótartóhoz, SIM tálca, alablak, hátsó üveg.
11 A Galaxy Z Fold5 15 alkatrésze legalább 10%-ban felhasználás utáni újrahasznosított műanyagot, legalább 28 %-ban pedig felhasználás előtti újrahasznosított alumíniumot vagy Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 üveget, átlagban 22%-ban felhasználás előtti üveggel tartalmaz. Ezek az alkatrészek a következők: Hangerőgomb FPCB tartója, felső hangszórómodul (felső és alsó), alsó hangszórómodul (felső és alsó), kijelzőcsatlakozó, tok előlap (fő), tok előlap (al), antenna (al), antenna (fő), hangerőgomb, ujjgomb tartója, SIM-tálca, csatlakozó a csatlakozótartóhoz, lencsekarima (felső és alsó), alablak, hátsó üveg.
12 A Galaxy Tab S9 Ultra 17 alkatrésze legalább 10%-ban felhasználás utáni újrahasznosított műanyagot, legalább 30%-ban pedig felhasználás előtti újrahasznosított alumíniumot vagy felhasználás előtti újrahasznosított alumíniumot, és a Corning® Gorilla® Glass 5 legalább 10%-ban felhasználás előtti újrahasznosított üveget tartalmaz. Ezek az alkatrészek a következők: kábeltartó (középső), Deco Pen töltő, bal felső hangszóró modul, jobb felső hangszóró modul, bal alsó hangszóró modul, jobb alsó hangszóró modul, hátsó tok, tok konzol, kulcs konzol, PCB tartó felső, PCB tartó középső, kábel tartó alsó, SIM tálca, hangerő gomb, oldalsó gomb, kamerakialakítás, fő ablak.
13 100%-ban újrahasznosított papíranyagot használtak a következő csomagolóanyagokban: a termék csomagolását, a kézikönyvet, a DLC szalagot és a DLC dobozt.
14 A felmérés az Opiniummal közösen készült 2500 felnőtt körében az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban. A terepmunka 2023. július 28. és 2023. augusztus 1. között zajlott.