A PocketBook Era megérkezett a boltokba

A PocketBook Era mától elérhető a magyar kereskedőknél. Az új csúcsmodell beépített hangszórót, hangoskönyv-támogatást és szövegfelolvasási funkciót, Bluetooth modult, továbbfejlesztett karcállóságot és IPX8 vízállósági besorolást is kapott.

Kiterjedt funkcionalitása mellett a PocketBook Era új külsejével, kompakt méretével és ergonomikus kialakításával is kitűnik a tömegből. Az oldalsó vezérlőgombok és a képernyő automatikus elforgatása kényelmessé teszi az e-olvasót mind a jobb-, mind a balkezesek számára. A tokfelismerő rendszernek köszönhetően az eszköz tökéletesen integrálódik a márka tokjaiba, melyek védelmet és kényelmet biztosítanak.

A PocketBook Era két változatban érhető el. A 16 GB memóriával rendelkező Stardust Silver ajánlott fogyasztói ára 89 ezer forint, míg a 64 GB memóriával rendelkező Sunset Copper ajánlott ára 109 ezer forint.

Az új generációs E Ink Carta™ 1200 kijelző
A PocketBook Era a legújabb, 7 colos E Ink Carta™ 1200 kijelzővel érkezik, amely 1264 x 1680 pixeles felbontás megjelenítésére képes és 300 DPI-vel rendelkezik – mindez éles e-oldalakat garantál. A továbbfejlesztett technológia 15%-kal növeli a kép kontrasztarányát és 20%-kal javítja az érintőkijelző válaszidejét. A SMARTlight funkció emellett lehetővé teszi a fényerő és a színhőmérséklet beállítását, azaz minden megvilágítás mellett szembarát módon olvashatunk.

Beépített hangszóró és felolvasás
A PocketBook Era 6 hangoskönyvformátumot támogat, és a beépített hangszórón keresztül a felhasználók a lejátszás gomb megnyomásával egyszerűen megkezdhetik egy könyv hallgatását. A Bluetooth használatával vezeték nélküli fejhallgatókon, autók hangrendszerén és más eszközökön keresztül is hallgathatunk könyveket és zenét. Mindezek mellett az eszköz felolvas bármilyen szövegfájlt, amely a 26 elérhető nyelv egyikén íródott.

Víz- és karcállóság
A PocketBook Era IPX8 szabvány szerinti víz elleni védelemmel rendelkezik. Az eszköz akár 2 méterre és 60 percre károsodás nélkül édes vízbe meríthető, így élvezhetjük az olvasást a fürdőszobában vagy a medence mellett anélkül, hogy az e-olvasó elmerülésétől kellene tartanunk. A továbbfejlesztett karcállóság bármilyen körülmények között ideálissá teszi az eszközt az olvasásra, például utazás közben vagy egy nyári vakáción.

A PocketBook Era további tulajdonságai:

  • 23 formátum támogatása konvertálás nélkül: 19 könyv- és 4 grafikus formátum támogatása;
  • 6 hangfájlformátum támogatása, beleértve a hangoskönyvformátumokat;
  • Wi-Fi és a márka felhőszolgáltatásai – szinkronizálhatja egymással eszközeit és kényelmesebben kezelheti a könyvtárát;
  • 1700 mAh akkumulátor – akár egy hónapnyi rendszeres olvasás töltés nélkül;
  • Kétmagos processzor, amely gyors működést és zökkenőmentes lapozást biztosít;
  • Előtelepített szótárak: 11 előtelepített és további 42 letölthető nyelvkombináció.

 

PocketBook Era specifikáció

Kijelző típusa

E Ink Carta™ 1200

Kijelző felbontása

1264 × 1680

Kijelző mérete

7” (17,8 cm)

DPI

300

Színmélység

16 szürkeárnyalat

Érintőképernyő

Kapacitív (többpontos)

Elülső megvilágítás

Igen
(SMARTlight)

Processzor

Kétmagos (2×1 GHz)

RAM

1 GB

Belső tárhely

16/64 GB (opcionális)

Akkumulátor

1700 mAh (Li-Ion Polymer)**

Giroszkóp

Igen

Fedélnyitás-érzékelő

Igen

Wi-Fi

Igen

Bluetooth

Igen

USB-kimenet

USB - C

Hangszóró

Igen (mono)

Platform (operációs rendszer)

Linux 3.10.65

E-könyv formátumok (konvertálás nélkül)

ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT

Képformátumok

JPEG, BMP, PNG, TIFF

Hangformátumok

MP3, OGG

Hangoskönyv-formátumok

M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3, MP3.ZIP

Text-to-Speech

Angol (a pocketbook.ch oldalról további 25 nyelv tölthető le ingyenesen)

Szótárak

English Webster's 1913, angol ↔ arab, angol ↔ örmény, angol ↔ azeri, angol ↔ kínai (egyszerűsített), angol ↔ kínai (hagyományos), angol ↔ észt, angol ↔ francia, angol ↔ német, angol ↔ görög, angol ↔ héber, angol ↔ magyar, angol ↔ olasz, angol ↔ lett, angol ↔ litván, angol ↔ lengyel, angol ↔ portugál, angol ↔ román, angol ↔ orosz, angol ↔ szlovák, angol ↔ spanyol, angol ↔ svéd, angol ↔ török, angol ↔ ukrán, német ↔ orosz, olasz (Wiktionary), spanyol (Wiktionary)

Online szolgáltatások

PocketBook Cloud, ReadRate, Dropbox, Send-to-PocketBook

Alkalmazások

Book store, Library, Dictionary, Browser, Audio Books, Music player, Gallery, Calculator, RSS News, Notes, Chess, Klondike, Scribble, Sudoku

Méret

134,3 × 155 × 7,8 mm

Súly

228 g

Elérhető színek

Stardust ezüst, Sunset bronz

Vízellenállás

Igen (IPX8 besorolás)

A csomag tartalma

E-book olvasó, USB C kábel, USB C hangátalakító, gyors üzembe helyezési útmutató, garanciatájékoztató