Új hangprojektort dobott piacra Hisense

Az U5120GW névre keresztelt soundbar összesen 12 hangszóróval és 5.1.2 csatornás térhatású hangzással érkezik. Dolby Atmos technológiájának köszönhetően 360 fokban képes betölteni a teret, stúdiószerű (Hi-Res audio tanúsítvány), tökéletes akusztikai érzetet nyújtva. A készülék támogatja a legnépszerűbb audiórendszereket és formátumokat, AI-alapú technológiája pedig képes jelenetenként változtatni a hangszíneket, legyen szó mozizásról, zenehallgatásról vagy akár gamingről. A soundbar – amely már elérhető a hivatalos viszonteladóknál – az EISA „Az év házimozi hangprojektora 2022 – 2023” szakmai díjat is magáénak tudhatja.

Tökéletes „surround” hangzás és dübörgő basszus
Az U5120GW soundbart a gyártó 11 hangszóróval és egy vezeték nélküli mélysugárzóval látta el, melyek összesen 510 wattos teljesítményt képesek leadni, tökéletes térhatású akusztikai érzetet nyújtva ezzel. Az erőteljes basszusért egy a minimalista dizájnhoz illeszkedő mélynyomó gondoskodik, amelyet 180 W-os kimeneti teljesítménnyel és 40 Hz-es alacsony frekvenciájú hanghatással álmodott meg a vállalat.

A készülék támogatja a legnépszerűbb audió rendszereket és formátumokat, mint például a DTS:X vagy a Dolby Atmos. Előbbi a hagyományos sztereó hangzáson felül virtualizálja a hangzásbeli magasságokat, ezáltal többdimenziós hanghatást hoz létre, míg a Dolby Atmos technológia a soundbar térhatású hangzásvilágáért felel. A távirányítóval könnyedén vezérelhető készülék továbbá Hi-Remaster-támogatásának köszönhetően képes javítani a zene minőségén is, így a modell valóban az eredeti hangzást adja vissza anélkül, hogy torzulnának vagy elvesznének a részletek.

AI-technológiával az ízlésünkre szabva
A gyártó mesterséges intelligencián alapuló hangszínbeállítási technológiával látta el az U5120GW-t, amely képes jelentekhez igazítani az egyes hangszíneket. Az eredmény széles dinamikatartományú, telt hangzás legyen szó filmekről, zenéről, sportról vagy gamingről. Filmes módban a minél komplexebb mozi-hatás a hangsúlyos, míg egy híradót figyelve a készülék a hírolvasó beszédhangjának frekvenciáira fókuszál, hogy azok minél tisztábban érthetőek és hallhatóak legyenek. A modell éjszakai módban is használható, mely ilyenkor a legalacsonyabb hangerőn is jól érzékelhetővé teszi a legintimebb párbeszédeket is.

Az U5120GW 4K pass-through funkciója zökkenőmentes 4K-élményt biztosít akár videóeszközről, TV-ről vagy projektorról van szó.

Az év soundbarja
A Hisense legújabb soundbarja már a szakma elismerését is kivívta, ugyanis elnyerte az EISA „Az év házimozi hangprojektora 2022 – 2023” szakmai díjat. Az Expert Imaging and Sound Association (EISA) 29 ország 55 vezető technológiai kiadványát képviselő szövetség, amely minden évben díjazza a televíziós, kép- és hangtechnikai termékek legjobbjait.

A modell többféle csatlakozási lehetőséget is kínál: Bluetooth-on keresztül egyszerűen csatlakoztatható vezeték nélküli eszközökhöz, továbbá a beépített HDMI bemenet és egy széles sávú, 4K videó streaminget támogató HDMI-kimenet is biztosítja a könnyű összekapcsolhatóságot.

A soundbar támogatja továbbá a Google, valamint az Amazon Alexa szolgáltásokat, és könnyen párosítható Apple (AirPlay), valamint Android (Chromecast) eszközökkel is.

A Hisense legújabb, csúcs hangprojektora a magyar piacon 239.990,- forintos bruttó javasolt fogyasztói áron kereshető a hivatalos viszonteladóknál.

A termékről további információ az alábbi oldalon található:
https://hu.hisense.com/termekek/audio/audio-termekek/SOUNDBAR-SYSTEM-U5120GW-HSN/p/000000000020011008