Nagy kijelző és még nagyobb teljesítmény a Samsung új Galaxy Tab A8 tabletjében

A Samsung bemutatja a Galaxy Tab A sorozat eddigi legfejlettebb és legerősebb készülékét, a Galaxy Tab A8 táblagépet. A könnyű és keskeny kialakítású Galaxy Tab A8 lenyűgöző kijelzőjének és kiemelkedő teljesítményének köszönhetően remekül alkalmazható munkára, tanulásra, szórakozásra vagy akár kapcsolattartásra is. Az újgenerációs hordozható készülék nagyszerűen illeszkedik a felhasználók életstílusához és kiválóan működik együtt más Galaxy okoseszközökkel.

„A távmunka és az otthoni tanulás világában a tabletek sokak számára nélkülözhetetlen eszközzé váltak – mondta el Matthew Leem, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának és Globális brand marketing csoportjának alelnöke. – Ezekkel a sokoldalú eszközökkel többet hozhatunk ki az online elvégzett feladatainkból, bárhol is kezdünk hozzá ezekhez. Tudjuk, hogy egyre többen csatlakoznak a videóhívásaikhoz vagy az online óráikhoz tableten, ahogyan a játékosok és a streaming szolgáltatások felhasználóinak száma is növekszik. Ezért is érkezik a Galaxy Tab A8 olyan nagyszerű új megoldásokkal, amelyekkel könnyebben folytathatjuk a kedvenc tevékenységeinket, akár egész nap.”  

A legfontosabbak funkciók, továbbfejlesztve
A Galaxy Tab A8 a Samsung Tab S szériás táblagépeinek népszerű formavilágában érkezik. A könnyű kialakítás mellett 10,5 colos kijelző, rendkívül keskeny káva és 16:10-es képarány jellemzik. A 80 százalékos kijelző-test aránynak köszönhetően a készüléken minden korábbinál látványosabban jelennek meg a tartalmak. Legyen szó a felhasználók kedvenc sorozatáról, online játékról, vagy egy gyors családi videóhívásról, a Galaxy Tab A8 négy Dolby Atmos® hangszórójával a hang is a képhez hasonlóan részletes és élethű lesz.

Az újonnan regisztrált felhasználók a Galaxy Tab A8 mellé kéthónapos díjmentes hozzáférést kapnak a YouTube Premium reklámmentes kínálatához, így bármikor megszakítás nélkül, akár offline is nézhetik a kedvenc videóikat1.

A lenyűgöző kijelző mellett a Galaxy Tab A8 minden korábbi Tab A készüléknél magasabb teljesítményt hoz magával. A Galaxy Tab A8 CPU és GPU egységei egyaránt 10 százalékkal erősebbek lettek2, így az eszköz is gyorsabbá vált, az alkalmazások pedig simábban, akadozás nélkül futnak. A 3 GB-os memóriával érkező Galaxy Tab A8 32 GB-os belső tárhelye microSD kártya segítségével akár 1 TB-ig bővíthető3. A 7.040 mAh kapacitású4 akkumulátornak és a 15 W-os gyorstöltésnek5 köszönhetően a felhasználók hosszú órákig dolgozhatnak, játszhatnak vagy streamelhetnek a készüléken anélkül, hogy a készüléknek töltésre volna szüksége.

Galaxy biztonság és kényelem
A Galaxy Tab A8 egyaránt kínál szórakoztató és hasznos funkciókat, amelyeket a Galaxy eszközök ökoszisztémája emel még magasabb szintre, ezzel is megkönnyítve a felhasználók mindennapi életét. Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a táblagépeken hatékonyabb lehet a munka és még szórakoztatóbbak a játékok. A Galaxy Tab A8 interaktív oktatási tartalmakat és megfelelő szülői felügyeletet kínál, amelyek megkönnyítik a szülők számára, hogy biztonságos és vonzó tanulási környezetet biztosítsanak gyermekeiknek otthon is. A felhasználók azonnal hozzáférhetnek az eszközhasználat és a különböző tevékenységek részletes összefoglalójához, könnyedén beállíthatják az adott hétre tervezett képernyőhasználatot és egyszerűen követhetik az eredményeiket. A személyre szabott táblagépes élményt a Samsung globális tartalomszolgáltatói partnerhálózatának és a testreszabható kezdőképernyő játékos ikonjainak és színeinek köszönhetően a gyerekek is élvezhetik.

Az egyszerűbb és hatékonyabb multitasking érdekében a képernyő felosztható, és egyszerre akár két alkalmazás is megnyitható, Többablakos módban pedig akár egy újabb ablakban is elindíthatók az appok. Egy iskolai előadás közben egyszerűen nyitható meg bármilyen chat-ablak vagy a jegyzetfüzet, így hatékonyabban telhetnek a tanórák. Böngészés közben az aktuális ablakból a hivatkozások oldalra húzásával egyszerűen létrehozható az osztott képernyő. A Drag & Split funkció automatikusan megnyit egy második böngészőablakot a dinamikusabb böngészés6 érdekében.

A Galaxy Tab A8 8 MP-es hátlapi kamerájával, 5 MP-es előlapi kamerájával és az új Képernyőrögzítés funkcióval a diákok, tanárok és a gamerek sem maradnak le a fontos pillanatokról. Könnyedén készíthető tiszta, részletes videó a tananyagokról vagy prezentációkról, vagy akár az előadásunkról is készíthetünk felvételt, hogy egyszerre rögzítjük a hangunkat és a kijelzőnkön látható tartalmat. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a saját magyarázataikkal, vagy a képernyőre írt jegyzeteikkel tegyék érthetőbbé az előadást. A Galaxy Tab A8 készülékről a szövegek, a weboldalak vagy a képek azonnal áthelyezhetők Galaxy okostelefonra egy gyors másolás és beillesztés segítségével.

A legfontosabb, hogy a felhasználók biztonságban élvezhetik a Galaxy Tab A8 összes funkcióját. A Galaxy Tab A8 mögött a Samsung egyedülálló Knox biztonsági platformja áll, többrétegű védelemmel. Arcfelismerés biztosítja, hogy a Galaxy Tab A8-hoz kizárólag a tulajdonosa férjen hozzá. Az alapvető szoftverek állandó, valós idejű védelme biztosítja, hogy a külső fenyegetések ne férjenek hozzá az eszközhöz.

Elérhetőség
A Galaxy Tab A8 Magyarországon az 51. héttől kezdve érhető el Szürke, Ezüst és Rózsaarany árnyalatokban. A Wi-Fi-s változat 94.990 forintos, az LTE verzió pedig 114.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. További információ a https://www.samsung.com/hu/tablets/galaxy-tab-a/galaxy-tab-a8-lte-dark-gray-32gb-sm-x205nzaaeue/ weboldalon érhető el.

Galaxy Tab A8 termékjellemzők

Samsung Galaxy Tab A8

Kijelző 

10,5 colos* 1920x1200 (WUXGA) TFT kijelző

*A kijelzőt átlósan, teljes téglalapként mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület a lekerekített sarkok miatt ennél kisebb.

Operációs rendszer 

Android 11

Méret

246,8 x 161,9 x 6,9 mm

Tömeg

Wi-Fi / LTE: 508g

Kamera

[Hátlapi] 8MP AF

[Előlapi] 5MP

Memória*

3GB RAM és 32GB belső tárhely

MicroSD** akár 1 TB-ig

*A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől, országtól és modelltől függően változhat.

**A MicroSD kártya külön vásárolható meg.

Processzor

Nyolcmagos processzor, 2GHz

Akkumulátor* 

7,040 mAh (15W Adaptív gyorstöltés támogatással **)

*Átlagos érték, amelyet külső gyártó laboratóriumi körülményei között teszteltek. Átlagos érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között.

**A 15W Adaptív gyorstöltő külön vásárolható meg.

Csatlakoztathatóság

LTE*

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)

Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

Színek*

Szürke, Ezüst, Rózsaarany

*Az egyes színek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Csatlakozók

Type C USB 2.0, 3.5 mm jack

Érzékelők

Gyorsulásmérő, Iránytű, Giroszkóp, Fényérzékelő, Hall-érzékelő

GPS

GPS+GLONASS, Beidou, Galileo

Hang

Négy darab Dolby Atmos® sztereó hangszóró

Biztonság

Samsung Knox, Arcfelismerés

Kiegészítők*

Book Cover, Clear Edge Cover és Protective Standing Cover tokok

*A kiegészítők külön vásárolhatók meg.

*A jelen cikkben szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.

 

1 Új előfizetők számára (akik korábban nem használták a YouTube Premium, a YouTube Music Premium, a YouTube Red vagy a Google Play Music próbaverzióját). A díjmentes elérés kizárólag a 2022.03.05. előtt aktivált készülékekre vonatkozik és legkésőbb 2022.04.05-ig be kell váltani. Fizetési információk megadása szükséges. A próbaidőszak után rendszeresen fizetendő díj érvényes. A szolgáltatás bármikor lemondható. A megkezdett hónapok nem visszatéríthetők. Részletek a https://www.youtube.com/premium/restrictions weboldalon érhetők el. Az elérhetőség országtól függően változhat.
2 A Galaxy Tab A7 (2020) készülékhez képest.
3 A MicroSD kártya külön vásárolható meg.
4 Átlagos érték, amelyet külső gyártó laboratóriumi körülményei között teszteltek. Átlagos érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között.
5 A készülék dobozában 7,75 W-os töltő található. A 15W Adaptív Gyorstöltő külön vásárolható meg.
6 A Drag & Split funkció a Samsung Internet, a Samsung Notes, a My Files, a Messages és további alkalmazásokkal működik. A kompatibilitás alkalmazásonként változhat.